Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΠΟΨΗ της ομάδας μας "ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ" για το βιβλίο "ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ" της SARA BLAEDEL απο της Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ



Tην γνωρίσαμε από τα βιβλία «Λέγε με πριγκίπισσα» και « Πράσινη σκόνη» . Δεν έτυχε να έχω διαβάσει κάποιο από τα δυο βιβλία, άλλα επειδή οι υποθέσεις αυτές είναι η αδυναμία μου, το βιβλίο «Ξεχασμένα κορίτσια» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ μου έκλεινε το μάτι και με τραβούσε σαν μαγνήτης. Λόγο της μεγάλης διακίνησης όμως το τελευταίο διάστημα αυτού του είδους λογοτεχνίας, του αστυνομικού θρίλερ, είχα τις επιφυλάξεις μου όπως και κάθε φορα που ξεκινάω να διαβάσω ένα βιβλίο. Πραγματικά όμως η Σάρα Μπλέντελ δεν με απογοήτευσε, αντιθέτως ήταν για μένα μια ευχάριστη έκπληξη και κατατάχτηκε στους αγαπημένους μου συγγράφεις του είδους. Το βιβλίο «Ξεχασμένα κορίτσια»  κατάφερε να με κρατήσει ξάγρυπνη και να το τελειώσω μέσα σε μια νύχτα ανεβάζοντας στο κόκκινο την αγωνία μου. Με απίστευτη πλοκή που σου κόβει την ανάσα, καθώς προχωρά η διαλεύκανση της υπόθεσης, και με ολοκληρωμένους χαρακτήρες που σε κάνουν σύμμαχό τους από την πρώτη στιγμή, η Μπέλεκ κατάφερε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά ισορροπημένο μυθιστόρημα για αναγνώστες με γερά νεύρα.

Παρότι  έχουν περάσει τέσσερις ολόκληρες μέρες, η Λουίσε Ρικ εξακολουθεί να μην έχει απαντήσεις  για το πτώμα μιας άγνωστης γυναίκας που βρέθηκε σε ένα δάσος. Κανένας δεν έχει ενημερώσει για κάποια εξαφάνιση και αν και έχει μια μεγάλη ουλή στο πρόσωπο της και αυτό θα μπορούσε να διευκολύνει την υπόθεση, το πτώμα δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί. Ανακοινώνοντας στα ΜΜΕ την υπόθεση, έρχεται στο φως ένα μυστήριο που περιπλέκει ακόμα πιο πολύ τα πράγματα. Το θύμα είναι μια γυναίκα που έχει μεγαλώσει  σε ένα  ίδρυμα με παιδία με νοητική καθυστέρηση τα οποία τα παρατούσαν οι γονείς τους εκεί λόγο του προβλήματος και μετά τα ξεχνούσαν. Γι’αυτό το λόγο λεγόντουσαν και  «ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ». Πέρα από αυτό όμως το τραγικό γεγονός, το θύμα είχε και μια δίδυμη αδελφή.  Το κουβάρι της ιστορίας αρχίζει και περιπλέκεται όταν έρχεται στο φως ότι είχαν εκδοθεί πιστοποιητικά θανάτου και για τις δυο πριν 30 χρόνια. Από την στιγμή όμως που η μια μέχρι τώρα ήταν εν ζωή, μήπως το ίδιο συνέβαινε και με την άλλη?

Το μυστήριο αυτό, καλείται να φέρει εις πέρας η αστυνόμος Λουίσε, μαζί με τον νέο της συνεργάτη Άικ Νόορστρεμ, ξεκινώντας τις έρευνες, κάνοντας μια πολύ κακή αρχή στην μεταξύ τους σχέση. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, η μοίρα παίζει παράξενα παιχνίδια με την άτυχη αστυνόμο, αναγκάζοντας την να ζήσει όλα αυτά κοντά στο σπίτι των παιδικών της χρόνων, ξυπνώντας από το λήθαργο που προσπαθούσε να θάψει τόσα χρόνια, μνήμες και μυστικά που πονούσαν την ψύχη της. Το κουβάρι της ιστορίας αρχίζει να ξετυλίγεται ανακαλύπτοντας ανεξιχνίαστες υποθέσεις βιασμών, φόνων άλλα και εξαφανίσεων. Τελικά το δάσος αυτό, κρύβει πολλά γεγονότα τα οποία έρχονται σταδιακά στο φως της ημέρας. Το σεντούκι με τα μυστικά αρχίζει να ξεκλειδώνει. Πώς θα καταφέρουν να βρουν την άκρη του νήματος; Πώς θα σώσουν το επόμενο θύμα από τα χέρια του ανισόρροπου δολοφόνου;

Τα κομμάτια του πάζλ αρχίζουν να μπαίνουν ένα ένα στη θέση τους. Είναι όλα όπως δείχνουν ή μήπως όχι? Όχι, δεν θα σας αποκαλύψουμε τίποτα παραπάνω για να τα ανακαλύψετε μόνοι σας, μέσα από το βιβλίο της ΣΑΡΑ ΜΠΛΕΝΤΕΛ. Η συγγραφέας εστιάζει με αριστοτεχνικό τρόπο επάνω στους χαρακτήρες της. Η ευθύτητα της σκέψης και η γρήγορη εναλλαγή των γεγονότων ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη. Συναρπαστική η  αίσθηση της προσπάθειας να κρατήσει τον αναγνώστη στην άκρη του καθίσματος κάθε στιγμή, και να μην αφήνει ποτέ τον ενθουσιασμό και την ένταση ν'ατονίσει.

Νέα βιβλία από τις εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΚΔΗΛΩΣH – ΣΥΖΗΤΗΣH 
Υπάρχει ζωή μετά το κεφάλαιο;

Συζήτηση με αφορμή τα βιβλία 
Δεκαεφτά αντιφάσεις και το τέλος του καπιταλισμού τουDavid Harvey και Προβλήματα στον Παράδεισο, Ο κομμουνισμός μετά το τέλος της Ιστορίας του Σλάβοϊ Ζίζεκ
Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, στις 8 μ.μ.
Σε συνεργασία με το περιοδικό UNFOLLOW






Την ίδια στιγμή που η παγκόσμια κρίση δείχνει ότι η ιδέα μιας ευημερούσας ζωής υπό καπιταλιστικές συνθήκες είναι ένα ουτοπικό όνειρο, την ίδια στιγμή προβάλλει ως αναπόδραστη συνθήκη ρύθμισης του κοινωνικού ιστού το κεφάλαιο. Αυτή η ζώσα αντίφαση, το να εμφανίζεται ως αυτόματη απάντηση στο τι να κάνουμε η έλλειψη εναλλακτικών δρόμων (There is no alternative), είναι το σημείο μηδέν από το οποίο μπορεί να διαγνωστεί τόσο η δύναμη του κεφαλαίου να επιβιώνει όσο και η αδυναμία της «κομμουνιστικής υπόθεσης» να κεφαλαιοποιήσει την κρίση προς όφελος των αδυνάτων.

Με αφορμή τα βιβλία Δεκαεφτά αντιφάσεις και το τέλος του καπιταλισμού του David Harvey και Προβλήματα στον Παράδεισο, Ο κομμουνισμός μετά το τέλος της Ιστορίαςτου Σλάβοϊ Ζίζεκ, συζητούμε πάνω σ’ αυτό το παράδοξο και διερευνούμε τη δυνατότητα να υπάρξει κομμουνιστική ζωή μετά τον καπιταλιστικό θάνατο.

Στη συζήτηση συμμετέχουν ο Διονύσης Σκλήρης, Διδάκτωρ Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, και ο Τάσος Τσακίρoγλου, δημοσιογράφος στην Εφημερίδα των Συντακτών.
Συντονίζει ο Χρήστος Νάτσης, υπεύθυνος πολιτιστικών του περ. Unfollow.



ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Mικρο-διδασκαλία: Από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση:
 Εργαστήριο με βάση τον «Οδηγό Μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης» (διάρκεια: 12 ώρες / 3 τετράωρες συναντήσεις) με την Ελένη ΓιαννακοπούλουΔρα Παιδαγωγικής, Καθηγήτρια-Σύμβουλο στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
Μέρες και ώρες μαθημάτων: Τετάρτη 19, Δευτέρα 24 και Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016, ώρες 17:00-21:00
Κόστος: 90 € - Για φοιτητές και ανέργους: 80 €
•Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Οδηγός Μελέτης για την πιστοποίηση της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης σε επιμέλεια της Ελένης Γιαννακοπούλου ή κάποιο βιβλίο της σειράς «Εκπαίδευση Ενηλίκων».

Αντικείμενο: Το εργαστήριο απευθύνεται σε όσους και όσες χρειάζονται μια ολοκληρωμένη θεωρητική και πρακτική εμπειρία μιας μικροδιδασκαλίας. Στόχος του εργαστηρίου είναι η συνοπτική παρουσίαση των εξετάσεων πιστοποίησης της εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης, που διενεργούνται από τον ΕΟΠΠΕΠ και η ολοκληρωμένη εφαρμογή μιας μικροδιδασκαλίας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των εξετάσεων αυτών.

Πατήστε ΕΔΩ για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο του σεμιναρίου, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας.


Δημιουργική Γραφή εφηβικού – νεανικού βιβλίου (διάρκεια: 25 ώρες / 10 συναντήσεις) με την Αγγελική Δαρλάσησυγγραφέα

Μέρα και ώρες μαθημάτων: Πέμπτη, 18:30-21:00
Κόστος: 240 € - Για φοιτητές και ανέργους: 220 €
•Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο Όταν έφυγαν τ’ αγάλματα τηςΑγγελικής Δαρλάση.
Έναρξη μαθημάτων: Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Αντικείμενο: Τι σημαίνει εντέλει «γράφω για εφήβους και νέους» και πόσο αυτό διαφέρει ή όχι από το να γράφω για ένα διαφορετικό αναγνωστικό κοινό;

Πατήστε ΕΔΩ, για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο του σεμιναρίου, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας.



Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο: Μαθαίνουμε παίζοντας (διάρκεια: 5 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδουσυγγραφέα-φιλόλογο

Μέρες και ώρες μαθημάτων: Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016, 18:30-21:00, και Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, 12:30-15:00
Κόστος: 55 € - Για φοιτητές και ανέργους και για όσους παρακολουθήσουν  και το εργαστήριο δημιουργικής γραφής «Πώς έρχονται οι λέξεις» (βλ. παρακάτω): 45 €
•Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν σε ψηφιακή μορφή το βιβλίο 
Η Δημιουργική Γραφή στο σχολείο σε επιμέλεια της Σοφίας Νικολαΐδου.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ.

Αντικείμενο: Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ενδιαφέρονται να εντάξουν τη δημιουργική γραφή στη διδασκαλία τους. Στόχος είναι να δοθεί μια πρώτη γεύση, ένα αλφαβητάριο τεχνικής, και να παρουσιαστούν ασκήσεις και δραστηριότητες που αφορούν την παραγωγή γραπτού λόγου στη σχολική τάξη.

Πατήστε ΕΔΩ, για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο του εργαστηρίου, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας.



Δημιουργική Γραφή: Πώς έρχονται οι λέξεις – Η αρχή της ιστορίας (διάρκεια: 8 ώρες / 2 συναντήσεις) με τη Σοφία Νικολαΐδουσυγγραφέα

Μέρες και ώρες μαθημάτων: Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, 16:00-20:00, και Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016, 10:00-14:00
Κόστος: 90 € - Για φοιτητές και ανέργους: 80 €
•Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί δωρεάν το βιβλίο 
Πώς έρχονται οι λέξεις της Σοφίας Νικολαΐδου.
Μπορείτε να κάνετε χρήση του προγράμματος ΛΑΕΚ.

Αντικείμενο: Στο εισαγωγικό και εντατικό αυτό εργαστήριο θα συζητηθούν ζητήματα τεχνικής που αφορούν τη συγγραφή πεζού λόγου: Αφηγηματική φωνή, επιλογή οπτικής γωνίας, μυθιστορηματικός ήρωας, αφήγηση και διάλογος, σχέσεις εμπειρίας και γραφής, αφηγηματικός χρόνος.

Πατήστε ΕΔΩ, για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το αντικείμενο του εργαστηρίου, καθώς και πληροφορίες για τον τρόπο εγγραφής σας.







ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Αφιέρωμα στον συγγραφέα Αλέξη Πανσέληνο
Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016, στις 8 μ.μ.
Σε συνεργασία με την BOOK PRESS

Ο Αλέξης Πανσέληνος συνομιλεί με τον συγγραφέα και διευθυντή της BOOK PRESS Κώστα Κατσουλάρη για το συγγραφικό του εργαστήρι, τις επιρροές του, το σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα, τους νέους Έλληνες συγγραφείς. Μια συζήτηση για την έμπνευση, την τέχνη της γραφής, τη λογοτεχνία.
Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία του:
1.
Η κρυφή πόρτα
2.Σκοτεινές επιγραφές
3.Η μεγάλη πομπή  
4.Ζαΐδα ή Η καμήλα στα χιόνια
5.
Στα τέλη Οκτωβρίου πρόκειται να επανεκδοθεί το μυθιστόρημά του 
Βραδιές μπαλέτου.
Είσοδος ελεύθερη 


Δηλώσεις συμμετοχής στις δράσεις του ΠΟΛΥΧΩΡΟΥ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης ή του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει, καθώς και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας), εάν πρόκειται για εκδήλωση ή εργαστήριο που απευθύνεται σε παιδιά.




ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ


Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

ΚΛΗΡΩΣΗ στις 09/12/2016 για 3 αντίτυπα του βιβλίου "ΜΑΘΑΙΝΩ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ" και αλλα 3 αντίτυπα του βιβλίου "ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΜΟΥ" μια προσφορά απο τις Εκδόσεις Ωκεανός-Oceanos Publications!









                                                            ΚΛΗΡΩΣΗ στις 09/12/2016
για 3 αντίτυπα του βιβλίου
"
ΜΑΘΑΙΝΩ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ" και αλλα 3 αντίτυπα του βιβλίου 
 "ΤΟ ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ ΜΟΥ" μια προσφορά απο τις Εκδόσεις Ωκεανός-Oceanos Publications!
 Για συμμετοχή στην κλήρωση ακολουθήστε τα βήματα:
1. Μπείτε στην ομάδα μας ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.
  3. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ στην ερώτηση κάτω απο την ανάρτηση του διαγωνισμού μας:
Πόσο σημαντική πιστεύετε πως είναι τα παιδικά βιβλία για το να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα?



 Μια πολύ πρωτότυπη επιτραπέζια Προπαίδεια για παιδιά από 5-10 ετών  με έξυπνο τρόπο δοσμένο, που διευκολύνει την αφομοίωση και με ζωηρά χαρούμενα χρώματα.


 Ένα πολύ  πρωτότυπο  επιτραπέζιο αλφαβητάρι για παιδιά από 3-6 ετών με έντονα χρώματα και μοντέρνα σχέδια που βοηθούν το κάθε παιδί να μάθει  εύκολα την Αλφαβήτα.

ΚΛΗΡΩΣΗ στις 10/12/2016 για ένα αντίτυπο του βιβλίου "CLAUDIO RANIERI THE THINKERMAN" του ΑΡΗ ΓΑΤΑ.

ΚΛΗΡΩΣΗ στις 10/12/2016
για ένα αντίτυπο του βιβλίου
"CLAUDIO RANIERI THE THINKERMAN"
του ΑΡΗ ΓΑΤΑ.
 Για συμμετοχή στην κλήρωση ακολουθήστε τα βήματα:
1. Μπείτε στην ομάδα μας ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.
2. LIKE στο διαγωνισμό μας.
  3. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ του διαγωνισμού μας.
 Πώς μια ομάδα και ένας προπονητής που ήταν σχεδόν στα αζήτητα ένα χρόνο πριν, κατόρθωσαν το ακατόρθωτο; Πώς κατέκτησαν το πιο σκληρό πρωτάθλημα του πλανήτη, την Πρέμιερ Λιγκ; Δικαίωμα στο όνειρο έχουν όλοι μετά το θαύμα της Λέστερ του Ρανιέρι. Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Άρης Γάτας είναι ο μοναδικός που κατάφερε να καταγράψει με αποκλειστικές συνεντεύξεις και αποκαλυπτικά ρεπορτάζ την πορεία του Ρανιέρι τα τελευταία δυο χρόνια. Από την κατακραυγή της αποτυχίας με την Εθνική Ελλάδας, στην αποθέωση και την απόλυτη καταξίωση της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Ιταλός προπονητής γίνεται το σύμβολο της πίστης στον στόχο. Παράδειγμα αισιοδοξίας, αυτοπεποίθησης και θετικής ενέργειας. Ο Tinkerman (άνθρωπος που έκανε συνέχεια αλλαγές) μεταλλάχτηκε και έγινε Thinkerman (άνθρωπος που σκέφτεται). Στην εποχή της οικονομικής κρίσης και των αξιών, το παράδειγμα του Ρανιέρι καθηλώνει. Με
ανέκδοτες συγκλονιστικές ιστορίες όλων εκείνων που βίωσαν την αλλαγή στη ζωή τους από το θαύμα της Λέστερ, το βιβλίο είναι οδηγός για τα νέα παιδιά που ξεκινούν με όνειρα και φιλοδοξίες να κατακτήσουν τον παράξενο κόσμο του ποδοσφαίρου και όχι μόνο. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

ΚΛΗΡΩΣΗ στις 06/12/2016 για ένα αντίτυπο του βιβλίου "Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα" των ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS.


ΚΛΗΡΩΣΗ στις 06/12/2016
για ένα αντίτυπο του βιβλίου
"Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα" των
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ - PSICHOGIOS PUBLICATIONS.
 Για συμμετοχή στην κλήρωση ακολουθήστε τα βήματα:
1. Μπείτε στην ομάδα μας ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.
  3. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ στην ερώτηση κάτω απο την ανάρτηση του διαγωνισμού μας:
Έχει τόση δύναμη η φωτιά του πολέμου ώστε να κάψει μια δυνατή φιλία και μια ακόμα πιο δυνατή αγάπη?


Κύπρος 1950. Ψηλά στο όρος Πενταδάκτυλος βρίσκεται ένα απομονωμένο ελληνοτουρκικό χωριό, ο Ουρανός. Εκεί μεγαλώνει η Γαλήνη, η οποία έχει πάθος με τη ζωγραφική και τα τριαντάφυλλα που καλλιεργεί στον κήπο της. Γι’ αυτό την αποκαλούν «Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα». 

Στην εφηβεία της, ο έρωτας θα χτυπήσει την πόρτα της σαν θα συναντήσει τα όμορφα μάτια του νεαρού Ορέστη, που ονειρεύεται να σπουδάσει γιατρός. Παρέα τους είναι κι ένας καλόκαρδος Τούρκος, ο τρελός του χωριού, ο Μεμέτης, που τρέφει τρυφερά αλλά κρυφά συναισθήματα για τη Γαλήνη. 

Όμως στον ήσυχο Ουρανό υπάρχουν πολλά κρυμμένα μυστικά που θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται, όταν το 1955 θα ξεκινήσει ο απελευθερωτικός αγώνας κατά των Άγγλων. Λίγο μετά η διχόνοια θα κάνει την εμφάνισή της, ενώ το 1974 η Τουρκία θα εισβάλει στην Κύπρο και το μικρό χωριό θα βιώσει τον όλεθρο. Οι μάσκες θα πέσουν και η παρέα των τριών φίλων θα διαλυθεί. 

Αλλά τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα οριστικά. Γιατί την κρίσιμη ώρα η αγάπη και η φιλία θα δώσουν τη δική τους μάχη μέσα στη φωτιά του πολέμου απέναντι στην καταστροφή που πλησιάζει ασταμάτητη. 

Μια δυνατή ερωτική ιστορία λουσμένη στον ήλιο του νησιού της Αφροδίτης και σμιλεμένη στον όλεθρο της τουρκικής εισβολής.

SUSAETA ΝΕΑ ΒΙΒΛΙΑ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016


Ο Άκης Πετρετζίκης στο Café του Public Συντάγματος!




ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ


Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κώστα Ακρίβου "Τελευταία νέα από την Ιθάκη"


Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:JACK KETCHUM ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΟΓΕΙΟΝ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:JACK KETCHUM

ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΛΟΓΕΙΟΝ


ΚΛΗΡΩΣΗ «ΓΚΡΕΤΑ» στο θέατρο Τόπος Αλλού Η παραγωγή της παράστασης προσφέρει στους φίλους του ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ δυο (2) διπλές προσκλήσεις, η μια για την παράσταση της Τριτης 6/12 και η άλλη για την παράσταση της Τρίτης 13/12…

«ΓΚΡΕΤΑ» στο θέατρο Τόπος Αλλού
Η παραγωγή της παράστασης προσφέρει στους φίλους του ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ δυο (2) διπλές προσκλήσεις, η μια για την παράσταση της Τριτης 6/12 και η άλλη για την παράσταση της Τρίτης 13/12…

Μπείτε στην ομάδα ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ,

Μπείτε στη σελίδα της παράστασης, κάντε like
Γκρέτα στο Θέατρο Τόπος Αλλού

Αφήστε ένα σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία (κάθε φίλος έχει δικαίωμα για μια συμμετοχή) για να μπείτε στην κλήρωση…

Οι νικητές θα πάνε στην παράσταση, αρκεί να περάσουν από το ταμείο του θεάτρου να παραλάβουν την πρόσκληση…

Ο διαγωνισμός διαρκεί από 25-11-2016 έως 02-12-2016 και είναι μια προσφορά από την παραγωγή της παράστασης

Για ομάδες άνω των δεκα ατόμων η τιμή είναι 8 ευρω.

Λίγα  λόγια για την παράσταση:

Ο θίασος “Καθρέφτης” της Πέπης Οικονομοπούλου παρουσιάζει από τις 4 Δεκεμβρίου το έργο του Μιχάλη Σπέγγου «Γκρέτα» στο θέατρο Τόπος Αλλού.

Το έργο διαδραματίζεται σε ένα ελληνικό νησί στη βίλα της κυρίας Κροίσου, όπου καταφθάνουν διάφοροι καλεσμένοι για να περάσουν όλοι μαζί ένα όμορφο Σαββατοκύριακο. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται. Τους επισκέπτες περιμένει μια μεγάλη έκπληξη. Τα γεγονότα εξελίσσονται ραγδαία, η ατμόσφαιρα ανατρέπεται, κυριαρχεί το σασπένς και η αναμονή λύσης...ώσπου...

Το έργο πραγματεύεται το θέμα της αυτοδικίας και της θανατικής ποινής. Ο τρόπος που εξελίσσεται η δράση αιχμαλωτίζει το θεατή. Οι πνευματικές συγκρούσεις και οι διάλογοι παραπέμπουν σε γνωστές μας διαχρονικές,κοινωνικές και πολιτικές καταστάσεις.

Η συνέχεια επι της σκηνής...

Σκηνοθεσία - σκηνογραφική επιμέλεια : Πέπη Οικονομοπούλου

Διανομή
Βασίλης Καρατζάς : Γιώργος Κατσίγιαννης
Γκρέτα : Έφη Λιάλιου
Αναλίζα Κροίσου : Γίτσα Γιωργοπούλου
Βαγγέλης Ευαγγέλου : Στέλιος Νικολαϊδης
Μιχάλης Ραζής : Αλέξανδρος Κλειμόπουλος
Ηλίας Μακρής : Δημήτρης Σιγανός
Γιάννης Αυδίκος : Νικήτας Χολόγκιτας
Ελπίδα Δημητράκη : Έλενα Παπαβασιλείου
Γιώργος Ζορμπάς : Μάνθος Καλαντζής

Μάρτυρες (σε video): Ειρήνη Ιγγλέση - Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
Δημοσιογράφος (σε video): Άντζυ Βασιλείου

Βοηθός Σκηνοθέτη: Άντζυ Βασιλείου
Ημέρες Παραστάσεων: Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη από τις 4 Δεκεμβρίου

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

ΚΛΗΡΩΣΗ στις 30/11/2016 για ένα αντίτυπο του βιβλίου "Τα Δύσκολα Να Τα Κοιτάς Στα Μάτια" των εκδόσεων Διόπτρα

ΚΛΗΡΩΣΗ στις 30/11/2016
για ένα αντίτυπο του βιβλίου
"Τα Δύσκολα Να Τα Κοιτάς Στα Μάτια" των εκδόσεων Διόπτρα.
Ένα βιβλίο διαφορετικό,καθώς συνδυάζει αληθινές ιστορίες με στοιχεία ψυχολογίας!
 Για συμμετοχή στην κλήρωση ακολουθήστε τα βήματα:
1. Μπείτε στην ομάδα μας ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.
2. LIKE στη σελίδα Εκδόσεις Διόπτρα - Dioptra Publications
  3. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ στην ερώτηση κάτω απο την ανάρτηση του διαγωνισμού μας:
Όλοι κρύβουμε δύναμη μέσα μας?

Μια ματιά στο βιβλίο 


 Τρεις φίλοι που ζουν στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης. Αγωνιούν, μοιράζονται, πέφτουν, σηκώνονται, αναζητούν. Αναζητούν μέσα τους και γύρω τους την αλήθεια που θα τους επιτρέψει τα δύσκολα να τα κοιτάξουν στα μάτια.
Όλοι φοράμε μάσκες. Πίσω από κάθε μάσκα υπάρχει μια πρόκληση. Η πρόκληση για τον δυνατό είναι να επιτρέψει στον εαυτό του να αποδεχτεί και την αδυναμία του. Για το καλό παιδί, να αποδεχτεί ότι υπάρχουν φορές που δεν θέλει να ασχοληθεί με κανέναν, άλλες που δεν θέλει να προσφέρει τίποτα, και παρ’ όλα αυτά παραμένει καλό παιδί. Για το θύμα, να αναγνωρίσει πως γίνεται ο ίδιος θύτης. Για τον μονίμως θυμωμένο, να αποδεχτεί ότι διαθέτει και μια τρυφερή πλευρά, χωρίς να φοβάται ότι οι άλλοι θα τον εκμεταλλευτούν. Για τον μονίμως χαμογελαστό, να αναγνωρίσει ότι μέσα του μπορεί να κρύβει πολύ θυμό ή θλίψη. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος να βιώσει μια εσωτερική ισορροπία. Δεν μπορούμε να φτάσουμε πραγματικά στο φως εάν δεν περάσουμε μέσα από το σκοτάδι μας. Χρειάζεται κουράγιο και δύναμη να το κάνουμε. Όμως είναι ο μόνος τρόπος να αγαπήσουμε πραγματικά τον εαυτό μας και να συνυπάρξουμε αρμονικά με τους άλλους. Εάν αναγνωρίσουμε το δικό μας σκοτάδι και το αποδεχτούμε, θα μπορέσουμε να αποδεχτούμε και του άλλου. Θα κατανοήσουμε αυτή την απλή αλήθεια, πως όλοι φέρουμε και τα δύο. Και όταν το κάνουμε, θα βρεθούμε στο φως.

Εκδηλώσεις από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Νέα κυκλοφορία: "Τα μονοπάτια του ευρωπαϊκού συνταγματισμού"


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΣΤΟΣ ΝΕΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Παρουσίαση βιβλίου Γιώργου Παγουλάτου στο Αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84

Στο κατάμεστο αμφιθέατρο του «Αθήνα 984» στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, το βράδυ της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος και τα Public η παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Παγουλάτου με τίτλο «Το νησί που φεύγει: 121+1 κείμενα για τηνελληνική κρίση». Για το βιβλίο, που αποτελεί μια συλλογή άρθρων που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο μεταξύ 2007 και 2015 και αποτελούν το χρονικό της αγωνιώδους πορείας της Ελλάδας στην κρίση, μίλησαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ευάγγελος Βενιζέλοςκαι ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, ενώ το πάνελ συντόνισε η δημοσιογράφος Νίκη Λυμπεράκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ Το νέο μυθιστόρημα του Γιάννη Σολδάτου στο Σινέ Αλκυονίδα στις 28 Νοεμβρίου


Σας ενημερώνουμε για την κεντρική παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του συγγραφέα, ιστορικού κινηματογράφου και εκδότη Γιάννη Σολδάτου, Η Ευδοξία, ο Μίμης και τα Κοράκια (εκδόσεις Vakxikon.gr 2016) στο Σινέ Αλκυονίδα (Ιουλιανού 42 Αθήνα), τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 στις 20.00.

Παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Μάνου Ελευθερίου "Φαρμακείον εκστρατείας"

ΜΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ
Φαρμακείον εκστρατείας




"Το φαινόμενο Bob Dylan": Ένα βιβλίο του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη για τον μεγάλο τροβαδούρο

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BOB DYLAN
Ένα βιβλίο του Γιώργου-Ίκαρου Μπαμπασάκη
για τους λάτρεις του μεγάλου τροβαδούρου
και για όσους δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι
με το φαινόμενο Bob Dylan

Παρουσίαση βιβλίου "Τάξε μου" την Κυριακή 27 Νοεμβρίου


ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ, ΧΕΙΜΩΝΑΣ,ΑΝΟΙΞΗ, ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ...



ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΡΓΥΡΩ ΠΙΠΙΝΗ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΟΣ: ΙΡΙΣ ΣΑΜΑΡΤΖΗ



Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

"Στη χώρα του περίπου": Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Τάκη Θεοδωρόπουλου


Δευτέρα 28 Νοεµβρίου 2016, στις 19:00- HOTEL LIVING- PUBLIC ΠΛ. ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


29/11, Παρουσίαση βιβλίων του Στ. Λυγερού για την ισλαμική τρομοκρατία και το προσφυγικό/μεταναστευτικό


Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Άποψη για το βιβλίο:Ο άνθρωπος που ξέχασε τη γυναίκα του Συγγραφεας:John O’ Farrell

Ο άνθρωπος που ξέχασε τη γυναίκα του

Τα νέα του Μικρού Αναγνώστη! - Νοέμβριος 2016


ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ Αντρέι Ταρκόφσκι, Τζακ Λόντον, Δημήτρης Βαλλάτος


Εκδηλώσεις από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ: ΕΛΕΝΑ ΦΕΡΡΑΝΤΕ - ΤΟ ΝΕΟ ΟΝΟΜΑ (Εκδόσεις Πατάκη)


Η Μάρω Δούκα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά / Εκδ. Πατάκη


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ COMPOSTELA ΣΕ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ


Τα νέα του Πολυχώρου 15.11.2016


ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΚΔ. ΠΑΤΑΚΗ


Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, στις 17.00- Η ΧΙΛΙΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ Η ΛΑΜΙΑ

Η Χιλιάκριβη και η Λάμια



ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - Δ.Τ. ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ''ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ,121+1 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ'' ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ


ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:ΣΑΟΣ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΖΟΣ

ΣΑΟΣ
ΠΑΝΤΟΜΙΜΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΩΝ 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΠΟΥΛΟΣ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ:ΚΡΥΦΤΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ:JACK KETCHUM

ΚΡΥΦΤΟ


Jack Ketchum

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ Στανισλάβ Στρατίεβ, Τανέρ Μπαϊμπάρς

Ο Σπασίκλας επέστρεψε!


Εκδηλώσεις από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Την Τριτη 04/10 είχαμε καλεσμενη στην παρέα μας την αγαπημένη Marianna Metaxa και μας μίλησε για το βιβλίο της "Γλυκία μου Κέλλυ "

Η Μαριάννα Μεταξά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Ράλλειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πειραιά και στη συνέχεια στο
Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και ψυχολογίας παιδιών και εφήβων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρετεί ως εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης τα τελευταία είκοσι δύο χρόνια. Το βιβλίο «Γλυκιά μου Κέλλυ» είναι η πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, καθώς η γραπτή έκφραση ήταν ανέκαθεν η μεγάλη της αγάπη. Στον ελεύθερο χρόνο της αρθρογραφεί ερασιτεχνικά σε τοπική εφημερίδα και παίρνει ενεργό μέρος σε εκδηλώσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς.








 "Μια εξομολόγηση με ευαισθησία, μια κατάθεση ψυχής μιας μητέρας, για το δεκάχρονο ταξίδι της κόρης της με τον σακχαρώδη διαβήτη.
Εμπειρίες, βιώματα, σκέψεις και συναισθήματα ζωντανεύουν μέσα από μια τρυφερή αφήγηση, χωρίς ιατρικούς όρους. Στο τέλος της αφήγησης υπάρχουν λίγες σελίδες γραμμένες από την κόρη, έτσι όπως η ίδια ένιωσε μεγαλώνοντας με τη γλυκιά νόσο."



Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2016

Το Βιβλίο της Παρέας παρουσιάζει "Μέσα απο τις ζωές των άλλων" Κώστια Κοντολέων



                                                    ΜΕΣΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ


Συγγραφέας: Κώστια Κοντολέων

Εκδόσεις: Ψυχογιός


              Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Πριν η ψύχρα του σούρουπου την αναγκάσει να μπει και πάλι μέσα στο διαμέρισμα, μένει για λίγο να χαζέψει ένα τσούρμο παιδιά που παίζουν στο πεζοδρόμιο από κάτω και με φωνές και γέλια αναστατώνουν τη γειτονιά. Στον ίδιο δρόμο που κάποτε αντηχούσαν οι δικές της φωνές και τα δικά της γέλια. Ασυναίσθητα προσπαθεί να ξεχωρίσει ανάμεσά τους εκείνο το ξανθόμαλλο κοριτσάκι που κάποτε υπήρξε, με τα γδαρμένα γόνατα και τα μονίμως ξεχτένιστα μαλλιά, νομίζει πως το είδε να κρύβεται πίσω από μια γκρίζα καγκελόπορτα, να της γνέφει παιχνιδιάρικα και να χάνεται για πάντα, όπως για πάντα έχει χαθεί κι εκείνο το κεφάλαιο της ζωής της, τόσο μακρινό σήμερα μα τόσο κοντινό χθες.

Από τα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα έως τις μέρες μας. Από τη Σαντορίνη σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας και μετά σε κάποιο παραθαλάσσιο προάστιο. Τα σημάδια μιας αρρώστιας. Ένας γάμος που δεν πρόλαβε να χρονίσει. Ένας έρωτας που προδόθηκε. Μια παιδική ψυχή που δεν τολμά να μεγαλώσει.

Η Ροδάνθη, η Φωτεινή, η Δέσπω, η Πέτρα… Τέσσερις γυναίκες που χάνουν και κερδίζουν καθώς η ζωή της καθεμιάς εισέρχεται στις ζωές των άλλων. Ένα μυθιστόρημα για τα ασυνήθιστα πάθη καθημερινών ανθρώπων.
Το Βιβλίο μέσα απο τα μάτια μας:

   Τέσσερις γυναίκες η Ροδάνθη, η Φωτεινή, η Δέσπω και η Πέτρα αλληλένδετα δεμένες η μια απο την άλλη, καθορίζουν ζωές και συναισθήματα, διαμορφώνουν χαρακτήρες και γεμίζουν με λάθος εικόνες τον ψυχικό τους κόσμο δίνοντας τα λάθος κίνητρα και την λάθος προοπτική στην εξέλιξη τους. Οι λάθος επιλογές, οι χαμένες προσδοκίες και οι μοιραίες αποφάσεις είτε απο αγάπη είτε απο ανάγκη γίνονται η θηλιά και η αλυσίδα που θα τις τραβήξει σε μια πορεία που βασίζεται πάντα στις σκέψεις και στις αποφάσεις των άλλων. Αυτά που ορκίστηκαν αυτα στα οποία φαινομενικά πίστεψαν, όλη η λάθος εικόνα μιας ζωής που την ακολούθησαν χωρίς να την ψάξουν, χωρίς να υπερασπιστούν τα θέλω και τις επιλογές τους, θα τις φέρει μπροστά σε αδιέξοδα και σε αποφάσεις που θα βάλουν σε δίλημμα τον αναγνώστη, γιατί απλά θα ξεθάψουν απο μέσα του όλες τις φοβίες τις προκαταλήψεις  και τις λάθος επιλογές που έχει κάνει στην δικιά του ζωή. Τα μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν τον 20 αιώνα αποτελούν το χρονικό πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούνται οι ήρωες μας. Η συγγραφέας καταφέρνει με έναν μεστό και έναν απλό αλλά ταυτόχρονα διεισδυτικό τρόπο να μας περάσει όλα εκείνα τα γεγονότα. Την Κατοχή, τον εμφύλιο, την αποστασία, το Πραξικόπημα των συνταγματαρχών την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Συνοπτικά αλλά με έναν συγκλονιστικό τρόπο οι εικόνες μετατρέπονται σε λέξεις καθώς όλα αυτά τα γεγονότα σημαδεύουν τους ήρωες. Θα θέλαμε να σταθούμε σε αυτό το στοιχείο του βιβλίου γιατί αποτελεί και το μεγάλο του πλεονέκτημα. Είναι αξεπέραστος ο τρόπος με τον οποίο γρήγορα περνάνε απο μπροστά μας τα μεγάλα ιστορικά γεγονότα, έχοντας περιγραφές που αποτελούνται απο μικρές αλλά γεμάτες περιεκτικότητα προτάσεις, που αγκίζουν απευθείας τις ευαίσθητες χορδές μας και γεμίζουν τα μάτια με έντονες και απίστευτες εικόνες.
   Υπέροχη γραφή καταπληκτικό στήσιμο της ιστορίας και μια ιδιότυπη εξέλιξη που έχει για προφιλ τις κοινωνικοπολιτικές αλλαγές της χώρας καθώς ο χρόνος κυλάει. Εστιάζει στα γεγονότα με έναν συγκλονιστικό τρόπο και κεντράρει τόσο καίρια στην ψυχοσύνθεση των ηρώων. Η ψυχολογική ανατομία θα την ονομάζαμε των ηρώων είναι εξαιρετική για αυτό δεν θέλουμε να επεκταθούμε στο να αναλύσουμε τους ήρωες του βιβλίου. Οι περιγραφές μας άγγιξαν τόσο που κάποιες σκηνές του βιβλίου θα μείνουν μέσα μας ανεξίτηλα χαραγμένες.
   Άλλο μεγάλο πλεονέκτημα του βιβλίου είναι πως η συγγραφέας αποκτά μια διαφορετική σχέση με τους ήρωες που εκείνη έχει φτιάξει. Μας περιγράφει την ιδιομορφία του κάθε χαρακτήρα, αναλύει τα γιατί και τα πως ο καθένας έχει αποκτήσει την αντίστοιχη ψυχολογική υπόσταση και αρχίζει να τους κοντράρει, να τους φέρνει μπροστά στην πραγματική διάσταση των πράξεων τους και να τους θέτει προ των ευθυνών τους. Ο τρόπος που επιλέγει να κατανοήσουμε τον τρόπο των σκέψεων και των πράξεων ευρηματικός. Μέσα απο την ζωή των δευτεραγωνιστών μέσα απο τις ζωές των άλλων μαθαίνουμε πραγματικά τί είναι αυτό που αλλοιώνει τις σκέψεις, που οριοθετεί τις ανάγκες και τις επιλογές των ηρώων και ποιός είναι τελικά ο σωστός δρόμος; Να διεκδικείς και να ζείς την ζωή που θές μέσα απο τα δικά σου θέλω; Να ζείς την δικιά σου ζωής ή την ζωή των άλλων;