Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017

Άποψη για το βιβλίο : " Όσα δεν έγιναν λέξεις " της Ελένη Γαληνού

" Όσα δεν έγιναν λέξεις " 

Συγγραφέας:  Ελένη Γαληνού

Εκδόσεις : Διόπτρα


Λίγα λόγια για το βιβλίο:


Αθήνα 2016. Η Ροζαλία, μια ογδοντάχρονη γυναίκα, ζει μόνη σε μια παλιά μονοκατοικία στην Αθήνα. Ένα πρωί ανακαλύπτει στη ράχη της βιβλιοθήκης της ένα ξεφτισμένο ημερολόγιο. Από τον γραφικό χαρακτήρα αντιλαμβάνεται πως είναι δικό της, όμως αδυνατεί να θυμηθεί την ύπαρξή του. Καθώς το ξεφυλλίζει, εκπλήσσεται δυσάρεστα. Οι σκισμένες σελίδες, οι μουτζούρες και οι βίαια κομμένες φωτογραφίες δεν αρμόζουν στον ευγενικό της χαρακτήρα. Σε κάποια σελίδα συναντάει μια ζωγραφιά που της κινεί περισσότερο το ενδιαφέρον από τον περίεργο τρόπο που είναι κομμένη. Πασχίζει να βρει απάντηση, όμως παράλληλα νιώθει πως αυτή η λήθη την προστατεύει από κάτι σκοτεινό και απειλητικό.
Το βράδυ, καθώς πηγαίνει να κοιμηθεί κρατώντας το ημερολόγιο, ένα χαρτάκι θα γλιστρήσει από μέσα, όμως εκείνη δεν θα το δει. Είναι το κομμάτι που έλειπε από τη ζωγραφιά που τόσο την είχε προβληματίσει.
Το σκουριασμένο γρανάζι της μνήμης θα αρχίσει πάλι να γυρνάει και να φέρνει στο φως συγκλονιστικά γεγονότα, ανατρεπτικές αλήθειες, έρωτα, προδοσία, παιχνίδια της μοίρας και του μυαλού, που συντάραξαν τη ζωή της. 
Ένα σκισμένο ημερολόγιο, μια παλιά ζωγραφιά και οι χτύποι ενός ρολογιού θα ενώσουν και τα τελευταία κομμάτια της ιστορίας της και με τον τρόπο τους θα αποκαλύψουν Όσα δεν έγιναν λέξεις. 
Η άποψη του Διαμαντόπουλου Χρήστου :


Τρία παιδιά, ο Μάξιμος και οι δίδυμες Αιμιλία και Ροζαλία, μεγαλώνουν μαζί και τους ενώνει μια δυνατή φιλία. Με την ενηλικίωσή τους έρχεται ο έρωτας, αλλά με ποιά είναι ερωτευμένος; Ήταν τόσο ίδιες που δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να το ξεκαθαρίσει. τις αγαπούσε και τις δυο.
Πέρασαν τα χρόνια έχοντας κάνει και οι τρεις τις επιλογές τους και ό,τι συνέπειες έχουν αυτές. Η Ροζαλία, ογδόντα χρονών πλέον, ζει μόνη της σε μια παλιά μονοκατοικία στην Αθήνα. Όλα θ' αλλάξουν όταν θα βρει στην βιβλιοθήκη της ένα παλιό ημερολόγιο, δικό της και μια κομμένη ζωγραφιά. Αυτό ήταν η αρχή για να ξεδιπλωθεί η ζωή της και να επανέλθουν στην μνήμη της όσα συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια που πάλευαν να μείνουν κρυμμένα. Συγκλονιστικό, ανατρεπτικό, με ανατροπές που ξαφνιάζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου