Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΨΗ για "ΜΑΥΡΑ ΣΑΝ ΤΟΝ ΕΒΕΝΟ ΜΑΛΛΙΑ" της ΜΕΤΑΞΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ απο τις εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ με την ματιά της Ελσα Κολλια



 
Τι να πρωτοπώ γι' αυτό το βιβλίο!!Με μια λέξη υπέροχο!!Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους βιβλιόφιλους που το πρότειναν.Μέσα από τα σχόλια όσων το είχαν διαβάσει γνώρισα κι εγώ την Κα Μεταξά και το Μαύρα σαν τον έβενο μαλλιά αριστούργημά της.Τα συναισθήματα που πηγάζουν από το βιβλίο πολλά.Οδύνη,σπαραγμός,λύπη,συμπόνια,απορία και μίσος!!Ναι μίσος για έναν άνθρωπο όπως ο Αντωνιάδης.Όντας σύζυγος και μητέρα η ίδια συμπάσχω με την Έλσα και την θαυμάζω για το κουράγιο που βρήκε να πάρει μέρος στην υπόθεση απαγωγής της μικρής Λένας με τα μακριά μαύρα σαν τον έβενο μαλλιά.Η Έλσα είναι φυχολόγος που βοηθάει την αστυνομία στην εξιχνίαση και σύλληψη κατάσυρροή δολοφόνων.Έτσι μπλέκτηκε σε μια ίστορία με αποτέλεσμα να χάσει σύζυγο και παιδί από έναν ψυχοπαθή που καταδίωκε.Παράτησε τη δουλειά της και το έριξε στο ποτό ευχόμενη να πεθάνει για να συναντήσει τους δικούς της.Μέχρι τη στιγμή που ένας πρώην συνάδελφος και φίλος ζητά τη βοήθεια της για την εύρεση του παιδιού!Δεν θα πω άλλα.Σε όσους δεν το έχουν διαβάσει ακόμα το προτείνω ανεπιφύλακτα,απλά να φροντίσετε να έχετε δίπλα σας χαρτομάντηλα όπως μου είπε και μια φίλη!!


Περιγραφή

Η Έλσα Γληνού ήταν κάποτε μια διακεκριμένη ψυχολόγος, που συνεργαζόταν με την αστυνομία στη διαλεύκανση εγκλημάτων. Η τελευταία υπόθεση που αναλαμβάνει στέφεται με απόλυτη επιτυχία, αλλά συνοδεύεται κι από ένα βαρύ τίμημα: τη δολοφονία του άντρα της, Αντρέα, και της κόρης της, Κάτιας. Νιώθοντας υπεύθυνη για τον θάνατό τους, αφήνεται να βουλιάξει σε μια άβυσσο σκοτεινή, ενώ, από κείνη τη στιγμή, όλα τελειώνουν για εκείνην. Όχι μόνο η επιτυχημένη της καριέρα, αλλά και η ίδια της η ζωή. Χρόνια αργότερα ένας παλιός φίλος και συνεργάτης θα της ζητήσει να επανέλθει στην ενεργό δράση, για να βοηθήσει ένα νεαρό ζευγάρι να βρει το παιδί του, που έπεσε θύμα απαγωγής. Παρά τους αρχικούς της ενδοιασμούς, τελικά πείθεται να αναλάβει αυτήν την υπόθεση, για να βρεθεί μπλεγμένη σε μια ιστορία που αφορά και το δικό της παρελθόν, μια ιστορία που θα την αναγκάσει να αντιμετωπίσει τους χειρότερους εφιάλτες της.

Ένα μυθιστόρημα μεστό, αριστοτεχνικά δομημένο, που διαβάζεται με κομμένη την ανάσα! 





Η Ελευθερία Μεταξά γεννήθηκε στο Αιγάλεω το 1970. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (τμήμα Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας), της δραματικής σχολής "Διομήδη Φωτιάδη" και του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑΝΤ1 (Τμήμα δημοσιογραφίας). Μιλάει αγγλικά. Μέχρι το 1998 εργάστηκε ως ηθοποίος, λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, ενώ το καλοκαίρι του 1998 δούλεψε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ως ασκούμενη δημοσιογράφος. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου