Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Aποψη για το βιβλίο της Δήμητρας Ιωάννου "Οι γιοί της Γαλανης Κυράς", εκδοόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ με την ματιά της Αφροδιτη Κρεμμύδα


Οταν διαβάζω ένα βιβλίο θέλω να "χάνομαι "μέσα στις σελίδες του! Αυτό το βιβλίο με πήρε και με ταξίδεψε στο χρόνο ,στα γαλανά νερά του Αιγαίου και στην όμορφη Σύρο! Μυστήριο, δυνατές αγάπες, η αιώνια πάλη του καλού με το κακό δοσμένα μέσα από εικόνες που η πένα της Δήμητρας ζωγραφίζει με υπέροχες περιγραφές και έντονα συναισθήματα! Μαζί με την ντοπιολαλιά που χρησιμοποιεί μας μεταφέρει στη Σύρο του 1841 και μας διηγείται την ιστορία τριών γενιών της οικογένειας Βονασερα και μαζί την ιστορία του τόπου! Αγγελοι και δαίμονες, άνθρωποι καλοί και κακοί, πλούσιοι και φτωχοί, τυχεροί και άτυχοι αγωνίζονται για την αγάπη και την επικράτηση του καλού! Τελειώνοντας σου αφήνει την γεύση του καλού κρασιού και του Συριανού λουκουμιού και θαθελες να έχεις λίγο ακόμη!


Λίγα λόγια για το βιβλίο
Σύρος 1841 

Δυο ξένοι εμφανίζονται από το πουθενά στην πανέμορφη αρχόντισσα του Αιγαίου και ταράζουν τις ζωές των ντόπιων. Ένας μεγάλος έρωτας θα σαρώσει την καρδιά του πρώτου, σηματοδοτώντας τις εξελίξεις. Ο δεύτερος, ένας διάβολος με αγγελική μορφή, θα προσπαθήσει να γητέψει τη μονάκριβη κόρη του Δομένικου Βονασέρα, στοχεύοντας στο όνομα και στα πλούτη της οικογένειας. 

«Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα», και οι επόμενες γενιές καλούνται να πληρώσουν τα φοβερά λάθη του παρελθόντος. Ο ουρανός σκοτεινιάζει και η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη. Το καλό και το κακό πολεμούν στις ψυχές των Βονασέρα, που αγωνίζονται να παραμείνουν στο φως ή καταποντίζονται νικημένες στην άβυσσο. 

Δαμιανός, Δομήνικος, Λορέντζος. Τρεις άντρες, τρεις γενιές, που αφανίζονται από τα παράφορα πάθη τους ή λυτρώνονται από το μεγαλείο της αγάπης και τη θέρμη του έρωτα. 

Και πάνω από όλους, ο ακοίμητος πατριάρχης, ο γερο-Δομένικος Βονασέρας, που φυλάει καλά το φοβερό μυστικό της οικογένειας προστατεύοντας την αλήθεια. 

Ποια μυστικά περιφρουρούν εδώ και αιώνες οι φύλακες της οικογένειας; Ποιος θα κρατήσει στα χέρια του όλη τη δύναμη, κληρονομώντας τη γνώση; Θα επικρατήσει η σύνεση και η επιθυμία για το ανώτερο καλό ή όλα θα βουλιάξουν στην απληστία και στο σκοτάδι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου