Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Άποψη για το βιβλίο:Το Παιχνίδι Του Αγγελου Συγγραφέας:Καρλος Λουιθ Θαφον

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ

Εκδόσεις:Ψυχογιός
Συγγραφεας:Καρλος Ρουιθ θαφον

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Στην καρδιά της Βαρκελώνης, σ’ ένα εγκαταλειμμένο μέγαρο, ένας νεαρός άντρας, ο Νταβίδ Μαρτίν, βγάζει τα προς το ζην γράφοντας ερωτικά μυθιστορήματα τρόμου με ψευδώνυμο. Στιγματισμένος από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και βασανισμένος από έναν ανέφικτο έρωτα, έχει βρει καταφύγιο στον κόσμο των βιβλίων και περνάει τις νύχτες του επινοώντας μπαρόκ ιστορίες για τον υπόκοσμο της πόλης. Μια μέρα, τα βήματά του τον οδηγούν σ’ ένα μυστικό κλειδωμένο δωμάτιο, όπου ανακαλύπτει φωτογραφίες και γράμματα που μιλάνε για τον μυστηριώδη θάνατο του προηγούμενου ιδιοκτήτη του σπιτιού. Ο Νταβίδ αποφασίζει να εξιχνιάσει την υπόθεση που εμποτίζει σιγά σιγά το είναι του σαν αργό δηλητήριο. Η παράλληλη πρόταση ενός Γάλλου εκδότη να γράψει ένα βιβλίο που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ποτέ, με αντάλλαγμα μια περιουσία και κάτι παραπάνω, θα περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Σύντομα ο Νταβίδ θα συνειδητοποιήσει ότι περιβάλλεται από σκιές που απειλούν την ίδια του τη ζωή. 
Ο μάγος της ισπανικής λογοτεχνίας μάς μεταφέρει και πάλι στο Κοιμητήριο των Λησμονημένων Βιβλίων, σε μια περιπέτεια έρωτα και μυστηρίου, με φόντο την ατμοσφαιρική αλλά και σκοτεινή Βαρκελώνη.


Η άποψη του Yianni Peratikou:

Το παιχνίδι του αγγέλου, Carlos Ruiz Zafon Τελείωσα το δεύτερο μέρος της τριλογίας του Zafon , μία ακόμη ιστορία μυστηρίου που εξελίσσεται σε μία σκοτεινή ατμόσφαιρα με στοιχειωμένα σπίτια, φόνους, έρωτα και μ’ έντονη την παρουσία του μεταφυσικού. Αναπόφευκτα έκανα σύγκριση με το πρώτο μέρος και είδα ότι μου έλειπε ο Φερμίν και οι ατάκες του, μόνο η παρουσία της Ισαβέλας μπόρεσε λίγο να αναπληρώσει αυτό το κενό. Ανεξάρτητα όμως απ’ αυτό η αφήγηση είναι δυνατή, κρατάει το ενδιαφέρον αμείωτο και σε βάζει στα μονοπάτια του μεταφυσικού χωρίς υπερβολές, εξαιρόντας μόνο το τέλος όπου η μεταμέλεια του διαβόλου; φαντάζει εξωπραγματική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου