Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΨΗ για "Η Σκιά στο σπίτι"-Κωνσταντίνος Κέλλης, εκδόσεις Κέδρος με την ματιά της ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΟΛΛΙΑ

 Η Σκιά στο σπίτι-Κωνσταντίνος Κέλλης εκδόσεις Κέδρος.Από την πρώτη στιγμή που άκουσα για αυτό το βιβλίο ήθελα να το αποκτήσω γι'αυτό και μόλις το πήρα στα χέρια μου το ξεκίνησα αμέσως και δεν το μετάνιωσα.Το βιβλίο αναφετόταν στο μεταφυσικό.Ένα στοιχειωμένο αρχοντικό,ένας χήρος πατέρας με τα δυό του παιδιά μετακομίζει εκεί μετά το θάνατο της γυναίκας του.Πιστεύει ότι εκεί ήθελε εκείνη να πάει επειδή εκεί της είχε κάνει πρόταση γάμου αλλά η αλήθεια είναι άλλη.Η οντότητα που υπάρχει εκεί δεν έχει καμία σχέση με την νεκρή ούτε καλούς σκοπούς έχει.Οι περιγραφές του βιβλίου είναι τόσο αληθοφανής που νομίζεις ότι βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι και αν γυρίσεις το βλέμμα θα δεις τη γυναίκα να σε καρφώνει με το μαύρο βλέμμα της.Κάθε φορά που έκλεινα το βιβλίο καρδιοχτυπούσα.Αργούσα να κοιμηθώ!!Όσοι δεν βλέπουν θρίλερ μην το προτιμήσουν.Θα φοβηθούν εξίσου!!Φοβερό βιβλίο που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από ξένους συγγραφείς!!
Δεν είμαι τόσο καλή στο να γράφω κριτικές και ελπίζω να μην κατέστρεψα το βιβλίο!!!
 
 
 «Όλα τα παλιά σπίτια κουβαλούν αναμνήσεις. Τελευταίες ανάσες. Παίζουν κρυφτό ανάμεσα στους ζωντανούς».
Μετά τον πρόωρο θάνατο της αγαπημένης του Ναταλίας, ο Τάσος Βαρθαλίτης προσπαθεί μαζί με τα δυο του παιδιά να μαζέψει τα κομμάτια της διαλυμένης οικογένειάς του και να ξαναφτιάξει τη ζωή τους.
Θέλοντας να πραγματοποιήσει την επιθυμία της νεκρής πια συζύγου του, αποφασίζει να αγοράσει το παλιό αρχοντικό Καρατζά δίπλα στη λίμνη Βόλβη, το μέρος όπου μια νύχτα δεκαέξι χρόνια πριν της είχε κάνει πρόταση γάμου.
Μια σκιά όμως παραμονεύει στο αρχοντικό, μια οργισμένη ύπαρξη που ο θάνατος και τα χρόνια δεν κατάφεραν να σιγάσουν το μοιρολόι της. Μια σκιά που αποκαλεί το σπίτι τους σπίτι της.
Καθώς τα σημάδια ανείπωτων πράξεων του παρελθόντος αρχίζουν να εμφανίζονται γύρω τους, η ανάγκη του Τάσου και των παιδιών του να ξαναβρούν όσα έχασαν δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα. Και αυτό βάζει το παρόν αλλά και το μέλλον τους σε θανάσιμο κίνδυνο.
Μια ιστορία αγάπης και τρόμου, ένα μεταφυσικό θρίλερ που δε θα αφήσετε στιγμή από τα χέρια σας.


ΚΕΛΛΗΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Κέλλης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1985 και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στη Θεσσαλονίκη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Εδιμβούργο, όπου έκανε μεταπτυχιακό στη Δημιουργική Γραφή.
Η αγάπη του για τη λογοτεχνία του φανταστικού τον οδήγησε στη συγγραφή ιστοριών τρόμου, μυστηρίου και φαντασίας. Από το 2008 κι έπειτα η δουλειά του διακρίνεται συνεχώς σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ πολλά διηγήματά του έχουν δημοσιευθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ζει και εργάζεται στη Σουηδία ως καθηγητής αγγλικών. Η Σκιά στο σπίτι είναι το τρίτο του βιβλίο.
Άλλα βιβλία του συγγραφέα: Το φως μέσα μου: δεκατρείς σκοτεινές ιστορίες (διηγήματα, Momentum, 2013), Νεκρή γραμμή (μυθιστόρημα, Κλειδάριθμος, 2014).
konstantinoskellis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου