Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

ΑΠΟΨΗ βιβλίου για "Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ" ΤΟΥ ΤΖΟΕ ΧΙΛ με την ματιά της Despina Ntreki


 "Ο ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ" ΤΟΥ ΤΖΟΕ ΧΙΛ
Όταν διάβασα το οπισθόφυλλο αυτού του βιβλίου μου άρεσε πολύ η διαφορετική ιστορία που ανέφερε. Και λέω "ωραία ιστορία, γραμμένη κι από τον Χιλ (είχα ενθουσιαστεί μαζί του από τον Νοσφεράτου) θα διαβάσω σίγουρα κάτι ωραίο" Και το πήρα. Και το διάβασα. Δεν ήταν απλά μια ωραία ιστορία. Ήταν μια εξαιρετική ιστορία επιβίωσης στην συντέλεια του κόσμου. Η γραφή του υπέροχη. Οι χαρακτήρες καλοδουλεμένοι. Παρ όλο που είναι μεγάλο βιβλίο δεν έκανε καθόλου κοιλιά. Η αγωνία σε κάθε σελίδα, σε κάθε γραμμή. Δεν είναι τρόμου με την έννοια του φοβάμαι τα τέρατα ή τα φαντάσματα, γιατί τέτοια δεν υπάρχουν. Ο τρόμος υπάρχει μόνο ως προς την ιδέα της συντέλειας του κόσμου και της ανθρωπότητας. Μπορεί να διαβαστεί από όλους. Έχει πολλά και ωραία διδάγματα για τον άνθρωπο, την ζωή και το θάνατο. Και η σκέψη μου καθ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης, ήταν ότι παρακολουθώ διαβάζοντας μια κινηματογραφική ταινία. Και φτάνοντας στις ευχαριστίες του συγγραφέα αναφέρει ότι έχουν δοθεί ήδη τα δικαιώματα του βιβλίου για να γίνει ταινία. Ελπίζω να μεταφερθεί σωστά και ωραία.Δεν λέω κάτι άλλο. Απλά διαβάστε το οπισθόφυλλο του βιβλίου και σκεφτείτε ότι την ιστορία αυτή την έχει αποδώσει ο συγγραφέας στο χαρτί ακόμη καλύτερα απ ότι μπορείτε να φανταστείτε. Υ.Γ. Ο Χιλ (γιος του Κινγκ) σίγουρα έκανε υπερήφανο τον πατέρα του.
"Ο Τζο Χιλ, ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ της λίστας των New York Times Νοσφεράτου και Κουτί σε Σχήμα Καρδιάς επιστρέφει με ένα συγκλονιστικό μεταποκαλυπτικό θρίλερ για μια παγκόσμια πανδημία αυτανάφλεξης που απειλεί να μετατρέψει τον πολιτισμό μας σε στάχτες!
Ποιος μπορεί να σώσει τον κόσμο; Υπάρχει ελπίδα; Και ποιος είναι ο αινιγματικός άντρας που είναι γνωστός ως Ο Πυροσβέστης;
Όλες οι απαντήσεις θα δοθούν μέσα από το «πρωτότυπο και συναρπαστικό» (George R.R. Martin) μυθιστόρημα του Χιλ που ψηφίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο τρόμου της χρονιάς στα Goodreads Choice Awards 2016. Ο Πυροσβέστης έχει «ένταση από την αρχή μέχρι το τέλος» (The Guardian) και είναι ένα βιβλίο «συγκινητικό και βαθυστόχαστο, που σε γραπώνει και δε σ’ αφήνει μέχρι το εκπληκτικό φινάλε» (SF Book).
ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ:
Κανείς δεν ξέρει πώς και από πού ξεκίνησε η πανδημία.
Το FOX έλεγε ότι ο μύκητας εξαπολύθηκε από το ISIS, με τη χρήση σπορίων που είχαν παρασκευαστεί από τους Ρώσους τη δεκαετία του 1980. Το MSNBC έλεγε ότι είχε δημιουργηθεί από βιολόγους της Χαλιμπάρτον και τον είχαν κλέψει φανατικοί Χριστιανοί κολλημένοι με την Αποκάλυψη.
Το CNN ανέφερε και τις δύο θεωρίες.
Οι γιατροί το αποκαλούν Draco incendia trychophyton. Για όλους τους υπόλοιπους είναι απλώς
το Δρακόστιγμα. Ένα ιδιαιτέρως μεταδοτικό σπόριο που σημαδεύει το σώμα όποιου προσβληθεί από αυτό
με μαύρα και χρυσά στίγματα –μέχρι την αυτανάφλεξη.
Δεν υπάρχει θεραπεία. Κανείς δεν είναι ασφαλής.
Η Χάρπερ Γκρέισον είναι σχολική νοσοκόμα. Είναι έγκυος και έχει μολυνθεί από το Δρακόστιγμα. Και καθώς
ο κόσμος γύρω της μετατρέπεται σε στάχτες, το μόνο που θέλει είναι να ζήσει. Έστω μέχρι να καταφέρει
να γεννήσει το παιδί της.
Και τότε, ο Πυροσβέστης έρχεται…
Ο πολυβραβευμένος Τζο Χιλ επιστρέφει με μια συναρπαστική ιστορία επιβίωσης στο τέλος του κόσμου και παρουσιάζει ένα καθηλωτικό δυστοπικό μυθιστόρημα, το οποίο ψηφίστηκε από το παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό ως το Καλύτερο Βιβλίο Τρόμου στα Goodreads Choice Awards 2016."

Despina Ntreki

1 σχόλιο:

  1. Σε ευχαριστώ πολύ και σου προτείνω να διαβάσεις και τα διηγήματά του, πάλι από εκδόσεις Μπελ!!! έχει απίστευτα κομμάτια μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή