Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΟΓΕΙΩΝ

ΞΕΠΕΡΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Συγγραφέας: Harold S. Kushner
Τίτλος: Ξεπερνώντας τις απογοητεύσεις της ζωής
Μετάφραση: Σοφία Γιοβάνογλου
Κατηγορία: Ψυχολογία/Αυτοβελτίωση
Διαστάσεις: 21x15
Σελ. 256
Λ.Τ. 1,75 ευρώ (Σε προσφορά/Βιβλιοπωλεία Πολιτεία/Ιανός/Πρωτοπορία)
ISBN: 978-960-99412-5-9




Σε αυτό το εμπνευσμένο μπεστ-σέλερ, ο Kushner μας διδάσκει πώς να αντιμετωπίζουμε τις απογοητεύσεις της ζωής με πίστη στον εαυτό μας και στο μέλλον. Αντλώντας από την Παλαιά Διαθήκη, την ψυχολογία, τη σύγχρονη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, ο Kushner μας λέει πώς πρέπει να αντιδρούμε όταν έχουμε προδοθεί ή έχουμε πληγωθεί, όταν τα όνειρά μας δεν πραγματοποιήθηκαν, όταν χάσαμε μια προαγωγή που τόσο επιθυμούσαμε, όταν μας εγκατέλειψε ο/η σύντροφός μας. Το μυστικό βρίσκεται στο να είμαστε ο καλύτερος εαυτός μας, ακόμα και όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα θέλαμε.
Κριτικές για το βιβλίο του Kushner:
«O Kushner γράφει μια θεραπευτική ιστορία»
Deborah Tannen
«Ένα βιβλίο γεμάτο προτάσεις και απαντήσεις που θα διευκολύνουν το ταξίδι της ζωής και θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις απογοητεύσεις που αναπόφευκτα θα συναντήσουμε»
Jeffrey Needle
«Το μήνυμα του βιβλίου, για να ξεπεράσετε τις απογοητεύσεις της ζωής, είναι απλό: δημιουργήστε καινούρια όνειρα στη θέση των παλιών […] τολμήστε να ονειρευτείτε»
Barbara Jacobs, Booklist

«Σε όλες τις ανθρώπινες σχέσεις υπάρχει η σύγκρουση, ο πόνος, ο θυμός, η εγκατάλειψη. Ο Kushner μας διδάσκει ότι εκείνο που έχει σημασία είναι το πώς αντιμετωπίζουμε όλες αυτές τις καταστάσεις»
Los Angeles Times Book Review


ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ

Συγγραφέας: Jack Ketchum
Εισαγωγή: Stephen King
Μετάφραση: Νίκος Ρούσσος
Σελ. 272
Λ.Τ. 4,12 (Σε προσφορά στα βιβλιοπωλεία Ιανός, Πολιτεία, Πρωτοπορία)



Αμερικανικά προάστια. Ένα όμορφο, ήσυχο μέρος για να μεγαλώνει κανείς. Εκτός αν πρόκειται για την έφηβη Μεγκ ή την ανάπηρη αδερφή της, τη Σούζαν. Σε ένα αδιέξοδο, μέσα στο σκοτεινό υγρό υπόγειο του σπιτιού των Τσάντλερ, η Μεγκ και η Σούζαν είναι έρμαια στα κτηνώδη καπρίτσια και τις εκρήξεις οργής μιας μακρινής τους θείας που βυθίζεται ταχύτατα στην τρέλα. Μια τρέλα που επηρεάζει τους τρεις γιους της — και τελικά ολόκληρη τη γειτονιά. Μόνο ένα προβληματισμένο αγόρι στέκεται διστακτικά ανάμεσα στη Μεγκ και τη Σούζαν και τον βάναυσο, βασανιστικό τους θάνατο. Ένα αγόρι που είναι υποχρεωμένο να λάβει μια πολύ ώριμη απόφαση… Ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα τρόμου, βασισμένο στην αληθινή ιστορία της δεκαεξάχρονης Silvia Lykens και της εντεκάχρονης αδερφής του που βιώνουν την καταβύθιση στην παράνοια και στον τρόμο.
Κριτικές για το Κορίτσι της διπλανής πόρτας
«Όση απέχθεια κι αν νιώθει για αυτό το βιβλίο, ο αναγνώστης δεν μπορεί να τραβήξει το βλέμμα του. Σίγουρα όχι για λιπόψυχους».
Cemetery Dance
«Ο ρεαλισμός είναι που κάνει αυτό το μυθιστόρημα τόσο τρομακτικό. Τα τέρατα είναι άνθρωποι, πράγμα που τα κάνει ακόμα πιο φρικτά».
Afraid Magazine


Δικαίωμα στη ζωή

Jack Ketchum
182 σελ.
20x13
Λ.Τ. 2,62 ευρώ (βιβλιοπωλεία: Πρωτοπορία, Ιανός, Πολιτεία).


Πρόκειται για μια διεστραμμένη, προειδοποιητική ιστορία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Η Σάρα Φόστερ απαγάγεται μπροστά από μια κλινική εκτρώσεων. Οι απαγωγείς της ξέρουν πού μένει, πού γεννήθηκε, ποιος είναι ο εραστής της, ακόμη και πού παίζει γκόλφ ο πατέρας της τα σαββατοκύριακα. Την πληροφορούν για μια μυστηριώδη Οργάνωση και για τους σκλάβους που έχει. Της δείχνουν τι πρόκειται να πάθει, αν προσπαθήσει να δραπετεύσει. Κοιμάται σε ένα φέρετρο. Την ταΐζουν όποτε θέλουν, τη βιάζουν όπως και όποτε θέλουν. Την κάνουν συνεργό σε έναν φόνο. Έχουν σχέδια για τη Σάρα… και το μωρό της.
Το Δικαίωμα στη ζωή προτάθηκε για το βραβείο Bram Stoker. Ο Στήβεν Κίνγκ στο βιβλίο του, Περί συγγραφής, το προτείνει ως ένα από τα καλύτερα βιβλία τρόμου. Τέλος, έχουν αγοραστεί τα δικαιώματα για τη μεταφορά του βιβλίου στον Κινηματογράφο.


Κρυφτό

Jack Ketchum
Εκδόσεις λογείον, 204 σ., 20x13, λιανική τιμή 2,00 ευρώ (Βιβλιοπωλεία: Πολιτεία, Ιανός, 
Πρωτοπορία).


Ο Jack Ketchum θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς μυθιστορημάτων τρόμου. Το «Κρυφτό» είναι το δεύτερο μυθιστόρημά του, μια αλληγορία για τα στοιχειωμένα σπίτια, το οποίο αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο Ketchum είναι ένας από τους συνεπέστερους συγγραφείς τρόμου στις ΗΠΑ. Το βιβλίο χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι χαρακτήρες του βιβλίου με περίσσεια αληθοφάνεια, παρουσιάζεται το σκοτεινό παρελθόν τους και δίνονται όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βοηθήσουν την πλοκή να εξελιχτεί, για να φτάσουμε στο δεύτερο μέρος του βιβλίου όπου η πλοκή γίνεται απίστευτα δραματική και έντονη. Τα βιβλίο του Ketchum τα έχει όλα, σαφή σκηνικά, αληθοφανείς χαρακτήρες, ενδιαφέρουσες εξελίξεις και μια παρατεταμένη κορύφωση που δεν προκαλεί μόνο φόβο και σασπένς, αλλά χαρακτηρίζεται από μια εξαιρετική και παράξενη δριμύτητα. Το «Κρυφτό» είναι από εκείνα τα βιβλία που διαβάζονται μονορούφι. Η δράση είναι τόσο έντονη που δεν επιτρέπει στον αναγνώστη να αφήσει τα βιβλίο αν δεν φτάσει στο τέλος. Κάθε σελίδα είναι και ένας κόμπος στο στομάχι του αναγνώστη.
Ο Κetchum γράφει με λιτότητα και σφρίγος, σε προτάσεις που σφίγγουν σαν συρμάτινες αγχόνες. Είναι σίγουρο ότι όποιος απολαμβάνει τη σκληρή και ανόθευτη φρίκη θα εκτιμήσει και αυτό το μυθιστόρημα. Είναι ένας ακόμη θρίαμβος για έναν από τους ικανότερους και καλύτερους λειτουργούς των μυθιστορημάτων τρόμου.
Δίκαια, λοιπόν, ο Ketchum χαρακτηρίστηκε ως ο «Γκόγια» των μυθιστορημάτων τρόμου.


Γένεσις 1:26

Lucas Marmaduke
Συγγραφέας: Lucas Marmaduke
Μετάφραση: Πλεξίδας Ιωάννης
Κατηγορία: Σκοτεινοί τόποι
Σελίδες: 124
Διαστάσεις: 20x13
Λ.Τ. 1,50 (Βιβλιοπωλεία: Ιανός, Πρωτοπορία, Πολιτεία)
ISBN: 978-960-98717-9-2


Ο ήρωας του βιβλίου είναι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος. Είναι παντρεμένος, έχει δύο παιδιά και μια συμβατική δουλειά. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός ―ένα γεγονός που θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα— αλλάζει τη ζωή του. Ξυπνά μέσα του ό,τι πιο αρχέγονο κουβαλάει ο άνθρωπος από τη στιγμή της παρουσίας του στη γη. Και τότε τα όρια μεταξύ καλού και κακού, σωστού και λάθους, γίνονται δυσδιάκριτα και αρχίζει μια καταβύθιση του ήρωα στην παράνοια και στον τρόμο. Κανείς, πλέον, δεν μπορεί να νιώθει ασφαλής. Ούτε ο ίδιος. 
Σ’ αυτό το ανατρεπτικό θρίλερ ο Lucas Marmaduke, γράφοντας με αβίαστη δωρικότητα, παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα εφιαλτικό ταξίδι στους πιο σκοτεινούς τόπους της ανθρώπινης ψυχής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου