Τρίτη 25 Απριλίου 2017

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΧΙΛ" της ΧΡΥΣΙΗΔΑ ΔΗΜΟΥΛΙΔΟΥ με την ματιά της ΣΟΦΙΑ ΣΚΙΑ



        Το μυθιστόρημα ''Μερσέντες Χιλ'' είναι ένα ερωτικό εξωπραγματικό θρίλερ που σε καθηλώνει από την αρχή μέχρι το τέλος  με την ωραία γραφή ,πλούσια πλοκή και φαντασία. Έχει πολλά κινηματογραφικά στοιχεία αφού μέσα απο κεί ο αναγνώστης μπορεί να γνωρίσει σκηνές του κινηματογράφου καθώς και παλιούς διάσημους ηθοποιούς εκείνη της εποχής.
           Η ηρωίδα του βιβλίου (Μερσέντες Χιλ) ήταν μια νεαρή κοπέλα που καταγόταν από πολύ φτωχή οικογένεια ,και ξαφνικά με την ομορφιά της και το ταλέντο της γίνεται η διασημότερη ηθοποιός του βωβού κινηματογράφου στην Αμερική. Παρότι είχε πολλούς ''θαυμαστές'' αυτή ήταν δοσμένη στην καριέρα της και την καλούσαν σε κοσμικές εκδηλώσεις ,όπου γνωρίζει τον άντρα των ονείρων της ,όμως η αγάπη δεν κρατάει πολύ γιατί πεθαίνει ο άντρας της σε αεροπορικό δυστύχημα.Αυτή μένει πια μόνη της με την καριέρα της και να μαζέψει τα συντρίμμια της αγάπης της γνωρίζει ένα παραγωγό του κινηματογράφου τον παντρεύετε και σε αυτόν γνωρίζει την πατρική αγάπη και τον έρωτα.  'Όμως ο χρόνος περνά και η αρρώστια την φθείρει 'όχι μόνο την ομορφιά της αλλά και την υγεία της με  αποτέλεσμα να εξαφανίζετε αφήνοντας πίσω την οικογένεια της και ξεκινάει μια καινούρια ζωή. Όλοι τη θεωρούν νεκρή.
           Μετά από πολλά χρόνια γερασμένη και ξεχασμένη την επισκέπτεται μια παράξενη γυναίκα (τσιγγάνα) και της υπόσχεται κάτι που δεν μπορεί να το κάνει ούτε ο Θεός . Η Μερσέντες δέχεται χωρίς να γνωρίζει τι παγίδες κρύβει η μοίρα.Σε εκείνο το σημείο η κυρία Δημουλίδου συναρπάζει τον αναγνώστη και δείχνει το που μπορεί να φτάσει μια γυναίκα ώστε να νιώσει και να βιώσει το πόθο, την αγάπη και τον έρωτα παραμελώντας το τίμημα της ίδιας της ζωής .
           Σε γενικές γραμμές ήταν καλό εκείνο που με κούρασε λιγάκι ήταν οι επαναλήψεις της ιστορίας,παρόλα αυτά ήταν μια ενδιαφέρουσα ιστορία - παραμύθι για ενήλικους. Έντονες οι περιγραφές των συναισθημάτων ,ζωντανές οι εικόνες της πραγματικότητας που είναι μπλεγμένες με το μεταφυσικό. Όσοι είναι λάτρεις του ''μεταφυσικού'' σίγουρα θα το λατρέψουν.
(Βαθμολογία :7,5/10 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου