Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Την Τριτη 04/10 είχαμε καλεσμενη στην παρέα μας την αγαπημένη Marianna Metaxa και μας μίλησε για το βιβλίο της "Γλυκία μου Κέλλυ "

Η Μαριάννα Μεταξά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά και στη συνέχεια στο
Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ψυχολογίας παιδιών και εφήβων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια. Το βιβλίο «Γλυκιά μου Κέλλυ» είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, καθώς η γραπτή έκφραση ήταν ανέκαθεν η μεγάλη της αγάπη. Στον ελεύθερο χρόνο της αρθρογραφεί ερασιτεχνικά σε τοπική εφημερίδα και παίρνει ενεργό μέρος σε εκδηλώσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.








 "Μια εξομολόγηση με ευαισθησία, μια κατάθεση ψυχής μιας μητέρας, για το δεκάχρονο ταξίδι της κόρης της με τον σακχαρώδη διαβήτη.
Εμπειρίες, βιώματα, σκέψεις και συναισθήματα ζωντανεύουν μέσα από μια τρυφερή αφήγηση, χωρίς ιατρικούς όρους. Στο τέλος της αφήγησης υπάρχουν λίγες σελίδες γραμμένες από την κόρη, έτσι όπως η ίδια ένιωσε μεγαλώνοντας με τη γλυκιά νόσο."





 Eva Natsi Απόψε έχουμε να σε ρωτήσουμε και να μάθουμε πολλά πράγματα για σένα και την γλυκιά μας Κέλλυ. Και λέω δικιά μας γιατί μέσα από τις σελίδες του βιβλίου σου έγινε αγαπημένη όλων μας.
Marianna Metaxa Εγώ ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνετε..Η γλυκιά μας Κέλλυ δεν είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος είναι μια νέα υπαρκτή γυναίκα μαχήτρια της ζωής που μέσα από το βιβλίο περνάει ένα αισιόδοξο μήνυμα δύναμης θάρρους και αγάπης για τη ζωή




Eva Natsi Μαριάννα, Πότε ήταν η πρώτη σου επαφή με την συγγραφή? Ποιο ήταν το ερέθισμα που σε παρακίνησε να γράφεις?
Marianna Metaxa Ξεκίνησα να γράφω από τα εφηβικά μου χρόνια. Τo γράψιμο . ήταν η συντροφιά μου , το αποκούμπι μου, η διέξοδός μου στη χαρά και τη λύπη. Έγραφα μόνο για μένα ,ανησυχίες σκέψεις και συναισθήματα έπαιρναν μορφή σε ένα φύλλο χαρτί.. Με το κύλισμα των χρόνων η διέξοδος έγινε υπαρξιακή ανάγκη και η ενασχόλησή μου με το γραπτό λόγο μέρος της καθημερινότητάς μου. Ήταν το αγχολυτικό μου, μια πολύτιμη ανάσα ζωής



Eleni Georgoulopoulou Η ηρωίδα έχει στοιχεία του χαρακτήρα σας;
Marianna Metaxa Ναι έχει ..θεωρώ πως συνέβαλα στη διάπλαση του χαρακτήρα της ..Βλέπετε είναι η κόρη μου και πιστεύω πως μέσα από όλα όσα βιώσαμε διαμορφώσαμε και οι δυο μας μια δυναμική προσωπικότητα παράλληλα με ευαισθησία ψυχής.




Eva Natsi θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε δηλαδή μια κατάθεση ψυχής???
Marianna Metaxa Είναι κατάθεση ψυχής αποφάσεων αγώνα λαθών επιλογών ... γραμμένο με ειλικρίνεια .θεωρώ ότι ξεδίπλωσα πτυχές της ψυχής μου καλές και άσχημες χωρίς να κρύψω τίποτα ...




Eva Natsi Πόσο δύσκολο θεωρείς ότι είναι να γράφεις για δικά σου βιώματα?
Marianna Metaxa Είναι δύσκολο γιατί παίρνεις την απόφαση να δημοσιοποιήσεις ένα κομμάτι της ζωής σου . Από τη μία σε πονάει όταν επανέρχονται στο μυαλό σου επώδυνες θύμισες από την άλλη όμως γνωρίζεις πως το δικό σου βιβλίο το δικό σου βίωμα ζωής θα ΄γίνει αρωγός και φάρος ελπίδας σε γονείς που αντιμετωπίζουν την ίδια φουρτούνα στη ζωή σου.. Και αυτό το κίνητρο αξίζει πραγματικά!


Βίκυ Τερζίδου Καλησπέρα και από μένα! Πρωτότυπο και πολύ ενδιαφέρον το θέμα του βιβλίου σας! Διάβασα παραπάνω πως η ηρωίδα είναι η κόρη σας. Τι σας έκανε να θελήσετε να κάνετε βιβλίο την ιστορία σας; Θέλετε να περάσετε κάποια συγκεκριμένα μηνύματα;
Marianna Metaxa Ήθελα να μοιραστώ όλα όσα βίωσα με γονείς που αντιμετωπίζουν το οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας με το παιδί τους. Να τους προσφέρω μια ανάσα αισιοδοξίας και ελπίδας στο δύσκολο έργο τους μα και συγχρόνως ένα έμπρακτο παράδειγμα στο πώς γίνεται μέσα από τα αγκάθια της ζωής να αναγεννηθούμε και να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.


Martha Vlachogianni Ποια είναι τα συστατικά για ένα επιτυχημένο λογοτεχνικά και εμπορικά βιβλίο;
Marianna Metaxa Να γράφεις από αγάπη για το γράψιμο για να ανοίξεις την ψυχή σου με ειλικρίνεια και σεβασμό στον εαυτό σου και στους αναγνώστες . Όχι έχοντας στο μυαλό σου το κέρδος ...


Eva Natsi Έχεις επηρεαστεί από την εποχή της πνευματικής και οικονομικής κρίσης?
 Marianna Metaxa Ποιος δεν έχει επηρεαστεί… ¨Ολες οι εικόνες που βλέπουμε στο δρόμο και στην καθημερινότητά μας με θλίβουν όπως όλους μας. Πιο πολύ με στενοχωρεί ότι έχουμε χάσει το χαμόγελο μας τα όνειρά μας ,Αυτά όμως δεν επιτρέπεται να μας τα στερήσει κανένας.. Δυστυχώς η οικονομική κρίση έφερε και την κρίση αξιών, που είναι χειρότερη. Προσπαθώ όλο αυτό που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια να το δω σαν μια .ευκαιρία να αλλάξουμε τη ρότα της ζωής μας ,να επαναπροσδιορίσουμε το ταξίδι μας στη γη και.. να εκτιμήσουμε όσα έχουμε. Να αναλογιστούμε αν όλα όσα ΔΕΝ έχουμε έχουν αξία και αν είναι κριτήριο η απόκτησή τους για την ευτυχία μας…     



Ελένη Κωστοπούλου Σε ποια απευθύνεται με τον τίτλο;
Marianna Metaxa Γλυκιά μου Κέλλυ είναι η κορούλα μου .Το γλυκιά είναι κυριολεκτικό και μεταφορικό .Γλυκιά λόγω του διαβήτη γλυκιά λόγω της αγάπης που της έχω
Ελένη Κωστοπούλου Να σου ζήσει και να είναι υγιής εύχομαι !!!




Eleni Chamilaki Υπήρξαν κάποια δικά σου άτομα που διάβασαν τα γραφτά σου και σε παρακίνησαν να τα εκδόσεις?
Marianna Metaxa όταν έγραφα το βιβλίο δεν  ήξερα αν θα τα κατάφερνα να εκδοθεί εγώ το λάτρευα από την πρώτη του λέξη δεν μπορούσα όμως να κρίνω αν είχε λογοτεχνική αξία. Το διάβασαν άνθρωποι αγαπημένοι μου και με παρακίνησαν να ξεκινήσω διαδιακασίες έκδοσης.


Ευα Κουτσουμπα Ποια η πρώτη σχέση σας με την συγγραφή;
Τι είδους γραφής ήταν η πρώτη σας απόπειρα;

Marianna Metaxa Γράφω από τα εφηβικά μου χρόνια μόνο για μένα ... αργότερα άρχισα να αρθρογραφώ σε τοπική εφημερίδα και η Γλυκιά μου Κέλλυ είναι η πρώτη μου συγγραφική προσπάθεια το πρώτο μου λογοτεχνικό παιδί!



Eva Natsi θα μπορούσες να μας πεις πως ένοιωθε όσο έγραφες το βιβλίο αυτό? Τι συναισθήματα σου έβγαζε εννοώ που βίωνες ξανά από την αρχή όλη αυτή την περιπέτεια υγείας με την μικρή Κελλυ?
Marianna Metaxa Κάποια κεφάλαια με πονούσαν πολύ καθώς ξαναζούσα από την αρχή τα ίδια συναισθήματα που ο χρόνος δεν τα είχε απαλύνει όσο πίστευα .Καθώς προχωρούσα όμως στο γράψιμο ένιωθα ότι άδειαζα την ψυχή μου .. μέχρι την τελική δικαίωση για όλο τον δεκάχρονο αγώνα μας. Ένας αγώνας που συνεχίζεται μέχρι σήμερα.






Argiro Theodossiou Μετά από αυτήν την πρώτη συγγραφική σας προσπάθεια που αναφέρεται στην προσωπική σας ιστορία νιώθετε την ανάγκη να γράψετε ξανά και να ασχοληθείτε με κάποιο άλλο θέμα, μυθιστόρημα ίσως;
Marianna Metaxa Ναι το σκέφτομαι αλλά όχι άμεσα .Θέλω αρχικά να στηρίξω τη Γλυκιά μου Κέλλυ και αργότερα να προσπαθήσω και πάλι.



Ευα Κουτσουμπα Αποφασίζοντας να εκδώσετε το έργο σας, πόσες πόρτες εκδοτικών χτυπήσατε; Σας απέρριψαν; Πως νιώσατε όταν επιτελέσω εκδόθηκε;
Ποια είναι τα συναισθήματα που βγαίνουν από την ψυχή σας καθώς αγγίζετε το πρώτο σας βιβλίο;

Marianna Metaxa Ωραίες ερωτήσεις !! Φυσικά και με απέρριψαν μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι καθώς δεν αναλαμβάνουν να εκδώσουν βιβλία αγνώστων συγγραφέων. Όταν εκδόθηκε να σας πω την αλήθεια δεν το πίστευα μέχρι να το κρατήσω στα χέρια μου..Πως αισθάνθηκα... συγκίνηση ... ολοκλήρωση ..ευτυχία και πολύ τυχερή που έκανα πράξη ένα όνειρο ζωής..νομίζω πως δεν έχω λόγια να περιγράψω τα αισθήματα που βίωσα.



ιωάννα κωστοπούλου Ποια βιβλία σου αρέσουν να διαβάζεις? 
Marianna Metaxa Κυρίως μυθιστορήματα και περιπέτειες ...




Βίκυ Τερζίδου Ποια ήταν η αντίδραση και τα συναισθήματα τόσο τα δικά σας όσο και της κόρης σας, όταν πήρατε πλέον το βιβλίο στα χέρια σας;
Marianna Metaxa Τα δικά μου τα περιέγραψα παραπάνω Η κόρη μου μόλις το κράτησε μου είπε "Εδώ μέσα είναι η ζωή μου σε αυτές τις σελίδες στο εξώφυλλο είμαι εγώ... δεν το πιστεύω"" Αυθόρμητη έντονη αντίδραση που τη μοιράστηκα μαζί της..



 
Μαρία Κόντου Τί ήταν αυτό που σε έκανε να αγαπήσεις τη συγγραφή και σε έκανε να θες να γράψεις;
Marianna Metaxa Στα εφηβικά μου χρόνια νομίζω η μοναξιά που ένιωθα .. μεγαλώνοντας -και επειδή παραμένω μοναχικός χαρακτήρας- το γράψιμο έγινε για μένα η ανάγκη έκφρασής μου ..το προσωπικό μου τραγούδι ... όπως αναφέρει ο Καμπανέλλης "γράφω γιατί θέλω όχι γιατί μπορώ.." Απλά η γραπτή έκφραση είναι για μένα τόσο απαραίτητη όσο η ανάσα μου..



Eva Natsi Μερικές φορές τα λόγια είναι λίγα για να περιγράψουν αυτά που "μερικά γράμματα" μπορούν να σου ξυπνήσουν ... Marianna Metaxa από τις πρώτες σελίδες με κέρδισε το βιβλίο! Οι άνθρωποι που βιώσαμε δυσκολίες και μάλιστα απο την παιδική μας ηλικία ταυτιζόμαστε με την δυνατή Κέλλυ και ευγνωμονούμε τον Θεό που μας έδωσε μητέρες να σταθούν δίπλα μας, ως φύλακες άγγελοι! Συγχαρητήρια για την δύναμη και των δυο σας ! 
Marianna Metaxa έτσι ακριβώς είναι ... τελικά η λύπη μπορεί να γίνει δημιουργία και αφορμή αναγέννησης!



Κική Κόντου Ποίος από τους δικούς σου ανθρώπους έδωσε το ο.κ. και αν ο σκοπός της συγγραφής του βιβλίου επιτευχθεί. ....
Marianna Metaxa καταρχήν το ο.κ το έδωσε η κόρη μου .δεν θα έγραφα κάτι χωρίς τη δική της συγκατάθεση. Από εκεί και πέρα ήταν οι στενοί μου φίλοι... που είναι πάντα δίπλα μου.Αν ο σκοπός επιτευχθεί...αν κρίνω από την ανταπόκριση που έχει το βιβλίο πιστεύω πως ναι ...   

 


Eva Natsi Μία εικόνα ..χίλιες λέξεις ... Μια φωτογραφία μέσα από το βιβλίο Aγάπη 
τρυφερότητα προστασία δύναμη ...




Ευα Κουτσουμπα Γράφοντας αυτό το βιβλίο πως νιώσατε; Γιατί αποφασίσατε να καταπιαστείτε με αυτό θέμα και όχι με μια ιστορία αγάπης?
Marianna Metaxa Το πως ένιωσα το απάντησα .Αποφάσισα να καταπιαστώ με αυτο το θέμα γιατί ήθελα μέσα από τη δική μου μαρτυρία να βοηθήσω γονείς που ζουν μαζί με το διαβήτη .Το είχα βιωσει τοσο έντονα που θεωρώ πως μπορούσα να προσφέρω έναν ήλιο ελπίδας σε γονείς που δεν μπορούν να ξεπεράσουν το σοκ της διάγνωσης . Και να ΄δώσω χρήσιμες πληροφορίες για μια ήρεμη συγκατοίκηση μαζί του..




Lena Papathanasiou Καλησπέρα σας και από μένα....Όταν πρόκειται για προσωπικά βιώματα πόσο αποστασιοποιημένη και αντικειμενική μπορείτε να είστε στην περιγραφή σας?
Marianna Metaxa θεωρώ ότι ήμουν.. καταρχήν είχε περάσει αρκετός χρόνος.από τη στιγμή που συνεβησαν τα γεγονοτα που εξιστορω. Από την άλλη ήμουν ειλικρινής ακομα και σκληρή με τον εαυτό μου γιατί γράφω και τα λάθη που έκανα. Ευθύνες δεν επιρρίπτω σε κανέναν... καταγράφω τα οσα εγιναν με ευθύτητα χωρις καμια δοση υπερβολης η ταση ωραιοποιησης!




Ευα Κουτσουμπα Το βιβλίο αναφέρεται στο παιδί σας, μιλώντας για την περιπέτεια της υγειάς της. Όταν της το αναφέρατε και μιλήσατε για το βιβλίο ποιες απορίες εξέφρασε;
Τι θα ήθελε να περάσει η μικρούλα σας μέσα απο ένα βιβλίο στους ανθρώπους που δε γνωρίζουν για την συγκεκριμένη πάθηση; Πιο θα ήθελε να είναι το δικό της μήνυμα στα παιδάκια με την ίδια πάθηση;

Marianna Metaxa Θέλει να περάσει το μήνυμα πως η ζωή μας μπορεί να ανατραπεί ανά πάσα στιγμή όμως δε λυγίζουμε παλεύουμε αγωνιζόμαστε διεκδικούμε τη ζωή την ατενίζουμε με αισιοδοξία . Είναι μια νέα κοπέλα που ο διαβήτης δεν έγινε τροχοπέδη στα όνειρά της ...το αντίθετο..δίνει έτσι ένα έμπρακτο παράδειγμα ελπίδας..κάθε παιδί έχει δικαίωμα να κυνηγήσει τα όνειρά του..χωρίς ηττοπάθεια..και χωρίς παραίτηση!




Eva Natsi Σακχαρώδης Διαβήτης! μια λέξη που σου προκαλεί πανικό, και ακόμα χειρότερα όταν το βιώνεις στο ίδιο σου το παιδί. Πόσα αποθέματα ψυχικής δύναμης χρειάζεται μια μάνα να το αντιμετωπίσει αυτό? Πως μπορεί μια μάνα να πονά και παράλληλα να χαμογελάει για μα μην δει το παιδί της στα μάτια της τον πόνο? πόσο θέατρο πρέπει να παίξει για να υποκριθεί την δυνατή ενώ μέσα της παλευει με τον πόνο? Μαριάννα θα σου εξομολογηθώ κάτι... Έκλαψα πολύ με το βιβλίο, ένοιωσα τον πόνο σου τον έκανα δικό μου. και μόνο ένα θα σου πω. αγαπάω την Κελλυ και θαυμάζω εσενα
Marianna Metaxa αφού διάβασες το βιβλίο ξέρεις πως δεν ήμουν από την αρχή δυνατή...πέρασα την άρνηση, το θύμο, τη διαπραγμάτευση, την κατάθλιψη και τελικά την αποδοχή ! ναι έπαιξα θέατρο λύγισα πόνεσα δάκρυσα μα δεν επέτρεψα στο παιδί μου να σπάσει .. θεωρώ πως κάθε μητέρα το ίδιο θα έκανε..μας δίνει δύναμη η απεριόριστη αγάπη για το παιδί μας.








Βίκυ Τερζίδου Είστε εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, εδώ και αρκετά χρόνια. Πιστεύετε πως μπορούμε οι γονείς να "διδάξουμε" στα παιδιά μας την αγάπη για το βιβλίο; Αν ναι πως; Μπορεί ένας εκπαιδευτικός, να καταφέρει να κάνει το ίδιο με τα εφόδια που του παρέχονται;
Marianna Metaxa Αν ο εκπαιδευτικός έχει μεράκι και αγάπη για τη δουλειά του και βέβαια μπορει να περάσει στα παιδια την αγάπη για το βιβλιο.. Τα παιδια ειναι σαν το σφουγγάρι απορροφούν κάθε σπόρο που θα τους δώσεις κάθε κίνητρο κάθε μήνυμα ... Εφόδια δεν χρειάζονται μόνο πιστη στο έργο που επιτελείς!



ΑΘηνα Ξενικου Καλησπέρα και απο μένα καταρχήν καλοτάξιδο πάντα επιτυχίες. πόσο δύσκολο ήταν να γραψετε την ιστορια της κορης σας ; σας συγχαιρω για το θεμα και σας συγχαιρω και για την δυναμη που δινεται μαζι με το παιδι σας ξεροντας απο προσωπικη πειρα ποσο δυσκολο ειναι για ενα παιδι..
Marianna Metaxa σίγουρα είναι δύσκολο ..όταν όμως διαβάζεις πόσες μητέρες βοήθησες πόσες πήραν δύναμη από την Κέλλυ πόσες νιώθουν πως δεν είναι μόνες στον αγώνα τους..τότε λες ..πως ναι αξίζε όλη αυτή η προσπάθεια όλη αυτή η εξομολόγηση καρδιάς ...




Eva Natsi Πως ένοιωσες όταν τελείωσες την γραφή και έγραψες την λέξη ΤΕΛΟΣ στο βιβλίο σου?
Marianna Metaxa Λύτρωση συγκίνηση δικαίωση .Για το στόχο που ολοκλήρωσα για το παιδικό μου όνειρο που πήρε μορφή ,για την προσωπική μου Ιθάκη...Αδημονία για το επόμενο λιμάνι.. Το λατρεύω αυτό το βιβλίο γιατί είναι κομμάτι της ψυχής μου .Από την πρώτη λέξη μέχρι την τελευταία..





Ευα Κουτσουμπα Τα περισσότερα παιδιά που πάσχουν από κάποιο νόσημα δέχονται ρατσισμό από το περιβάλλον του σχολειού. Εσείς ως παιδαγωγός πως αντιδράτε σε αυτές τις καταστάσεις;  Τι συμβουλεύεται τα παιδιά, ειδικά τα παιδιά στην μικρή ηλικία;

Marianna Metaxa ¨οτι όλοι είμαστε διαφορετικοί αλλά ολοι ειμαστε ίσοι .. θέλουν εκπαίδευση παιδιά και γονείς στην αποδοχή της διαφορετικότητας ... δεν είναι εύκολο .. Χρειαζεται μικρα σταδιακα βηματα...μεχρι να τα καταφερουμε.





Λενα Ντιβερη Την σημερινή εποχή διαβάζουν οι Έλληνες και ιδιαίτερα οι νέοι; Τι πιστεύετε;
Marianna Metaxa θέλω να πιστεύω ότι διαβάζουν ότι επιλέγουν ποιοτικά βιβλια ως αντίδοτο στην γκρίζα καθημερινοτητα.. ίσως όχι όσο διαβάζαμε εμείς οι μεγαλύτεροι τότε που δεν είχαμε την πρόκληση του διαδικτύου.




Georgia Retetakou Μαριάννα αφου σε καλησπερίσω θα ήθελα να σε ρωτήσω αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στην ζωή σου ποιό θα ήταν αυτό;
Marianna Metaxa καλησπέρα και από μένα.. Δεν θα άλλαζα τίποτα ... ειλικρινά το γράφω.. αν ήταν να ξαναρχίσω το ταξίδι μου θα το ξανάρχιζα με το ίδιο πάθος την ίδια δύναμη τα ίδια λάθη όλα κάτι μου δίδαξαν αρα δε θέλω να διαγράψω τίποτα απο το βιβλίο της ζωης μου.



ΑΘηνα Ξενικου Θα αλλάζατε κάτι από το βιβλίο σας θα προσθέτατε -  θα αφαιρούσατε κάποιο κομμάτι της ιστορίας σας;
Marianna Metaxa όχι γιατί είναι αληθινή ιστορία ..δε θα άλλαζα κάτι αναφέρομαι αποκλειστικά στο ταξίδι μου με το διαβήτη όχι σε άλλες πτυχές της ζωής μου..



Hliana Kontaksi Καλησπέρα!! Ποιο σημείο της γραφής θεωρείται πιο συναρπαστικό? Την στιγμή της έμπνευσης ή της ολοκλήρωσης του βιβλίου ???
Marianna Metaxa όλα τα σημεία είναι για μένα μαγικά .από τη στιγμή που γράφεις τις πρώτες λέξεις στο άδειο χαρτί μέχρι τη στιγμή που θα κρατήσεις το βιβλίο στα χέρια σου. δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανένα στάδιο ..είναι όλα μοναδικά !



Ευα Κουτσουμπα Αν δεχτείτε μια αρνητική κριτική, όχι τόσο για την πρώτη σας απόπειρα συγγραφής άλλα όσο για το ίδιο το θέμα που διαπραγματεύεται το βιβλίο, ποια θα είναι η αντίδραση σας η ακόμη και η απάντηση σας
Marianna Metaxa δέχομαι κάθε κριτική αρκεί να είναι καλοπροαίρετη. Δε δήλωσα συγγραφέας.. οπότε οτιδήποτε γραφτεί η ειπωθεί και με βοηθήσει να γίνω καλύτερη εννοείται με μεγάλη χαρά θα το δεχτώ!






Eva Natsi Αυτό που με εξέπληξε ευχάριστα στο βιβλίο σου είναι η αρχή σε κάθε κεφάλαιο που συνοδεύεται απο απίστευτα αποφθέγματα σαν ένας σταθμός που σε περιμένει να σε συνοδεύσει ως την επόμενη στάση. Μίλα μας γιαυτό και πες μας και ενα μοτο που ακολουθείς
Marianna Metaxa Πραγματι εβαλα στο βιβλιο μερικα απο τα αγαπημενα μου ρητα που προλογιζουν και σχετιζονται με το κεφαλαιο που εξιστορω ..ενα απο τα αγαπημενα μου μοτο ειναι "Μια αστραπή είναι η ζωή μας μα προλαβαίνουμε." Αρκεί να μην την αναλώνουμε με ανούσιες ασχολίες με μίζερους ανθρώπους με απαισιόδοξες σκέψεις για το αύριο. .Το τώρα μας ανήκει .Ας το χαρούμε όσο πιο έντονα μπορούμε





ΑΘηνα Ξενικου Τώρα που το βιβλίο σας έχει πάρει το δρόμο του αν και είναι νωρίς έχετε σκεφτεί το επόμενο και ποιο θα είναι το θέμα του ?
Marianna Metaxa Ονειρεύομαι ελπίζω προσδοκώ να έρθει εκείνη η ευλογημένη μέρα που θα βρεθεί η οριστική ίαση για το διαβήτη και θα απαλλάξει τους εκατομμύρια πάσχοντες από καθημερινές ενέσεις και μετρήσεις. Πιστεύω πως ο χρόνος μετράει αντίστροφα και το ερώτημα δεν είναι αν θα θεραπευτεί ο διαβήτης αλλά πότε θα θεραπευτεί. Αρνούμαι να σβήσει η ελπίδα…Δεν κάνω ποτέ μεγαλεπήβολα σχέδια, μου αρκεί η υγεία και να διατηρήσω κοντά μου τα αγαπημένα μου πρόσωπα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου