Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Άποψη για το βιβλίο : "Αύριο είναι μια καινούρια μέρα" της Lori Nelson Spielman. Εκδόσεις Διόπτρα

 "Αύριο είναι μια καινούρια μέρα" 




Συγγραφέας : Lori Nelson Spielman
Εκδόσεις : Διόπτρα



Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Η Μπρετ Μπολίνγκερ φαίνεται να έχει τα πάντα: μια καλή δουλειά, ένα τεράστιο σπίτι, έναν ακαταμάχητα όμορφο φίλο. Μια υπέροχη ζωή, απ’ όλες τις απόψεις. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που πεθαίνει η πολυαγαπημένη της μητέρα, αφήνοντας στη διαθήκη της έναν και μοναδικό όρο: Προκειμένου να πάρει την κληρονομιά της, η Μπρετ θα πρέπει να εκπληρώσει τη λίστα με τους στόχους που είχε γράψει όταν ήταν ένα αφελές δεκατετράχρονο κορίτσι. 
Συντετριμμένη από τη θλίψη, η Μπρετ δεν μπορεί να καταλάβει το νόημα της απόφασης της μητέρας της – τα παιδικά της όνειρα δεν έχουν καμία σχέση με τις φιλοδοξίες της στην ηλικία των τριάντα τεσσάρων χρόνων. Κάποια φαντάζουν αδύνατα. Πώς είναι δυνατόν να χτίσει μια σχέση με τον πατέρα της, ο οποίος πέθανε πριν από επτά χρόνια; Κάποιοι άλλοι στόχοι (να γίνει μια φανταστική δασκάλα!) απαιτούν να ξανασχεδιάσει από την αρχή ολόκληρο το μέλλον της. 
Καθώς η Μπρετ ξεκινάει, θέλοντας και μη, ένα παράξενο ταξίδι αναζήτησης των εφηβικών της ονείρων, ένα πράγμα γίνεται ξεκάθαρο: 
Μερικές φορές τα πιο γλυκά δώρα της ζωής βρίσκονται στα πιο απρόσμενα μέρη.




Απόσπασμα του βιβλίου 

Η άποψη της Angeliki Parpara  για το βιβλίο :


Νόμιζα ότι αυτό το βιβλίο θα ήταν ένα ακόμη ευχάριστο μόνο ανάγνωσμα, όπως πολλά αυτής της θεματολογίας. Έπεσα όμως έξω. Ήταν η πιο ευχάριστη αναγνωστική έκπληξη εδώ και καιρό!
Μια κοπέλα χάνει τη μητέρα της, η οποία της αφήνει μια λίστα με στόχους για να πετύχει μέσα σ' έναν χρόνο. Μια λίστα βασισμένη σε όνειρα που είχε η ηρωίδα όταν ήταν μικρή.
Νόμιζα ότι θα διαβάσω πολλά κλισέ κι όμως έπεσα έξω. Ένα βιβλίο ευχάριστο και διασκεδαστικό αλλά συνάμα διδακτικό που περνάει τόσα πολλά μηνύματα χωρίς να το καταλάβεις. Και ξαφνικά πιάνεις τον εαυτό σου να σκέφτεσαι τα δικά σου όνειρα, τη δική σου λίστα με στόχους που πέτυχες ή όχι. Για τα όνειρα που κάναμε μικροί, για τα όνειρα που άλλαξαν μεγαλώνοντας στην πορεία, για τα όνειρα που παρατήσαμε, για έναν εαυτό μας που αφήσαμε κι έναν άλλον που ίσως δεν αναγνωρίζουμε. Για φιλίες που χάσαμε ή αφήσαμε αλλά μπορούμε να τις ξαναβρούμε, για λάθος επαγγελματικές ή προσωπικές επιλογές και αποφάσεις που ποτέ δεν είναι αργά να διορθώσουμε. Γιατί ποτέ δεν είναι αργά να διεκδικήσεις τη ζωή που θέλεις. Ποτέ δεν είναι αργά να ξαναρχίσεις από την αρχή με τα ίδια ή με νέα όνειρα.
Ένα υπέροχο βιβλίο. Τόσο γλυκό, ζεστό και τρυφερό που σε κάνει να νιώσεις ότι είσαι ξανά παιδί.. και η μαμά σε βάζει για ύπνο με μια ζεστή σοκολάτα και ένα φιλί στο μέτωπο..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου