Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΟΨΗ για "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΓΑΠΑΕΙ" της Μαρά Τζιρίτα με την ματιά της Paraskevi Sdrali

 Ένας αγώνας επιβίωσης, με αλήθειες κ ψέμματα, σε συνθήκες δύσκολες. Με απορρίψεις κ λόγια που πλήγωσαν. Εκείνη όμως, η Αλέκα, τους αγαπούσε ολους. Ακόμα κ την ίδια την ιερόδουλη μητέρα της. Απέδειξε ότι ήταν δυνατή κ επιβίωσε ώστε να πραγματοποιήσει όλα της τα όνειρα.!!!! Κ όλοι είχαν να πουν << πως η Αλέκα ήταν ένας άγγελος που έπεσε στη γη κατά λάθος>>...... Απλά εξαιρετικό!!!!

 Λίγα λόγια για το βιβλίο
Ήταν δέκα ετών η Αλέκα όταν ανακάλυψε την καρτέλα της στην παιδόπολη Καβάλας. Επίθετο δίπλα στο όνομά της δεν υπήρχε. Υπήρχε όμως η λέξη «νόθο» να χαρακτηρίζει την ίδια, και η άγνωστη λέξη «ιερόδουλος» για τη μητέρα της. Εκείνη έχει αφήσει την Αλέκα, έξι χρόνων παιδί, στην παιδόπολη, χωρίς να δώσει ξανά σημεία ζωής, παρά πολλά χρόνια αργότερα. Η Αλέκα πέρασε όλη της τη ζωή παλεύοντας ν’αποδείξει ότι από αγκάθι βγαίνει ρόδο. Όσο κι αν την πλήγωσαν, όσο κι αν την απέρριψαν, εκείνη είχε πάντα μια χρυσή καρδιά γεμάτη αγάπη για όλους. Ο πατέρας που δε γνώρισε ζούσε πάντα μέσα στην ψυχή της, μαζί με τη λαχτάρα της κάποτε να τον συναντήσει.
Ένας αέναος αγώνας επιβίωσης, με συνταρακτικές αλήθειες ζωής στα χρόνια μιας πληγωμένης Ελλάδας. Η Αλέκα, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, μέσα σε φτώχεια, μοναξιά, εγκατάλειψη και κάθε είδους δυσκολίες, θα παλέψει να επιβιώσει και να πραγματοποιήσει όλα της τα όνειρα· ανάμεσα σε αυτά, να ξαναβρεί τον πατέρα της.
Όλοι όσοι τη γνώρισαν την ίδια κουβέντα είχαν να πουν γι’ αυτήν: η Αλέκα δεν ήταν ένας συνηθισμένος άνθρωπος. Ήταν ένας άγγελος που έπεσε στη Γη κατά λάθος, μια γυναίκα που ήξερε μόνο να αγαπάει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου