Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

Άποψη για το βιβλίο : "Greek Θέραπι" της Θάλεια Κουνούνη-Πολυβίου. Εκδόσεις Λιβάνης

"Greek Θέραπι"  
Συγγραφέας :  Θάλεια Κουνούνη-Πολυβίου
Εκδόσεις : Λιβάνης
Λίγα λόγια για το βιβλίο:Μια μισοπαντρεμένη, μια ανύπαντρη εγκυμονούσα, ένας άντρας σε διάσταση, μια ώριμη γεροντοκόρη, μια νεαρή γεροντοκόρη, ένας ερωτομαλθακός κι ένας ομοφυλόφιλος που είναι παντρεμένος με άντρα και που έχουν μαζί ένα παιδί.
Δε θα τους παρομοίαζε κανείς και με τα εφτά θαύματα του κόσμου!
Εντάξει! Ούτε όμως και με τα εφτά θανάσιμα αμαρτήματα. Σχεδόν!
Γιατί… κάποιες μικρές αμαρτιούλες οι εθελοντές της εφτάδας τις κάνουν!
Εθελοντές; Α, ναι!
Εντελώς απρόσμενα και απροετοίμαστα, αυτοί οι εφτά Έλληνες ενώνουν τις… δυνάμεις τους και συμμετέχουν σε ένα ευρωπαϊκό πρότζεκτ.
Κι όλα ξεκινούν με έναν γάμο. 
Πιο συγκεκριμένα, δύο δευτερόλεπτα πριν από το Αμήν! Ένα σημαδιακό γεγονός αναγκάζει την εφτάδα να συναναστραφεί και να εμπλακεί σε μια δακρύβρεχτη περιπέτεια. 
Τα μέρη στα οποία οι εθελοντές έχουν τις συναντήσεις τους ποικίλλουν. Μπορεί να είναι το νεκροτομείο Αθηνών, το αεροδρόμιο, ένα δικαστήριο του… Λος Άντζελες, ακόμη και η Καρδίτσα. Α! Πολλές φορές οι εθελοντές καταλήγουν και σε μια αίθουσα που χρησιμοποιείται για συνεδρίες «Group Therapy».
Το ότι θα κλάψετε μαζί τους είναι σίγουρο. 
Αν όμως είναι από τρανταχτό γέλιο, μη νιώσετε ενοχές… σε καμία περίπτωση δε θα φταίτε εσείς!
Η άποψη της Χριστίνα Κωνσταντουδάκη για το βιβλίο:


Ένα βιβλίο που θα σε κάνει να γελάσεις, να προβληματιστείς αλλά και να συγκινηθείς.. Πρωτότυπο όσον αφορά τον τρόπο γραφής που ίσως κάποιους τους ξενίσει ( προσωπικά το λάτρεψα! Επιτέλους οι έλληνες συγγραφείς δοκιμάζουν νέα πράγματα ! ). Οι χαρακτήρες ρεαλιστικοί και τόσο μα τόσο συμπαθητικοί! Καταλήγεις να τους αγαπάς όλους, με τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά τους. Δε θα πω πολλά, αυτό που μου έμεινε από αυτό το βιβλίο και που αγαπώ σε όλα τα βιβλία της κα. Κουνούνη, είναι ότι μέσα από τις πράξεις των ηρώων μας αποκαλύπτει τους χαρακτήρες τους.. Θα έπρεπε να είναι αυτονόητο για όλους τους συγγραφείς, αλλά δυστυχώς δεν είναι.. Το χιουμοριστικό κείμενο είναι ένα πολύ δύσκολο είδος και το ξέρω και προσωπικά..Στο συγκεκριμένο βιβλίο οι ατάκες είναι απίστευτα πετυχημένες αλλά δεν υπάρχουν μόνο για να υπάρχουν..Εξυπηρετούν την πλοκή και την ανάπτυξη των χαρακτήρων. Η εναλλαγή συγκίνησης και χιούμορ είναι ακριβώς αυτή που πρέπει και διαβάζεται εύκολα, όμως προσωπικά πιστεύω ότι σε κάποια σημεία πρέπει να του δώσεις προσοχή ώστε να καταλάβεις κάποια νοήματα λίγο κρυμμένα. ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΏ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΑΓΑΠΩ ΒΑΡΟΝΟΥ. Ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου