Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

ΑΠΟΨΗ για «ΦΟΝΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ» της Έλενα Ακρίτα απο τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ

 «ΦΟΝΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ» Συγγραφέας : Έλενα Ακρίτα 
Εκδόσεις:  ΔΙΟΠΤΡΑ

Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Δεκέμβριος 2004. Δέκα χρόνια πριν… 
Ένα μικρό κοριτσάκι ξεφεύγει από την προσοχή των γονιών του και πνίγεται στη λίμνη Στυμφαλία. Μερικά μέτρα πιο πέρα μια άγνωστη φιγούρα το παρατηρεί μέχρι το τέλος. 

Δεκέμβριος 2014. Δέκα χρόνια μετά…
Κάθε χρόνο, την ίδια μέρα, ο μεγιστάνας του τουρισμού Γιάννος Ασλάνογλου οργανώνει ένα μεγαλειώδες οικογενειακό δείπνο στην έπαυλή του στη Φιλοθέη. Φέτος, ακριβώς τα μεσάνυχτα, βρίσκεται νεκρός στο δωμάτιό του με την πόρτα κλειδωμένη από μέσα. 
Λόγοι υγείας; 
Ατύχημα; 
Φόνος;

«ΦΟΝΟΣ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ» ουρλιάζουν πανευτυχή τα πρωτοσέλιδα: O φόνος «πουλάει». Και σε έναν ιδιοκτήτη αλυσίδας ξενοδοχείων 5 αστέρων, μόνο ένας φόνος 5 αστέρων αρμόζει.
Η κόρη του μαζί με τη φίλη της δημοσιογράφο ξεκινούν μια αγωνιώδη έρευνα που θα τις βυθίσει στα πιο σκοτεινά στρώματα της «καλής» κοινωνίας. Από τη Βοστόνη στο Λονδίνο και από το Λονδίνο στην Αθήνα, οι δρόμοι της νύχτας θα τις οδηγήσουν σε μυστικά και ψέματα. Σε κληρονομιές, εκβιασμούς και κρυμμένα πάθη. Σε θαμμένες αλήθειες κι ερωτικά σκάνδαλα. Όλα μαζί συνθέτουν ένα σκοτεινό μείγμα μέσα σε μια κλεψύδρα που αδειάζει. Και αδειάζει γρήγορα. 

Γιατί στην πραγματικότητα απομένουν μόνο 24 ώρες μέχρι ο δολοφόνος να ξαναχτυπήσει.
Η άποψή μας :


Ένα σύγχρονο αστυνομικό μυθιστόρημα που μας μεταφέρει στα μεγάλα τζάκια του κλεινόν άστυ. Η οικογένεια των Ασλάνογλου σίγουρα θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες οικογένειες της Αθήνας. Χρήματα ,εξουσία, κοινωνική επιρροή και πολλά κρυμμένα μυστικά που αποκαλύπτονται σιγά-σιγά στον αναγνώστη..…και ένας φόνος. Ένας φόνος 5 αστέρων καθώς ο πατριάρχης της οικογένειας ,Γιάννος Ασλάνογλου βρίσκεται νεκρός την ίδια ακριβώς μέρα με την επέτειο θανάτου της μικρής του κόρης. Ενώ η επίσημη εκδοχή μιλά για καρδιακό επεισόδιο η κόρη του, Σόνια Ασλάνογλου ζητά να ερευνηθεί ο θάνατος του για φόνο. Γνωρίζει κάτι? Σίγουρα πάντως θα το ερευνήσει μαζί με την φίλη της και δημοσιογράφο, Ελσινόρη. Και καθώς η έρευνα προχωρά οι 5 κύριοι ύποπτοι εναλλάσσονται με τρομακτική ταχύτητα. Η Έλενα Ακρίτα μας παραδίδει ένα συναρπαστικό αστυνομικό μυθιστόρημα δίνοντας όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να ανακαλύψεις το δολοφόνο, όμως πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός στις λεπτομέρειες. Η συγγραφέας εναλλάσσει τους αφηγητές της στη διάρκεια της εξιστόρησης δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που άλλοτε σε βάζει στα βαθιά και άλλοτε σε χαλαρώνει και σου δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού. Η γραφή είναι αυτή που ο κάθε αναγνώστης θα περίμενε από τη συγγραφέα, γρήγορη και έντεχνα συνδυασμένη με το καυστικό χιούμορ αυτής. 
 5 ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΟΝΟ 5 ΑΣΤΕΡΩΝ!!!

ΕΥΑ ΝΑΤΣΗ - ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΙΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου