Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 20/02/2017 Οι εκδόσεις λογεῖον με αγάπη και σεβασμό προς τα μέλη της ομάδας μας, προσφέρουν 2 αντίτυπα του βιβλίου "ΚΡΥΦΤΟ" του βραβευμένου και μπεστ σελερίστα Jack Ketchum.


ΚΛΗΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 20/02/2017
Οι εκδόσεις λογεῖον
με αγάπη και σεβασμό προς τα μέλη της ομάδας μας, προσφέρουν 2 αντίτυπα του βιβλίου 
"ΚΡΥΦΤΟ
του βραβευμένου και μπεστ σελερίστα Jack Ketchum
Για συμμετοχή στην κλήρωση ακολουθήστε τα βήματα:
1. Μπείτε στην ομάδα μας ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ.
2. LIKE στη σελίδα των εκδόσεων λογεῖον.
  3. ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ στην ερώτηση κάτω απο την ανάρτηση του διαγωνισμού μας:
Σας αρέσουν τα βιβλία που έχουν πρωτοπρόσωπη αφήγηση;

Στο βιβλίο «Κρυφτό» του βραβευμένου και μπεστ σελερίστα Jack Ketchum, ένας νεαρός, ο Νταν, σε μια επαρχιακή κωμόπολη των ΗΠΑ, περνάει το χρόνο του με τους φίλους του σε μια ουδέτερη καθημερινότητα, όπου δεν συμβαίνει τίποτα το ιδιαίτερο. Τότε γνωρίζει μια παρέα, την Κέισι, την Κιμ και τον Στίβεν. Το βλέμμα του καρφώνεται στην Κέισι. Το ατίθασο του χαρακτήρα της και το αγρίμι που εμφανιζόταν διαρκώς μέσα από τη μορφή της, μαγνητίζουν τον Νταν. Οι δυο τους δεν αργούν να γίνουν ζευγάρι, ενώ και ο Στίβεν με την Κιμ είναι επίσης ζευγάρι.
Στις καθημερινές περιπλανήσεις και τις μικροπεριπέτειές τους, η παρέα θα βρεθεί έξω από ένα σπίτι εγκαταλελειμμένο, καθώς διάφορες φήμες μιλούν για κάποια εξαφανισμένα παιδιά που ζουν ακόμα εκεί. Όσο και αν ο Νταν, γνωρίζοντας τους τοπικούς θρύλους, θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε επίσκεψη στο συγκεκριμένο σπίτι, δεν μπορεί να αποτρέψει τους υπόλοιπους και κυρίως την Κέισι.
Η ιδέα της Κέισι είναι απλή: θα παίξουν κρυφτό στο «στοιχειωμένο» σπίτι. Κανείς δεν μπορεί να εναντιωθεί στη θέλησή της. Εκείνος που θα τραβήξει το πιο μικρό ξυλαράκι θα τα φυλάει. Και ο κλήρος πέφτει στον Νταν. Όταν ο Νταν αρχίζει να τα φυλάει, μια περίεργη αίσθηση τον έχει κατακλύσει. Ίσως βαθιά μέσα του γνωρίζει ότι δεν θα ξαναδεί τους φίλους του όπως ακριβώς τους ήξερε…
Το βιβλίο του Jack Ketchum «Κρυφτό» είναι γραμμένο σε πρωτοπρόσωπη αφήγηση, ακολουθώντας τον κεντρικό ήρωα, τον Νταν. Οι εικόνες που περιγράφει είναι εμβληματικές, ο ρεαλισμός στα πρόσωπα και στα σκηνικά απύθμενα ζωντανός. Οι διάλογοι, χαρακτηριστικοί της αμερικανικής επαρχίας, αποτελούν σημαντικό κομμάτι της σκιαγράφησης των χαρακτήρων, σαν να παρουσιάζουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους στον αναγνώστη μέσα από τους λόγια τους – και τις πράξεις τους, φυσικά.
Όμως το σημαντικότερο στοιχείο της γραφής του Ketchum είναι η εκπληκτική δόμηση –και αποδόμηση– των χαρακτήρων. Πραγματικά, ο Ketchum έχει ιδιαίτερο ταλέντο στο να πλάθει χαρακτήρες, να τους κινεί υποδειγματικά στα σκηνικά που έχει στήσει, να τους εξαντλεί κι έπειτα να τους αφήνει να ξεπερνούν τα όριά τους. Ένα ξεχωριστό ταλέντο, απαραίτητο στοιχείο για κάθε λογοτεχνική μυθιστορία.
Διαβάζοντας ένα τέτοιο βιβλίο, νιώθεις, προσπερνώντας τις σελίδες, ότι η θηλιά σφίγγει γύρω από το λαιμό σου, κάθε γραμμή αφήνει τα σημάδια της πάνω σου, ενώ τρέμεις τη στιγμή που αυτή η θηλιά θα κλείσει διά παντός στο λαιμό σου.

20 σχόλια:

  1. Οταν ειναι σε πρωτο προσωπο γραμμενο ενα βιβλιο νομιζω οτι ο αναγνωστης νιωθει σα να'ναι αυτος ο ηρωας του βιβλιου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι αυτό πάντα εξαρτάται από τη γραφή του εκάστοτε συγγραφέα , ένα καλογραμμένο βιβλίο όμως αν είναι σε πρώτο πρόσωπο σε βοηθά να μπεις περισσότερο μες την ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι σαν να διαβάζεις το ημερολόγιο κάποιου,η να είσαι εσύ ο ίδιος ο ήρωας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι μου αρέσουν πολύ γιατί σε βάζουν στο μυαλό του ήρωα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάποιες φορές με μπερδεύει.Πιστεύω ότι εξαρτάται από τον συγγραφέα.Αν καταφέρει να σε κάνει να νιώσεις ο ήρωας θα είναι φοβερό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι γιατί με αυτόν τροπο μας βάζει στο μυαλό του ήρωα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν το βιβλίο είναι καλογραμμένο δε μου κάνει καμία διαφορά! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάζοντας ένα βιβλίο γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο, νομίζω πως μπαίνεις πιο εύκολα στη θέση του ήρωα και ζεις την ιστορία μαζί του. Βέβαια πάντα εξαρτάται από το βιβλίο και τον τρόπο που γράφει ο συγγραφέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχουν μεγαλο ενδιαφέρον αρκει να πετυχει η αφηγηση. Τη θεωρω πολυ δυνατη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το πρωτο προσωπο ταυτιζεται με τον αναγνωστη και την ψυχολογια του ηρωα ...σιγουρα επηρεαζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι σχετικό...εχω διαβάσει βιβλίο με πρωτοπροσωπη αφήγηση που μου άρεσε πολύ και βιβλίο που δεν μου άρεσε καθόλου...πιστεύω ότι παίζει ρόλο η γραφή του εκάστοτε συγγραφέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Νιώθω σαν να είμαι εγώ ο πρωταγωνιστής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν με εμπνεει ιδιαιτερα...δυσκολευομαι να 'ταυτιστω'γιατι αυτος που το αφηγειται μου δινει την εντυπωση οτι θα 'ζησει' στο τελος της ιστοριας και μου χαλαει το σασπενς..βεβαια εξαραται και απο τον ιδιο τον συγγραφεα το πως αποδιδει την εξιστορηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ναι αν εχει ενδιαφερον!!! Ευχαριστουμε παρα πολυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ταυτίζομαι με τον πρωταγωνιστή και το ζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή