Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Άποψη για το βιβλίο: " Στα ίχνη σου " της Rosamund Lupton. Εκδόσεις: Διόπτρα

" Στα ίχνη σου " 






Συγγραφέας: Rosamund Lupton
Εκδόσεις: Διόπτρα






Λίγα λόγια για το βιβλίο:



Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει το δεσμό ανάμεσα σε δυο αδελφές… Όταν η Βεατρίκη ακούει την τρεμάμενη φωνή της μητέρας της να της ανακοινώνει την εξαφάνιση της νεότερης αδελφής της Τες, εκείνη παίρνει την πρώτη πτήση για το Λονδίνο. 
Βήμα-βήμα συνθέτει τα κομμάτια του παζλ που οδήγησαν στην εξαφάνιση. Βήμα-βήμα συνθέτει τα κενά που έκρυβε ο άρρηκτος, όπως νόμιζε, δεσμός τους. Ποτέ δεν το περίμενε: πόσο λίγο γνώριζε στην πραγματικότητα τον τρόπο ζωής της Τες... Η Βεατρίκη βρίσκεται εντελώς απροετοίμαστη για τις τρομακτικές αλήθειες που θα χρειαστεί τώρα να αντιμετωπίσει. Η αστυνομία, ο αρραβωνιαστικός της, ακόμη και η ίδια η μητέρα της, αποδέχονται πως έχασαν για πάντα την Τες, όμως η Βεατρίκη αρνείται να παραιτηθεί. Κι έτσι, ανοίγει πανιά για ένα επικίνδυνο ταξίδι, που έχει ως σκοπό την ανακάλυψη της αλήθειας, όσο βαρύ κι αν είναι το τίμημα…










Η άποψη της Piskitzis Michael Anastasia Dimakopoulou   για το βιβλίο:




Στα ίχνη σου....το επέλεξα παρασυρόμενη από την έντονη επιθυμία μου να διαβάσω κάτι δυνατό αστυνομικό. Καθώς όμως προχωρούσα την ανάγνωση και αναζητούσα εναγωνίως αστυνομική πλοκή και περιπέτεια, συνειδητοποίησα ότι επρόκειτο για ένα ανθρωποκεντρικό μυθιστόρημα, στηριζόμενο στις ανθρώπινες σχέσεις και ιδιαίτερα στην συναισθηματική σχέση εξάρτησης, που ενώνει δύο αδελφές.
Όλο το βιβλίο είναι μία κατάθεση ψυχής. Ένα έντονο συγκινησιακά φορτισμένο γράμμα προς την άδικα χαμένη αδελφή...ισχυροί δεσμοί αίματος από την παιδική ακόμη ηλικία, μικρές λεπτομέρειες και στιγμές της καθημερινότητας πλημμυρισμένες με αγάπη και φροντίδα για την νεότερη αδελφή, αποκαλύπτουν την δύναμη της σχέσης τους.
Συνέχισα την ανάγνωση με αρκετή επιφύλαξη θα ομολογήσω! Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα αστυνομικά! Είναι ένα ιδιαίτερο αστυνομικό είδος που μπορεί και να διχάσει, ειδικά αν πέσει κάποιος στην παγίδα να το συγκρίνει με βιβλία ανάλογου είδους .Παρόλα αυτά, τ΄αστυνομικά στοιχεία είναι διάσπαρτα στο κείμενο. Η διαφορετική χρονική τοποθέτηση των γεγονότων, κάνει την ιστορία πιο ενδιαφέρουσα αλλά και πιο κατανοητή στον αναγνώστη. Η δραματικότητα της γραφής ενδεχομένως, να κουράσει και να ψυχοπλακώσει.
Εν τέλει, πιστεύω ότι είναι ένας επιτυχημένος συνδιασμός κοινωνικού, συναισθηματικού μυθιστορήματος και ψυχογραφικού θρίλερ μ΄έντονα αστυνομικά στοιχεία, αρκετές ανατροπές που δημιουργούν μυστήριο και αγωνία, αφού όλοι θεωρούνται ύποπτοι, μέχρι να βρεθεί ο πραγματικός ύποπτος του εγκληματος. Φυσικά, και το πιο δυνατό σημείο, είναι η μεγάλη ανατροπή στο τέλος...ανυποψίαστος ο αναγνώστης για το τί θα επακολουθήσει, αισθάνεται σα να του έχουν τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια του...προσωπικά έτσι ένιωσα.
Αν και οι τελευταίες σελίδες σε πιάνουν φοβερά απροετοίμαστο, η συγγραφέας σ΄αφήνει μ΄ένα ερωτηματικό και μάλλον καλεί τον ίδιο τον αναγνώστη ν΄αποφασίσει,για το τέλος που αυτός θέλει να δώσει....
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου