Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΑΡΙΣΤΑΡΕΤΗ






1. Καθώς ομιλούμε με γνώσιν και λόγον, αρθρώνουμε ομοιώνοντας την απαίτησιν της ψυχής να εκφράσει την αλήθεια, καθώς μιλούμε για Ποίησιν και ειδικότερα για Ποίησιν υψηλού επιπέδου, με μέτρο και άνεσιν εκφραστικών οδών, με ειδικήν γνώσιν των αρμοζόντων στοιχείων και απόδοσιν τελειότητος σκέψεως και ψυχής, τότε συναντούμε την Ποίησιν της Φωτεινής Αγγουριδάκη-Κουφογάζου, μιάς Ποιήτριας σεμνής, μα υπέροχα ικανής για την μετάδοσιν εξαιρετικού λόγου-του λόγου της. Η Ποίησίς της είναι τόσο μετρημένη και ουρανία, είναι τόσο πλεύσιμη μα και απρόσιτη, τόσο μυστικιστική όσο και εμφανώς αναδυόμενη από μύχια σύνορα, της ονειρικής πλευράς της Ποιήσεως.
Καθώς ομιλούμε για Σονέτο και απευθυνόμαστε σε δημιουργούς ικανότατους και αφοσιωμένους στην έμπνευσιν, τότε αναφερόμαστε στην Φωτεινή Αγγουριδάκη-Κουφογάζου. Τα Σονέτα της κοσμούν τις εκδόσεις Αρισταρέτη και ο λόγος της κοσμεί την Ποίησιν...
Σταυρακάκης Δημήτριος
https://www.facebook.com/events/477920855688184/








2. ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΡΑ!
Φάνυ Πολέμη-Χωρίς αιδώ, μιάν αοιδό και άλλες ποιητικές περιπέτειες
Απαγγέλλουν
Ηλίας Λογοθέτης-Ηθοποιός
Μαρία Ζαχαρή-Ηθοποιός 
Μαίρη Γραμματικάκη-Ποιήτρια
Μαγδαληνή Τσακάλωφ-Μουσικός-Ράπερ-Ποιήτρια
Τραγουδούν
Αρετή Κοκκίνου
Δημήτρης Σαμαρτζής
Ομιλητές
Χρήστος Φουστέρης-Εκπαιδευτικός-Σκηνοθέτης
Δημήτριος Σταυρακάκης-Εκδότης-Ποιητής
Οργάνωση-Παρουσίαση

Αγγελική Ραυτοπούλου
 Η υποψία της φωνής, σε σημείο αναγνωρίσεως. Η ηθοποιός γνώση που αναδεύει την συγκίνηση με τον αγέρα μιάς συντονισμένης και απαστράπτουσας εικόνας. Η γραφή που καλύπτει την μύησίν της πίσω από πέπλα σημαίνοντα. Η αλήθεια, πλάι σε λέξεις σύγχρονες που ανακαταλαμβάνουν την γλώσσα από τις συνηθισμένες παρεκτροπές της. Χωρίς αιδώ, μιάν αοιδό ακούμε και ονειρευόμαστε, μιάν συγγραφέα πολύτιμη για την δίκαιή της σχέση με τον αναγνώστη, με του ακροατή τα εκλεπτυσμένα ώτα, με το ανύποπτον ίχνος, που αφήνει ανεξίτηλα σημαντικό η Φάνυ Πολέμη. Στα ίχνη της μελωδίας που αναλαμβάνει να μας διδάξει η πειθήνια σχέση της με το πάθος της ηθοποιού. Η απέκδυση των πέπλων της, ισοδυναμεί με θυσία και πόθο, για το τέλειον και το γνώριμον του φωτός.
Σταυρακάκης Δημήτριος
Φάνυ Πολέμη, σε ευχαριστούμε για την συνοδοιπορία με τις εκδόσεις μας, τις εκδόσεις ΑΡΙΣΤΑΡΕΤΗ !







3. ΜΑΡΙΑΝΤΑ, ένα εξαιρετικό αστυνομικό διήγημα, της Ειρήνης Ντούρα Καββαδία.
Η υπέροχη γραφή της Ειρήνης Ντούρα-Καββαδία σμίγει με τις εκδόσεις μας, τις εκδόσεις Αρισταρέτη.
Τρίτη 12 Απριλίου στην Αθηναίων Πολιτεία...
Ειρήνη, σε ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και την συνοδοιπορία με τις εκδόσεις μας.







4. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΑΡΕΤΗ-ΣΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΛΟΦΟΥ- ΒΙΒΙΑΝ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ-ΑΣΠΡΟΠΟΥΛΟΥ.
Ερμούπολη-Σύρος, Σάββατο 16 Απριλίου στις 8μμ.
Η σκηνοθεσία της ζωής, ηχεί μέσα από την φαντασία, η φαντασία αντλεί την ανάγκη της από την πραγματική φύση του ανθρώπου. Τα σενάρια που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας κάθε νους και κάθε ψυχή, είναι που αποδεικνύουν την απλότητα και την πολυσύνθετη αλήθεια που κρύβει κάθε ιστορία. Ένα σπίτι, μιά οικογένεια, πολλές στιγμές συγκινήσεως και ανθρώπινης επαφής, η οργή, το μίσος, η συγχώρεση, η αποκάλυψη, το φως.
Η μνήμη παρασύρεται και ανθεί, η ομιλία θαυμάζει τις ομορφιές της φύσης, η άνοιξη έχει καιρό να ανασάνει, έχει περιθώριο να μεγαλώσει. Στο πέτρινο σπίτι ανεβαίνουν οι ώρες μιά-μιά και στροβιλίζουν την φαντασία, ως να την κάνουν εορτή, στα μάτια των ηρώων.
Η σκηνοθεσία της ζωής, τραβά σε τούτον τον ανηφορικό δρόμο και ανασύρει από τα ερείπια της τραυματισμένης λογικής, τον λόγο τούτο τον αληθινό.
Η Βίβιαν Παπαϊωάννου-Ασπροπούλου είναι η αρωγός πένα που βουτά μέσα στην ψυχή και αληθεύει την μνήμη.
Σταυρακάκης Δημήτριος








5. Ένα βιβλίο, που θέλει κάποιος να το ξετυλίξει, γιατί έχει την ψυχή ενός νέου κοριτσιού, που μάχεται, για την ζωή με ήθος, συνέπεια και αγάπη στον άνθρωπο και στην δικαιοσύνη.
Αυτό το βιβλίο πρέπει να το διαβάσετε, να βγάλετε το περιτύλιγμα, να δείτε την ουσία και τα σημάδια των καιρών!
Αγγελική Ραυτοπούλου
Είναι ο αγώνας που προτρέπει, είναι η αγάπη στον άνθρωπο που δεν κρύβεται αλλά εκδηλώνεται σε στίχους καλλίδρομους, είναι η νεότης που τέρπει την ωριμότητα της σκέψεως και της ψυχής το άχθος. Είναι η γραμμή που τυλίγει κάθε ποίημα και φωνάζει αλήθεια.Είναι τα φωτεινά θραύσματα μιάς ψυχής που ονειρεύεται έναν κόσμο ισότητος και αγάπης. Τα νιάτα κρύβουν εκπλήξεις και η Ανδριάνα Μπιρμπίλη μας εκπλήσσει με την σοβαρότητα που αντιμετωπίζει την γραφή, την ζωή. Είναι το όραμα που καθάριο εμφανίζεται και παίρνει σάρκα και οστά και υψώνει την γροθιά και ανασαίνει λευτεριά. Μέσα από την ποίησή της, μας καλεί να σκεφτούμε, να νοιώσουμε τον κόσμο γύρω μας και να τον αλλάξουμε...
Σταυρακάκης Δημήτριος








6. Ο Γιάννης Βέλλης με την υπέροχη γραφή, αφήνει μέσα από τις ΡΩΓΜΕΣ του να φανεί το φως της Ποιήσεώς του, το εξαιρετικό του τάλαντο και η αληθής του σχέση με την ζωή. ΡΩΓΜΕΣ του Γιάννη Βέλλη, από τις εκδόσεις μας, τις εκδόσεις Αρισταρέτη. Ο Γιάννης Βέλλης είναι ένας πραγματικός δημιουργός.Η εμπιστοσύνη του μας τιμά. Σε ευχαριστούμε πολύ Γιάννη για την συνοδοιπορία με τις εκδόσεις μας... Σταυρακάκης Δημήτριος











7. Κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες, από τις εκδόσεις μας,τις εκδόσεις Αρισταρέτη, το βιβλίο του Γιώργου Μιχαλόπουλου
"Ο Ρομπέν των ψυχών στο δάσος της ποίησης" ένα ιδιαίτερο έργο ενός ιδιαίτερου και υπέροχου δημιουργού! 
Αγγελική Ραυτοπούλου
Ο Γιώργος Μιχαλόπουλος, ο Ρομπέν των ψυχών, από τις εκδόσεις μας, τις εκδόσεις ΑΡΙΣΤΑΡΕΤΗ. Μεγάλη μας χαρά η συνοδοιπορία σου Γιώργο με τις εκδόσεις μας, σε ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη!
Σταυρακάκης Δημήτριος


1 σχόλιο:

  1. Εκ μέρους των εκδόσεων Αρισταρέτη, σας ευχαριστούμε πολύ!
    Σταυρακάκης Δημήτριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή