Κυριακή 3 Απριλίου 2016

H Άποψη της ομάδας μας για το Βιβλίο "BABY BLUE" Πολυχρόνης Κουτσάκης Εκδόσεις Πατάκη

BABY BLUE
Συγγραφέας: Πολυχρόνης Κουτσάκης
Εκδόσεις:Πατακης


Λίγα λόγια για το Βιβλίο:

Θα κάνει τα πάντα για να τη σώσει.
Ακόμα κι αν χρειαστεί ο ίδιος να χάσει τα πάντα.
«Πριν τρία χρόνια δολοφονήθηκε ο μπαμπάς μου. Δηλαδή, δεν ήταν πραγματικός μου πατέρας, αλλά αυτός με πήρε από το ορφανοτροφείο. Ήρθε, με πήρε –ήμουν τριών και ήδη έβλεπα ελάχιστα– και με μεγάλωσε. Οπότε, αυτός ήταν ο μπαμπάς μου. Τον βρήκαν τρυπημένο από τις σφαίρες. Πριν τον σκοτώσουν, τον είχαν βασανίσει».
Ένα πανέμορφο τυφλό κορίτσι με εκπληκτικές ταχυδακτυλουργικές δεξιότητες και ο θετός πατέρας της παίζουν στους δρόμους της Αθήνας ένα σκετς του Σαρλό και μένουν στον λόφο του Φιλοπάππου. Όταν θα γίνουν στόχος αδίστακτων εκτελεστών, ένας ισχυρός άνθρωπος του δρόμου αποφασίζει να προστατέψει το κορίτσι και παίρνει ένα τηλέφωνο. Το τηλέφωνο το σηκώνει ο Στράτος Γαζής, ο καλύτερος επαγγελματίας φροντιστής στην Αθήνα – σιχαίνεται να τον λένε δολοφόνο. O Στράτος αντιμετωπίζει μια πολύ μεγάλη κρίση στη σχέση του με τη Μαρία, τον έρωτα της ζωής του, που είναι έγκυος και έχει αμφιβολίες αν μπορεί να κρατήσει το παιδί, με τους κινδύνους που συνοδεύουν τη ζωή που έχουν επιλέξει. Αλλά όσο περισσότερο ο Στράτος γνωρίζει τη Νάστια, τόσο νιώθει πως πρέπει να προστατέψει αυτό το κορίτσι, πως πρέπει να κάνει ό,τι μπορεί για να την κρατήσει ζωντανή.
Την ίδια ώρα, ο κολλητός φίλος και ερωτικός αντίζηλος του Στράτου, ο Κώστας Δράγκας, νούμερο ένα αστυνομικός του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, έχει μόλις αναλάβει μια υπόθεση που σιχαίνεται και, ως συνήθως, έχει ξεκινήσει πόλεμο με όλα τα μέσα ενημέρωσης που δεν μπορούν να του πάρουν κουβέντα.
Αυτό που οι δύο φίλοι δε γνωρίζουν είναι ότι οι υποθέσεις τους συνδέονται. Ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα πίσω από τους κυνηγούς της Νάστιας είναι μεγαλύτερα απ’ όσο μπορούν να φανταστούν. Ότι η λύση του μυστηρίου ίσως να βρίσκεται καλά κρυμμένη στην υπόθεση μιας διάσημης ταινίας. Και ότι, όταν τελειώσει αυτή η ιστορία, τίποτα στην προσωπική τους ζωή δε θα είναι πια το ίδιο.
Η άποψη μας για το βιβλίο:

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν μπορεί ένα βιβλίο να ξυπνήσει μέσα σας τόσα πολλά συναισθήματα ταυτόχρονα; Αν μπορεί ένα βιβλίο να γίνει τόσο εύπλαστο και τόσο ευμετάβλητο σαν να έχει ψυχή και οντότητα; Θα πάψετε να αναρωτιέστε όταν θα διαβάσετε το τελευταίο μυθιστόρημα του Πολυχρόνη Κουτσάκη BABY BLUE που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις Πατάκη. Με έναν μοναδικό, ιδιαίτερο και εύστροφο τρόπο μας παρουσιάζει την Αθήνα της κρίσης έτσι όπως ποτέ δεν την έχετε προσεγγίσει! Τις ανθρώπινες σχέσεις, τον έρωτα και την φιλία έτσι όπως ποτέ κανείς δεν μπόρεσε να αγγίξει.
O Στράτος είναι επαγγελματίας εκτελεστής αλλά όχι σαν τους άλλους! Έχει τους δικούς του κανόνες ηθικής, λόγο και τιμή σε κάθε πράξη του. Είναι μπλεγμένος στις επικίνδυνες υποθέσεις του και χωμένος βαθιά στα αδιέξοδα της καρδιάς του που προσπαθεί να λύσει με λάθος τρόπους χωρίς αποτέλεσμα. Όταν θα γνωρίσει την Νάστια ένα τυφλό κορίτσι με μεγάλες δεξιότητες εκείνη θα του αναθέσει μια δουλειά. Να ψάξει και να βρεί αυτούς που δολοφόνησαν τον θετό της πατέρα πριν απο τρία χρόνια. Και έτσι ο Στράτος είναι έτοιμος να αναλάβει την πιο περίεργη υπόθεση της "καριέρας" του αλλά και να ζήσει μια περιπέτεια άνευ προηγουμένου με άγνωστη κατάληξη. Η έρευνα του ξεκινάει με απρόοπτα, με κίνδυνο και παγίδες και εξελίσσεται σε μια παρτίδα που θα αναδείξει νικητές και ηττημένους και θα αποτελέσει την ευκαιρία στον συγγραφέα να αναδείξει και να τονίζει με την δική του πρωτότυπη ματιά βασικά προβλήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία σήμερα. Οι άστεγοι, η παρακμή της Ελληνικής Κοινωνίας, ο ρόλος των ΜΜΕ στην κατεύθυνση της Κοινής γνώμης, η δύναμη του Πλούτου και των συμφερόντων που αλλάξουν τα ιδανικά και τις αξίες των ανθρώπων! Πολυεθνικές που ρισκάρουν στον βωμό του χρήματος την ανθρώπινη υγεία και την ανθρώπινη υπόληψη.
Έξυπνοι διάλογοι καυστικό χιούμορ,ανάμικτα συναισθήματα και απολαυστικές εξελίξεις σε ένα μυθιστόρημα που αλλάζει ρόλους σε κάθε σελίδα και μεταλλάσσεται πότε σε κοινωνικό και πότε σε αστυνομικό μέσα απο μια προσποιητή διάθεση να ξεγελάσει τους αναγνώστες για να ξεσκεπάσει το ψέμα της εποχής. Να δώσει στην αλήθεια το πραγματικό της πρόσωπο που δεν έχει ηλικία και μπορεί να αναγνωριστεί πιό εύκολα απο ένα τυφλό κορίτσι με καθαρή καρδιά, παρά απο τον οποιοδήποτε άλλον.
Απο τα καλύτερα μυθιστορήματα που έχω διαβάσει τα τελευταία χρόνια. Ατμοσφαιρικό μυστηριώδες με μια απίστευτη έλξη να κατευθύνει μυαλό και ψυχή! Μελαγχολικό αλλά και αισιόδοξο ρεαλιστικό και σκληρό. Διχάζεται ανάμεσα στην αισιοδοξία και την απαισιοδοξία, στο γέλιο και στο δάκρυ, αλλά το αποτέλεσμα που βγάζει είναι το πιο δυνατό και γλυκό συναίσθημα που μπορείς να νιώσεις στο κλείσιμο ενός βιβλίου! Η μεγάλη ανατροπή θα δώσει το μεγάλο Φινάλε και η Κάθαρση που θα επέλθει θα ανακουφίσει τους ήρωες ζωντανούς και νεκρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου