Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου Η γειτονιά των Ονείρων, της Ρούλας Σαμαϊλίδου





Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη έχουν τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος της Ρούλας Σαμαϊλίδου Η γειτονιά των Ονείρων που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 2 Απριλίου 2016 και ώρα 19:30 στoν συναυλιακό χώρο«Μαρία Δημητριάδη» (Αδειμάντου 12, Κόρινθος).

Συντονισμός – Παρουσίαση: Μαργαρίτα Φρονιμάδη-Ματάτση, ποιήτρια, αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών (Ε.Ε.Λ.).
Ανάγνωση αποσπασμάτων: Ελένη Ψευτέλλη-Κορωνιώτη, Θεοδώρα Ραβανίδου.

Συμμετέχει η Χορωδία της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου υπό τη διεύθυνση της μουσικού Αναστασίας Γοραντωνάκη-Αγγιστριώτου.

Οργάνωση εκδήλωσης: Ευαγγελία Μιχάκη, κοινωνική λειτουργός.

Με την παρουσία σας θα τιμήσετε την εκδήλωσή μας.

                         
Περίληψη:
2 Σεπτέμβρη του 1922: Η Πανανή, αγκαλιά με τον δυόμισι χρονών γιο της, τον Μανώλη, καταφέρνει να διασωθούν από το μαχαίρι των Τούρκων. 3 Σεπτέμβρη 1922: Το χωριό τους, το Ρεϊζντερέ, παραδίδεται στη φωτιά και πνίγεται στο αίμα. Από το Ρεϊζντερέ στη Λήμνο, αντιμέτωποι με πικρές αλλά ουσιαστικές αλήθειες. Αναταραχές, πόλεμοι, προσφυγιά, πόνος, αγώνας για ζωή και η μοίρα, που πλέκει την ιστορία της μ’ αυτήν της Πανανής και του γιου της. Κάποιος σκοπός φέρνει πίσω τον Μανώλη, χρόνια μετά, στο χωριό τους. Κάτι ψάχνει. Αν θα το βρει, θα εξαρτηθεί από τον Τούρκο ιδιοκτήτη του σπιτιού τους. Τον Σελίμ Σελίμογλου. Αυτός κρατά το κλειδί… και κάτι άλλο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου