Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Αποψη για "Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ" ΤΟΥ ΜΑΝΦΡΕΝΤΙ ΒΑΛΕΡΙΟ ΜΑΣΙΜΟ




"Η ΑΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ" ΤΟΥ ΜΑΝΦΡΕΝΤΙ ΒΑΛΕΡΙΟ ΜΑΣΙΜΟ
Ένα εξαιρετικό βιβλίο με μια υπέροχη ιστορία (λίγο χολιγουντιανή θα έλεγα) που διαβάζεται με μια ανάσα. Μπορεί ναι είναι ιστορικό, αφού αναφέρεται στη μάχη των Θερμοπυλών, αλλά πιστέψτε με, ακόμη κι αυτοί που δεν έχουν ξαναδιαβάσει τέτοιου είδους βιβλίο, θα ενθουσιασθούν. Περιπέτεια, αγωνία, συγκίνηση, έρωτας, μάχες. Και φυσικά θα μάθαιτε πολλά πράγματα για εκείνη την εποχή, την χρυσή εποχή των ηρώων.Αν σκέφτεστε να αρχίσετε να διαβάζετε τέτοιου είδους βιβλία, αυτό είναι ότι πρέπει για να αρχίσετε.
"Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο, δε σκοτώθηκαν και οι τριακόσιοι Σπαρτιάτες πολεμιστές από τους στρατιώτες του Ξέρξη, του βασιλιά των Περσών, στη μάχη των Θερμοπυλών: δύο απ' αυτούς ξέφυγαν, φέρνοντας σωτήριο μήνυμα πίσω στην πόλη...
Στο βιβλίο του Η Ασπίδα της Σπάρτης, ο Βαλέριο Μανφρέντι μάς παρουσιάζει την ιστορία μιας οικογένειας από τη Σπάρτη που εξαναγκάζεται από έναν απάνθρωπο νόμο να εγκαταλείψει τον έναν από τους δύο γιους της -που γεννήθηκε ανάπηρος- στις δυνάμεις της φύσης. Ο πρώτος γιος, ο Βρύθος, είναι πολεμιστής, ενώ ο δεύτερος, ο Τάλως, γλιτώνει το θάνατο χάρη σ' έναν είλωτα βοσκό.
Η ζωή των δύο αδερφών καθορίζεται από την αντιπαράθεση της Περσικής Αυτοκρατορίας με τις ελληνικές πόλεις-κράτη -μια θηριώδης, ανηλεής σύγκρουση-, μέχρι που τους ενώνει η αλληλεγγύη σε μια συγκλονιστική, ασυνήθιστη πράξη τόλμης.
Η Ασπίδα της Σπάρτης είναι μια συναρπαστική και σαγηνευτική περιπέτεια. 


Με την ματια της Despina Ntreki 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου