Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Άποψη για το βιβλίο:'Αγγιγμα απο Πάγο Συγγραφέας:Δήμητρα Μανθεάκη

ΑΓΓΙΓΜΑ ΑΠΟ ΠΑΓΟ

Εκδόσεις:Ωκεανός
Συγγραφέας:Δήμητρα Μανθεάκη

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

 Σμύρνη, Μάρτιος 1922. Ένα νεαρό, βαθιά ερωτευμένο ζευγάρι, η Λουίζα και ο Αλέξης, αρραβωνιάζεται. Την επόμενη το πρωί, ο Αλέξης συλλαμβάνεται ως λιποτάκτης του τουρκικού στρατού και στέλνεται στο μέτωπο, όπου χάνονται τα ίχνη του. Τούρκοι αρπάζουν τη δεκατριάχρονη αδελφή του και την οδηγούν στα βάθη της Ανατολίας…
            Αύγουστος-Σεπτέμβριος 1922. Πεντακόσιες χιλιάδες πρόσφυγες εγκλωβίζονται στην προκυμαία, περιτριγυρισμένοι από Τούρκους, πυροβολικό, φωτιά και θάλασσα. Όλοι προσπαθούν να διαφύγουν από τον θανάσιμο κίνδυνο, μαζί τους και η οικογένεια της Λουίζας, που καταφέρνει να φτάσει στην Ελλάδα μετά από τραγικά γεγονότα. Στην Ελλάδα, ζει σε μια παράγκα, μέσα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Αλλεπάλληλες συμφορές χτυπούν αλύπητα την δεκαεπτάχρονη Λουίζα, που πρέπει να αναστήσει σε ξένο τόπο τα δυο ανήλικα αδέλφια της. Η κοπέλα ζει για χρόνια στην κόλαση, με μόνη της παρηγοριά τις αναμνήσεις του έρωτά της με τον Αλέξη και το παρελθόν πριν τον ξεριζωμό, στην πατρίδα της, τη Σμύρνη. Μόλις ξεφεύγει από τις ταπεινώσεις και το φάσμα της πείνας, μπλέκει σε καταστάσεις και δεσμεύσεις που την οδηγούν σε οδυνηρές περιπέτειες. Θα κατορθώσει να ξεφύγει ή θα λυγίσει σ' αυτόν τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή;Η άποψή της Αναστασίας Ελευθεριάδου:

Καλημέρα!! Μόλις το τελείωσα! Έχω διαβάσει πολλά βιβλία που αναφέρονται στην Σμύρνη αυτό το κατατάσσω στα καλύτερα! Γρήγορη πλοκή, ωραία γραφή, έντονα συναισθήματα, 530 σελίδες που κυλάνε γρήγορα χωρίς να κάνει κοιλιά πουθενά! Είναι το πρώτο βιβλίο που διαβάζω της κυρίας Μανθεακη και σίγουρα έπεται συνέχεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου