Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Ο δημιουργός του ντετέκτιβ Κλουζ στην Αθήνα!

Φίλοι και φανατικοί του ντετέκτιβ Κλουζ, ετοιμαστείτε! Ξεσκονίστε τη φαντασία σας και αρχίστε σιγά σιγά να εξασκείτε το αστυνομικό σας δαιμόνιο.
Ο Γίργκεν Μπανσέρους, ένας από τους διασημότερους συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας παγκοσμίως και «πατέρας» του Κλουζ, έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα, φέρνοντας μαζί του όλα τα τελευταία νέα του αγαπημένου μας ντετέκτιβ, αλλά και τους δύο καινούριους φίλους του: τη Μίλι και τον Μάγκνους!


Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο, 9 Απριλίου 2016, στις 11 το πρωί, στο Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16), για να γνωρίσετε όλη την παρέα!
Θα ακολουθήσουμε όλοι μαζί τα ίχνη του Κλουζ, θα παρακολουθήσουμε τις ύποπτες κινήσεις της Μίλι, θα περιπλανηθούμε στον πύργο του βαρόνου Μάγκνους, για να καταλήξουμε σε υπόπτους και να εξιχνιάσουμε το δικό μας «αστυνομικό μυστήριο». Μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία και πάνω απ’ όλα… διάθεση για παιχνίδι!
Την εκδήλωση εμψυχώνει η ηθοποιός Ειρήνη Κουμπαρούλη.

Σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen





Δείτε παρακάτω όλα τα βιβλία με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Κλουζ που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Η συνομωσία της τσίχλαςΒρόμικα κόλπα στο γήπεδοΤο μυστήριο του τσίρκουΟ Κλουζ στο διαδίκτυοΤο μυστήριο των ιπτάμενων αγελάδωνΤο φάντασμα του σχολείουΗ μονομαχία των ντετέκτιβΗ παγίδα της μοτσαρέλαςΗ αφρικάνικη μάσκαΗ υπόθεση του κόκκινου σκύλουΟ κλέφτης των εφημερίδωνΗ εκδίκηση της σοκολάταςΤα μυστηριώδη μπαλάκιαΤα Χριστούγεννα του ΚλουζΤη νύχτα όλες οι φαλάκρες είναι μπλεΜη φιλάτε τον ντετέκτιβΤο φάντασμα του καρουσέλΤα χαμένα πατίνιαΤέρατα, φεγγάρια και ναφθαλίνεςΒρόμικα κόλπα και βρεγμένα πόδιαΤο τριφύλλι της ατυχίαςΜικρά και μεγάλα ψάρια, Οι μπότες του μαραμπούΚεραυνοί, αστραπές και τρελά πουλιά.



Κυκλοφορεί επίσης το πρώτο βιβλίο μιας νέας σειράς με ήρωες τη Μίλι και τον Μάγκνους, δυο νέους φίλους με διαφορά ύψους: 
Ο εξαφανισμένος βαρόνος.





Διαγωνισμός: Γράψε την επόμενη περιπέτεια του αγαπημένου σου ντετέκτιβ!
Εάν διαβάζεις μανιωδώς Κλουζ και σου αρέσει να γράφεις αστυνομικές ιστορίες, τώρα είναι η ευκαιρία να ξεδιπλώσεις το ταλέντο σου, γράφοντας εσύ μια ιστορία με πρωταγωνιστή τον διάσημο μικρό ντετέκτιβ.
Φαντάσου ότι ο ανεπανάληπτος Κλουζ βρίσκεται στην Ελλάδα, σε εκδρομή με το σχολείο, για διακοπές με τη μητέρα του ή για έναν Διεθνή Διαγωνισμό Μικρών Ντετέκτιβ! Ποια δύσκολη υπόθεση θα εξιχνιάσει; Μήπως θα αποκτήσει νέα πάθη όπως το σουβλάκι ή τα παστέλια; Οι ανάγκες της εξιχνίασης θα τον οδηγήσουν ίσως στην Ακρόπολη, στις παραλίες της Χαλκιδικής ή σε κάποιο χωριό της Κέρκυρας; Άσε ελεύθερη τη φαντασία σου, πάρε χαρτί και μολύβι και γίνε για λίγο συγγραφέας μιας αστυνομικής ιστορίας!
Γράψε λοιπόν τη νέα περιπέτεια του Κλουζ και στείλε μας το κείμενό σου έως την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 στο e-mail:paidia-dialeimma@metaixmio.gr ή στην ταχυδρομική διεύθυνση: Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, Τ.Θ. 21001, Τ.Κ. 11410 Αθήνα, με την ένδειξη ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ «Ο ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ», σημειώνοντας οπωσδήποτε το ονοματεπώνυμό σου και τα υπόλοιπα στοιχεία σου (ηλικία, διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail).
Προσοχή! Η ιστορία σου δεν θα πρέπει να ξεπερνά σε έκταση τις 300 λέξεις.
Οι πέντε καλύτερες συμμετοχές θα δημοσιευτούν στο site μας www.metaixmio.gr και οι νικητές θα βραβευτούν με φανταστικά βιβλία από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.



Λίγα λόγια για τον Γίργκεν Μπανσέρους


Ο Γίργκεν Μπανσέρους γεννήθηκε το 1949 στο Ρέμσαϊντ και ήθελε να γίνει πιανίστας. Στο μεταξύ όμως άρχισε να γράφει πολύ επιτυχημένα παιδικά κι εφηβικά βιβλία. Δε στενοχωριέται λοιπόν καθόλου που δεν τα κατάφερε να γίνει πιανίστας. Ζει με τη γυναίκα του και τα δυο τους παιδιά στην περιοχή της Ρουρ. Η σειρά του Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 αντίτυπα. Το 2010 τιμήθηκε για το έργο του με το βραβείο Annette-von-Droste-Hülshoff.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου