Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10/03/2017 Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και πάρτε μέρος στην κλήρωση για ένα αντίτυπο της ποιητικής συλλογής "ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ" της αγαπημένης συγγραφέας ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ.


ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10/03/2017
Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και πάρτε μέρος στην κλήρωση 
για ένα αντίτυπο της ποιητικής συλλογής
"ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ"
της αγαπημένης συγγραφέας ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗ που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ.
Για συμμετοχή στην κλήρωση ακολουθήστε τα βήματα:
1. Μπείτε στην ομάδα μας ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.
2. LIKE και ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ του διαγωνισμού μας.
  3. ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕτην φράση κάτω απο την ανάρτηση του διαγωνισμού μας:
ΕΡΩΤΑΣ = .........
 

 Ο "Έρως"! Κοσμογονική η δύναμή του κατά τον Ησίοδο. Πρόκειται για την αρχέγονη θεότητα ανάμεσα στις τρεις -Χάος, Γαία, Έρωτας- που δημιούργησαν τον κόσμο! Αντιπροσωπεύει τη δύναμη της έλξης των στοιχείων από την ένωση των οποίων παράγεται ζωή! Κατ' επέκταση συμβολίζει και την έλξη των ανθρώπων από την ένωση των οποίων δημιουργείται επίσης νέα ζωή!
Ο Έρωτας, γιος της Αφροδίτης και του Άρη, της ομορφιάς και του πολέμου, με τη μορφή του φτερωτού θεού-παιδί με φαρέτρα και τα βέλη, έγινε μόνιμη πηγή μπελάδων θεών και ανθρώπων. Τα βέλη του τα φοβόταν ακόμα και η μάνα του! Χρυσά τα βέλη του με φτερά περιστεριών για να διεγείρει τις ερωτικές αισθήσεις και μολύβδινα με φτερά κουκουβάγιας για να προκαλεί την αδιαφορία! Δεν τα απέφυγε ούτε ο ίδιος! Ερωτεύτηκε την Ψυχή και πέρασε πολλά δεινά μέχρι να καταφέρει να ζήσουν μαζί.
Ο Έρωτας ενθαρρύνει τη γέννηση και τη δημιουργία. [...] (Από τον πρόλογο της έκδοσης)


  

Περίληψη
Σφραγισμένο μυστικό η αγάπη σου ακόμα γοητεία δυσερμήνευτη στα ενδεχόμενα σου. Έτοιμη στη πρόκληση της εξερεύνησής σου στου κορμιού σου τα ένστιχτα , στης ψυχής τα ανέγγιχτα Εγώ το τέλος της προσμονής σου, Εγώ στο άβατο της ζωής σου. Μη με αφήνεις να περιμένω! Οι δρόμοι αναζήτησης αφέγγαρης νύχτας σκοτάδια, ξανοίγονται μπρος μου ζητούν πυρκαγιές να γεμίσω τα άκαρπα βράδια Μη με αφήνεις να περιμένω! Η πυξίδα του πόθου μου στραμμένη σε σένα . Τη μυρουδιά μου απλώνω να έρθεις σε μένα. Μη με αφήνεις να περιμένω! Σε νοιώθω να έρχεσαι ο αέρας πυρώνει ηλεκτρίζει το σώμα μου στο πόθο σου λιώνει καμπύλες , ευθείες , ανοίγματα , τρελά της καρδιάς τα σκιρτήματα στη δίνη του πάθους τ αγγίγματα καταλύουν δισταγμούς και αινίγματα Μη με αφήσεις ποτέ πια να περιμένω!

5 σχόλια: