Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Η άποψη μας για το Βιβλίο "Αν δεν ήμουν εγώ...αν δεν ήμουν εδώ..".της Μαρίας Κρόκου

Συγγραφέας: Μαρία Κρόκου
Εκδόσεις: Διώνη


Λίγα λόγια για το Βιβλίο:

Πως μπορεί ο έρωτας μεταξύ μιας Τουρκάλας υπηρέτριας και ενός Έλληνα μεγιστάνα να επιβιώσει; Πως μπορούν να υπερπηδήσουν τα τεράστια εμπόδια που τους παρουσιάζονται; Όταν η σύζυγος του μεγιστάνα βρίσκεται δολοφονημένη, πως μπορούν να προχωρήσουν κυνηγημένοι από συγγενείς και αστυνομία; Ποιος ευθύνεται για τη δολοφονία της συζύγου και γιατί εμπλέκεται το FBI στο κυνηγητό που ξεκινά; Θα καταφέρουν τελικά ο Ιάκωβος και η Γιασεμή να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια; Ή μήπως οι διαφορές είναι μεγαλύτερες από ό,τι υποπτεύονται... Και τα μυστικά περισσότερα από όσα μπορούν να αντέξουν;
Πόσες φορές δεν έχουμε αναρωτηθεί τι θα γινόταν Αν... Αν τα πράγματα είχαν έρθει αλλιώς... Αν δεν είχαμε βρεθεί σε εκείνο το σημείο, εκείνη την ώρα... Αν είχαμε επιλέξει τον άλλο δρόμο... Πολλά Αν στη ζωή... Όμως πόσες οι απαντήσεις; Ένα βιβλίο για την διαφορετικότητα και τις διαφορές που μας ενώνουν!

Η άποψη μας για το Βιβλίο:

Ο έρωτας που γεννιέται στην καρδιά του Ιάκωβου για την όμορφη υπηρέτρια Γιασεμή, είναι κάτι που δεν είχε φανταστεί ούτε είχε υπολογίσει. Είναι δυνατός αλλά και απαγορευμένος. Είναι αμοιβαίος αλλά καταδικασμένος. Εκείνος Έλληνας  παντρεμένος και πλούσιος. Εκείνη Τουρκάλα αρραβωνιασμένη με έναν παιδικό της φίλο και  με ταπεινή καταγωγή. 
Όταν η γυναίκα του Ιάκωβου θα βρεθεί δολοφονημένη οι υποψίες και οι έρευνες θα στραφούν στην Γιασεμή. H εμφάνιση του FBI θα προκαλέσει άπειρες απορίες και ερωτηματικά. Θα δώσει άλλη διάσταση στην υπόθεση και θα αποκαλύψει ένα μεγάλο μυστικό που θα δώσει άλλη διάσταση και άλλη πορεία στον έρωτα των δυο νέων και στην πορεία των ερευνών!  Ο δαιμόνιος Αστυνομικός που θα αναλάβει τις έρευνες  με τον δικό του τρόπο με υπομονή και μεθοδικότητα θα αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις και όλα τα εμπόδια που θα βρεθούν στον δρόμο του για να φανερώσει τον πραγματικό ένοχο. 
Το μυστήριο και ο έρωτας θα μπλέξουν σε ένα περίεργο σύμπλεγμα που τα έχει όλα. Αγωνία καταδίωξη κρυμμένα μυστικά, και άγνωστες προθέσεις. Με γρήγορη ταχύτητα και χωρίς περιττές λεπτομέρειες  η Μαρία Κρόκου μας δίνει μια ιστορία που εξισορροπεί έντεχνα τον έρωτα με το μυστήριο. Και μας κατευθύνει σε μεγάλες αλήθειες που μόνο η αγάπη μπορεί να μας φανερώσει. Θα ήθελα να δώσω και εγώ ένα τίτλο σε αυτό το βιβλίο που αποτελεί τον βασικό κορμό αλλά και το μήνυμα που στέλνει η συγγραφέας μέσα από τις σελίδες του. «Οι πόρτες που ανοίγει η αγάπη.» Κάθε λέξη, κάθε σκέψη, κάθε εξέλιξη σε γεμίζει αθόρυβα και ακούραστα με αγάπη. Η αγάπη νικάει σύνορα, νικά προκαταλήψεις, σβήνει στερεότητα. Δίνει Πνοή σε κάθε όνειρο και σε κάθε προσδοκία. 
Μια όμορφη γλυκιά, ρομαντική ιστορία  με πολλές προεκτάσεις και πολλούς αποδέκτες.  Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που αναβλύζει αγάπη και έντονους προβληματισμούς.  Μπόλικο μυστήριο και μεγάλες ανατροπές θα κρατήσουν το ενδιαφέρον σας αμείωτο μέχρι την τελευταία  σελίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου