Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Οι Βιβλιοπροτάσεις μας (Μέρος Πρώτο)

ΈΝΟΧΕΣ ΓΟΒΕΣ ΙΩΑΝΝΑ ΧΑΡΜΠΕΑ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ
Ο Χρήστος, ένας φιλήσυχος και πράος χαρακτήρας, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς αγοράζει ένα ζευγάρι γόβες θέλοντας να κλείσει πληγές και να δώσει λύση στη μίζερη ζωή του. Θα τις φυλάξει σαν κάτι ιερό για αυτόν, θα μοιραστεί μαζί τους όλα τα μυστικά του, θα τις κάνει δικές του. Θα τις αγαπήσει και θα τις μισήσει ταυτόχρονα. Το τέλος όμως είναι απρόσμενο, γιατί τελικά την αγάπη και το μίσος τα χωρίζει απόσταση αναπνοής. Το ζωηρό κόκκινο χρώμα από τις γόβες θα ανάψει φωτιές που θα τις σβήσει το κύμα της θάλασσας.



Ένα Βιβλίο με πολλές ιδιαιτερότητες και με εξαιρετική εμβάθυνση των χαρακτήρων που αναλύει η συγγραφέας. Ένα κοινωνικό μυθιστόρημα που πραγματικά θα σας γεμίσει με εικόνες και σκέψεις για το πως η ψυχή ενός ανθρώπου αλλάζει και αλλοιώνεται στην προσπάθεια της να ξεφύγει απο την καταπίεση και την κακοποίηση. Στην ανάγκη της, να κυριαρχήσει στα συναισθήματα και να αναδείξει επιτέλους την δικιά της ξεχωριστή υπόσταση αλλάζει πορεία και αφήνει ένα εντελώς διαφορετικό ίχνος στο μυαλό και στην καρδιά μας.

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΙΒΑΝΗΣ



Μπορεί μια νεαρή κοπέλα να μεταμφιεστεί σε αγόρι για να εισχωρήσει στα άδυτα μιας αντρικής αθλητικής ομάδας προκειμένου να ανακαλύψει τον δολοφόνο του πατέρα της;
Τίποτα δεν είναι ικανό να κρατήσει την Τάμι μακριά από τον οίκο των Κονσίτο Αρά και τη σχολή χάντμπολ Ζέφιρο, στις Συρακούσες. Η μυστηριώδης έλξη που της ασκεί το παλιό αρχοντικό και ο ιδιοκτήτης του, ο κακότροπος και σκληρόκαρδος Μάσιμο, αλλά και η ανάγκη της να αποδοθεί δικαιοσύνη την υποχρεώνουν να πάρει μέρος σε μια ασύλληπτη περιπέτεια, που θα αλλάξει τον ρου της μοίρας.
Η ζώνη της Ντιάνα, ένα πολύτιμο κειμήλιο το οποίο καταράστηκε η πρώτη κοντέσα της οικογένειας Κονσίτο Αρά και στοιχειώνει όλους τους απογόνους, θα μπλέξει στα γρανάζια της κατάρας.
Ποιος έκλεψε τη ζώνη;
Πώς θα λυθεί η κατάρα που βαραίνει τις πλάτες του Μάσιμο;
Ποιος είναι ικανός να γεμίσει με φως την άδεια του καρδιά και να τον σώσει από τον βέβαιο χαμό του



Η προσπάθεια της Ταμι να βρεί τους δολοφόνους του πατέρα της θα την φέρουν αντιμέτωπη με πολλούς επικίνδυνους εχθρούς. Με την Ιταλική μαφία, με σκοτεινά μυστικά και μια δυνατή κατάρα που έχει τις ρίζες της χρόνια πριν. Μα κυρίως θα έρθει αντιμέτωπη με ένα δυνατό, απρόσμενο και συγκλονιστικό Έρωτα που θα της αλλάξει τα σχέδια και θα μετατρέψει τον αγώνα της σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να πολεμήσει τα συναισθήματα της και να ισορροπήσει την καρδιά της ανάμεσα στην υπόσχεση της και την ανάγκη της να ακολουθήσει τον άντρα που έχει τον πιο σκοτεινό χαρακτήρα, αλλά της έχει κλέψει την καρδιά. 

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΟΥΖΟΥΜΗΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΩΚΕΑΝΟΣ




Το αιχμηρό μονοπάτι του μαιευτήρα-γυναικολόγου Ίωνα Χατζηπαύλου θα ενωθεί με αυτό του δικηγόρου Μάριου Δίκαρου σε μια καφετέρια στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας και θα διασταυρωθεί με αυτό του `Αγη Δαμάσκου. Οι τρεις νεαροί άνδρες, ενωμένοι με τα αόρατα δεσμά μιας σατανικής φιλίας, θα πορευθούν στη ζωή με μοναδικό θεό τους το χρήμα. Κάπηλοι της ανθρωπιάς θα δράσουν παρασκηνιακά εις βάρος αθώων παιδικών ψυχών... Θα δράσουν σαν θύτες.
Μερικά χρόνια αργότερα η σατανική τριανδρία εξυφαίνει ένα νέο βάρβαρο και ανελέητο σχέδιο. Ενώ το ένα θύμα θα διαδέχεται το άλλο, ο οφθαλμός της Δίκης θα καραδοκεί αθέατος μα και αμείλικτος. Οι απαντήσεις στα μυριάδες «γιατί» είναι κρυμμένες στο βαθύ παρελθόν...
Ο γραπτός νόμος θα εκπροσωπηθεί από τον έμπειρο, αεικίνητο, γηραιό αστυνόμο Διονύσιο Δελόγκα. Ο άγραφος νόμος, όμως, από τον άνθρωπο που έχει τραβήξει τη σκανδάλη... Ποιος Νόμος θα… δικαιωθεί;.


Ένα απο τα πιο δυνατά αστυνομικά μυθιστορήματα που διαβάσαμε τα τελευταία χρόνια. Με μυστήριο με δυνατή πλοκή και απρόσμενες κοινωνικές προεκτάσεις. Η εξαιρετική ανάλυση των καταστάσεων και των χαρακτήρων απο τον συγγραφέα συνθέτει με καταπληκτικό τρόπο την αποκωδικοποίηση του μυστηρίου και επιφέρει την λύτρωση, την και την δικαίωση σε όλους αυτούς που μπλέχτηκαν ακούσια η εκούσια  στα παιχνίδια εξουσίας και χρήματος αδίστακτων ανθρώπων. Την τιμωρία σε αυτούς που άλλαξαν τραγικά την μοίρα δεκάδων οικογενειών στον βωμό του πλούτου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου