Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Εργαστήριο "Μικρο-διδασκαλία: Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση"












Mικρο-διδασκαλία: Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση
Εργαστήριο με βάση
τον «Οδηγό Μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας
των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης» 
(διάρκεια: 6 ώρες)
 
Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016, 14:00-20:00
στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
(Ιπποκράτους 118, Αθήνα)

Υπεύθυνη εργαστηρίου – Διδασκαλία: Ελένη Γιαννακοπούλου, Δρ Παιδαγωγικής, Καθηγήτρια-Σύμβουλος στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Κόστος: 50 € - Για φοιτητές και ανέργους: 45 €
•Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο 
Οδηγός Μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης σε επιμέλεια της Ελένης Γιαννακοπούλου ή κάποιο άλλο βιβλίο από τη σειρά «Εκπαίδευση Ενηλίκων».
Αντικείμενο: Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους και όσες χρειάζονται μια ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εμπειρία μιας μικροδιδασκαλίας. Στόχος του εργαστηρίου είναι η συνοπτική παρουσίαση των εξετάσεων πιστοποίησης της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης, που διενεργούνται από τον ΕΟΠΠΕΠ και η ολοκληρωμένη εφαρμογή μιας μικροδιδασκαλίας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των εξετάσεων αυτών.

Ειδικότερα κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου:  
•Θα αναλυθούν τα βασικά βήματα σχεδιασμού, οργάνωσης και διεξαγωγής μιας μικροδιδασκαλίας, καθώς και τα βασικά κριτήρια αξιολόγησής της.
•Θα δοθεί η δυνατότητα σε όσους και όσες συμμετάσχουν:
α) να εκπονήσουν ένα δικό τους σχέδιο μικροδιδασκαλίας σε κατάλληλα επιλεγμένο θέμα και
β) να εφαρμόσουν το σχέδιο αυτό σε μια ομάδα «εκπαιδευόμενων ενηλίκων».
Σχετικό υλικό με αναλυτικές οδηγίες για την προετοιμασία του εργαστηρίου της μικροδιδασκαλίας θα σταλεί σε όλους και όλες που θα δηλώσουν συμμετοχή στο εργαστήριο, αφού προεξοφλήσουν το κόστος του.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα παρουσιαστεί συνοπτικά ο «ΟΔΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ», που περιλαμβάνει τις βασικές κατευθύνσεις για τη μελέτη όλων των συναφών θεμάτων, με συγκεκριμένες παραπομπές σε εκτεταμένα αυτούσια αποσπάσματα κλασικών βιβλίων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, τα οποία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στη σειρά ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ. Την επιμέλεια και την επιλογή των κειμένων του Οδηγού έχει κάνει η Ελένη Γιαννακοπούλου.

Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει εκτενείς αναλύσεις και τεκμηριωμένες απαντήσεις σε ερωτήματα, όπως:
•Ποιες είναι οι κύριες δραστηριότητες ενός εκπαιδευτή ενηλίκων
•Τι είναι και τι περιλαμβάνει το πιστοποιημένο Επαγγελματικό Περίγραμμα του Εκπαιδευτή Ενηλίκων
•Τι πρέπει να ξέρει ένας εκπαιδευτής ενηλίκων για να είναι σε θέση να αναπτύσσει με επάρκεια αυτές τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες
•Τι περιλαμβάνουν οι διαδικασίες πιστοποίησης του Εκπαιδευτή Ενηλίκων
•Ποια είναι η «ύλη» και η διαδικασία των εξετάσεων πιστοποίησης
Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η Ελένη Γιαννακοπούλου είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris V και Διδακτορικό Δίπλωμα στην Παιδαγωγική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2004 μέχρι σήμερα είναι καθηγήτρια-σύμβουλος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου «Σπουδές στην Εκπαίδευση» στη Θεματική Ενότητα «Εισαγωγή στην Εκπαίδευση Ενηλίκων» και διδάσκει σε προγράμματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης εκπαιδευτών ενηλίκων και εκπαίδευσης εκπαιδευτών συμβούλων που οργανώθηκαν από φορείς εκπαίδευσης ενηλίκων. 




Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο  211 3003580 ή  να στείλετε e-mail στο 
polychoros@metaixmio.gr.
Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για το εργαστήριο στέλνοντας e-mail στο
polychoros@metaixmio.gr. Στο θέμα του ηλεκτρονικού σας μηνύματος θα πρέπει να αναγράφεται ο τίτλος του εργαστηρίου και στο σώμα του να σημειώνονται τα πλήρη στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας).

ΔΗΛΩΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου