Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

Νέο σεμινάριο εκδοτικής διαδικασίας / παραγωγής βιβλίου στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ







ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Σεμινάριο εκδοτικής διαδικασίας / παραγωγής βιβλίου
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 ξεκινά στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, στην οδό Ιπποκράτους 118, στο κέντρο της Αθήνας, ένα νέο σεμινάριο για την εκδοτική διαδικασία, που απευθύνεται τόσο σε όσους ενδιαφέρονται να απασχοληθούν στον χώρο των εκδόσεων όσο και σε όσους θα ήθελαν να μάθουν την πορεία που ενδεχομένως θα ακολουθήσει το χειρόγραφό τους έως την έκδοση.

Η υπεύθυνη Ελληνικής Πεζογραφίας και επιμελήτρια Ελένη Μπούρα και η υπεύθυνη έκδοσης λογοτεχνικών βιβλίων και επιμελήτρια Ειρήνη Χριστοπούλου, μαζί με ειδικούς προσκεκλημένους από όλο το φάσμα της εκδοτικής δημιουργίας, θα αναπτύξουν, σε πέντε συναντήσεις, θέματα όπως:
•Πώς ένα χειρόγραφο γίνεται βιβλίο;
•Τι σημαίνει φτιάχνουμε εκδοτικό πρόγραμμα;
•Ποια είναι τα τμήματα που λειτουργούν εντός ενός εκδοτικού οίκου;
•Πώς επιλέγονται οι τίτλοι που θα εκδοθούν;
•Τι ακριβώς συνεπάγεται η φάση της επιμέλειας του κειμένου (δημιουργική ανάγνωση) και τι η φάση της τυπογραφικής/ορθογραφικής διόρθωσης;
•Τι αφορά η συνεργασία με τους συγγραφείς;
•Πώς επιλέγεται η τυπογραφική του μορφή (σελιδοποίηση) και πώς δημιουργείται το εξώφυλλο;
•Ποια είναι τα βήματα ως την παραγωγή του βιβλίου και ως την τοποθέτησή του στα ράφια του βιβλιοπωλείου;

Το σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 12,5 ώρες, θα πραγματοποιείται κάθε Τρίτη, από τις 5:30 έως τις 8 μ.μ., στην αίθουσα σεμιναρίων του Πολυχώρου. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 155 € και στα 140 € για φοιτητές και ανέργους. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο 
Ιστορία της ανάγνωσης στον δυτικό κόσμο
 σε επιμέλεια Guglielmo Cavallo, Roger Chartier.
Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το σεμινάριο θα πρέπει να το δηλώσουν στο e-mail 
polychoros@metaixmio.gr και να επισυνάψουν σύντομο βιογραφικό τους σημείωμα. Στο τέλος του σεμιναρίου παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Λίγα λόγια για τις διδάσκουσες

Η Ελένη Μπούρα από το 1987 μέχρι το 2009 εργάστηκε στις εκδόσεις Κέδρος.  Παρακολούθησε  την εκδοτική παραγωγή από διάφορες  θέσεις στον συγκεκριμένο εκδοτικό  οίκο. Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς και επιμελήθηκε τα βιβλία τους.  Το 2007 ανέλαβε τη διδασκαλία επιμέλειας κειμένου στα σεμινάρια του ΕΚΕΒΙ, που οργάνωνε ο Στρατής Χαβιαράς. Από το 2010 και για τρία χρόνια δίδαξε επιμέλεια λογοτεχνικού κειμένου στο μεταπτυχιακό τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, που οργάνωνε ο Μίμης Σουλιώτης. Από τον Ιανουάριο του 2010 είναι υπεύθυνη του τμήματος ελληνικής πεζογραφίας στις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Η Ειρήνη Χριστοπούλου εργάζεται δεκαπέντε και πλέον χρόνια ως επιμελήτρια εκδόσεων και μεταφράστρια. Είναι υπεύθυνη έκδοσης των λογοτεχνικών βιβλίων των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Λίγα λόγια για τον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, εδώ και δέκα χρόνια, διοργανώνει σεμινάρια για ενηλίκους που προάγουν την αυτομόρφωση και τη διά βίου μάθηση.
Οι καταξιωμένοι επιστήμονες με τη μεγάλη επαγγελματική πείρα, η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και το ίδιο το όνομα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, εγγυώνται την ουσιαστική κατάρτιση και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σε κάθε ενδιαφερόμενο. Μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια, περισσότεροι από 1.100 σπουδαστές μέχρι στιγμής έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στις εκδόσεις Μεταίχμιο και είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν επιπλέον γνωστικά εφόδια σε τομείς που τους ενδιαφέρουν, παρακολουθώντας τα σεμινάρια.
Ο ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ είναι πλέον πιστοποιημένο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Επιπέδου 1 (Κε.Δι.Βι.Μ.1). Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) έχει χορηγήσει τη σχετική άδεια στις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για τα σεμινάρια εκπαιδευτικού και επαγγελματικού χαρακτήρα που διοργανώνονται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ και απευθύνονται σε ενηλίκους.
Τα υπόλοιπα σεμινάρια που πραγματοποιούνται στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ τη φετινή σεζόν είναι:
Δημιουργική Γραφή: Μυθιστόρημα / Διήγημα
 με τον συγγραφέα Κωνσταντίνο Τζαμιώτη
Δημιουργική Γραφή Παιδικού Βιβλίου με τη συγγραφέα παιδικών βιβλίων Ιωάννα Μπαμπέτα
Κατάρτιση Επιμελητών – Διορθωτών Κειμένων με την Καθηγήτρια Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άννα Ιορδανίδου
Μικρο-διδασκαλία: Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση με την Ελένη Γιαννακοπούλου, Δρα Παιδαγωγικής, Καθηγήτρια-Σύμβουλο στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο www.metaixmio.gr/polychoros


Ντόρα ΤσακνάκηΥπεύθυνη Γραφείου Τύπου
Τηλ. 211 3003500 (εσωτ. 525)
e-mail:pressoffice@metaixmio.grdora@metaixmio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου