Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΨΗ για "ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ" της ΧΡΥΣΗΙΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ απο τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ με την ματιά της Τασούλα Γεροστάθη

Χρυσηιδα Δημουλιδου
Εκδόσεις ψυχογιος Μάιος 2013 σελ 587
Η ιστορία αναφέρετε στον μεγάλο έρωτα του Κωνσταντίνου και της Ειρηνης στην Αθηνα του 1938,ο οποίος έμεινε ανεκπλήρωτος καθότι το βράδυ πριν το γάμο ο γαμπρός βρέθηκε κρεμασμένος κατω απο περίεργες συνθήκες!60 χρονια αργότερα η εγγονή της Ειρηνης καλείτε απο τη μοίρα;απο κάποια υπέρ φυσική δυναμη;να ανακαλύψει τα αιτία του θανάτου ώστε να βρει δικαίωση η ψυχή του Κωνσταντίνου και να αναπαυθεί.
Ένα βιβλιο που μου κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι να δώ τον τροπο με τον οποίο έφτασε ο ευτυχισμένος γαμπρός να κρεμαστει!!!!χωρισμενο σε δυο διαφορετικές αλλα αλληλένδετες ιστορίες,με την πρώτη μαγευτική και ταξιδιαρικη στην παλιά Αθηνα μιας ονειρεμενης εποχής.
Η δεύτερη ιστορία ομως λιγο κουραστική με επαναλαμβανόμενα στοιχεία που κατα την άποψη μου θα μπορούσαν να αποφευχθούν!
Με άριστα το 10 θα του εβαζα 6. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αθήνα, Πρωτοχρονιά του 1938. Μέσα στη μεγάλη σάλα χορού, ένας κεραυνοβόλος έρωτας ανάβει φωτιά στις καρδιές της δεκαοκτάχρονης Ειρήνης και του Κωνσταντίνου, μοναδικού γόνου της πάμπλουτης οικογένειας Μποτέλη. Ενάντια σε όλα τα εμπόδια που δεν τους θέλουν μαζί, οι δύο νέοι ετοιμάζονται να παντρευτούν. Ωστόσο, την ημέρα του γάμου τους ένα φρικτό γεγονός ανατρέπει τα πάντα και η Ειρήνη, καταρρέοντας ψυχολογικά, λίγους μήνες προτού ξεσπάσει ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος, φυγαδεύεται στον Καναδά, αφήνοντας πίσω της τον έρωτα και τα όνειρά της να γίνουν στάχτη και φωτιά, όπως και η πατρίδα της.
Σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, η Ελεονόρα Ντάγκλας, μια πλούσια Αμερικανίδα με ελληνικές ρίζες, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα προσωπικό δράμα. Μια καινούργια γνωριμία θα την πείσει να μείνει στην Αθήνα. Ανακαλύπτει τυχαία μια παλαιά κι εγκαταλειμμένη έπαυλη που τη μαγνητίζει τόσο, ώστε αποφασίζει να την αγοράσει. Καθώς την ανακαινίζει, αποκαλύπτεται κάτω από μια ταπετσαρία η τοιχογραφία ενός νεαρού ζευγαριού∙ η κοπέλα τής μοιάζει πολύ και η Ελεονόρα το θεωρεί καλό οιωνό.
Όμως λίγο καιρό μετά την εγκατάστασή της αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα, που, ενώ την τρομάζουν, παράλληλα την προκαλούν να ερευνήσει την ταυτότητα του ζευγαριού, νιώθοντας πως εκεί κρύβεται η απάντηση και ο λόγος που εκείνος τα βράδια περιφέρεται στα δωμάτια διεκδικώντας την…Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου