Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

Άποψη για το βιβλίο " Είμαι ακόμα εδώ " της Κλέλι Αβίτ. Εκδόσεις mamaya
" Είμαι ακόμα εδώ " 

Συγγραφέας: Κλέλι Αβίτ
Εκδόσεις mamaya


Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Αυτή έχει πέσει σε κώμα έπειτα από ένα σοβαρό ατύχημα και νοσηλεύεται στο δωμάτιο 52.
Αυτός, συναισθηματικά βασανισμένος και πληγωμένος, συνοδεύει τη μητέρα του στο νοσοκομείο για να επισκεφτεί τον αδελφό του, που έχει τραυματιστεί σε αυτοκινητικό ατύχημα και βρίσκεται στο δωμάτιο 55. 
Αυτή, εδώ και λίγες μέρες, μπορεί να ακούει, αλλά κανείς δεν το καταλαβαίνει. 
Αυτός αρνείται να δει τον αδελφό του και, προσπαθώντας να ξεφύγει, μπαίνει στο λάθος δωμάτιο. Στο δωμάτιο 52 όπου επικρατεί απόλυτη ησυχία και μυρίζει γιασεμί. Οι μοναξιές τους συναντιούνται με έναν αλλόκοτο τρόπο. 
Αυτός τη βλέπει. Αυτή τον φαντάζεται. Αυτός της μιλάει. Αυτή τον ακούει. 
Θα μπορούσε να είναι ο πρίγκιπας του παραμυθιού. Στην πραγματική ζωή, όμως, η ωραία κοιμωμένη δεν ξυπνάει με ένα φιλί.Απόσπασμα απο το βιβλίο Η άποψή μας για το βιβλίο:Μια δυνατή, αισθηματική ιστορία που η γεύση που σου αφήνει σαν απόσταγμα είναι πως η αγάπη έχει την δύναμη να ξεπερνά και να νικά τα προβλήματα όσο και αν αυτά φαντάζουν απροσπέλαστα. Η Ελζα είναι μια κοπέλα που αγαπά τον αλπινισμό αλλά αυτή της η αγάπη γίνεται η αιτία να πέσει σε κώμα ύστερα απο ένα ατύχημα. Ο Τίμπο απο την άλλη μεριά είναι ενα αγόρι που η τύχη θα τον φέρει στο δωμάτιο της Ελζας. Οι συνεχείς επισκέψεις του Τίμπο στο δωμάτιο της Ελζας θα δημιουργήσει ένα περίεργο δεσμό. Μια παράδοξη επικοινωνία. Μέσα από το βιβλίο βλέπουμε πόσο περίεργα παιχνίδια παίζει η ζωή στους ήρωες.

Σε κάθε σελίδα τα συναισθήματα εναλλάσσονται καθώς το βιβλίο είναι γραμμένο με ένα όμορφο και ιδιαίτερο τρόπο.Περιέχει αστείες ατάκες καθώς και περνάει πολλά μηνύματα. και πολλούς προβληματισμούς. Σε βάζει μπροστά σε τεράστια διλήμματα. Όπως είναι η διακοπή της μηχανικής υποστήριξης σε έναν ασθενή χωρίς σημάδια βελτίωσης. Πόσο δύσκολο και πόσο ψυχοφθόρο είναι να αποφασίσεις για κάποιον δικό σου άνθρωπο; Πόσο μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία ενός ασθενούς η επικοινωνία που πηγάζει απο την βαθιά ανάγκη ακόμα και ενός άγνωστου άντρα να εκφράσει την απέραντη μοναξιά του. Με εξαιρετικό τρόπο και με βαθιά επίγνωση της ανθρώπινης ψυχής παρακολουθούμε ένα καλογραμμένο ψυχογράφημα ηρώων με μπόλικο υλικό για σκέψη και προβληματισμό.
ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου