Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΨΗ για "Στα ίχνη των κόκκινων Διαμαντιών" του Γιάννη Χόλη απο τις εκδόσεις ΠΝΟΗ, με την ματιά της Flora Matte

"Στα ίχνη των κόκκινων Διαμαντιών" του Γιάννη Χόλη.
Ένα βιβλίο που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την αρχή ως το τέλος.
Θα έλεγα ότι είναι ένα βιβλίο περιπέτειας που αν και δεν είμαι λάτρης του είδους αυτού με συνεπήρε από την πρώτη στιγμή.Η γραφή του Γιάννη Χόλη απλή χωρίς πολλά λογοτεχνικά στολίδια αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα.
Η ιστορία του Παύλου και της Λίζας μας μεταφέρει σε δύσβατα μονοπάτια και μας παρουσιάζει ένα θέμα όπως είναι τα γενόσημα φάρμακα και μας αποκαλείπτεται ένας κόσμος που θέλει να θησαυρίζει εις βάρος των φτωχών ανθρώπων της Αφρικής.Μας αποκαλύπτεται ένας πολύ βρώμικος κόσμος που μπροστά στο κέρδος και τον παράνομο πλουτισμό,εμπορεύεται με την υγεία του κόσμου της Αφρικής και με την ελπίδα του,για θεραπεία από τις αρρώστιες που μαστίζουν την περιοχή.
Ομολογουμένως δεν γνώριζα περί αυτών των θεμάτων και μπορώ να πω ότι τα συναισθήματα που ένοιωσα ήταν οργή γι αυτούς τους ανθρώπους που εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο.
Οι περιγραφές των τόπων που εξελίσσεται η υπόθεση μοναδικές και αισθάνεσαι, αν όχι ότι τους περπατάς μαζί με τους πρωταγωνιστές,τουλάχιστον ότι έχεισ μπροστά σου έναν καλοδουλεμένο πίνακα ζωγραφικής με υπέροχα χρώματα.
Συγχαρητήρια στον Γιάννη Χόλη για το συναρπαστικό βιβλίο του, που το αγόρασα μόνο και μόνο γιατί με συνεπήρε ο λόγος των ανθρώπων που μίλησαν στην παρουσίαση του βιβλίου,αλλά τελικά με συνεπήρε η όμορφη γραφή του συγγραφέα και το πολύ ενδιαφέρον θέμα του.Πραγμαρικά το ταξίδι είναι συναρπαστικό.
Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον εκδοτικό οίκο " Πνοή ",γιατί από την πρώτη στιγμή μας παρουσιάζει βιβλία που αξίζουν να διαβαστούν απ όλους.!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου