Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:"ΜΠΟΥΚΟΥ" ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:ΦΑΙΗ ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΥΛΟΥ


ΜΠΟΥΚΟΥ


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Μπούκου: το όνοµα µίας οικογένειας σε ένα ορεινό χωριό της Ελλάδας. Ο πατέρας, παπάς, άνθρωπος της εκκλησίας, αλλά όχι του Θεού. Η µάνα, γυναίκα άβουλη κι αφελής. Κι επτά κόρες που θα έπρεπε να είναι γιοι.

Μπούκου: όνοµα βαρύ, φορτωµένο µε αµαρτίες και κρίµατα, που οδηγούν τον καθένα σε δρόµους διαφορετικούς. 
Μπούκου: ένα όνοµα που, σαν το κουτί της Πανδώρας, κρύβει µέσα του όλα τα δεινά, το σκληρό πρόσωπο της ελληνικής επαρχίας, της κακοποίησης, των ιδρυµάτων, της νύχτας. Αλλά κάπου βαθιά µέσα στο κουτί υπάρχει η λαχτάρα και η ελπίδα για µια καλύτερη ζωή. Για µια ζωή χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος. Για µια άλλη ζωή.

Τέσσερα µέλη της οικογένειας Μπούκου
αφηγούνται –ο καθένας από την πλευρά του–
µια συγκλονιστική ιστορία που καθηλώνει.


Η άποψη μας για το βιβλίο:

Ένα βιβλίο με πολύ όμορφο τρόπο διήγησης,γραφή απλή που δεν κουράζει τον αναγνώστη,καλογραμμένο,σκληρό,περιγραφικό και ζωντανό.οι ήρωες του βιβλίου,μας κάνουν να ζούμε την ιστορία τους μέσα από τον καθένα ξεχωριστά και μέσα από την δική τους οπτική γωνία.


Οι χαρακτήρες του βιβλίου ζωντανοί,με κάποιους από αυτούς σοκάρεσαι,προβληματίζεσαι και παράλληλα προσπαθείς να βρείς από που πηγάζει η συμπεριφορά τους αυτή.
Ο τρόπος που εξιστορεί τα γεγονότα η συγγραφέας σε κερδίζει και σε ωθεί ώστε να μην μπορείς να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου.Οι σελίδες ρέουν και ένας κυκεώνας διαφόρων συναισθημάτων σε κατακλύζει.
¨Ένα ταξίδι από εκείνα που δεν θέλεις να φτάσεις ποτέ στον προορισμό σου, παρόλο και αν τα μοοπάτια είναι δύσβατα και κακοτράχηλα γιατί απλά γεύεσαι την κάθε στιγμή του βιβλίου έντονα και απόλυτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου