Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

Άποψη για το βιβλίο Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ- Κατερίνα Θεοδώρου, απο την ΔΥΑΣ εκδοτική, με την ματιά της Stella Kaltsogianni


Η πρώτη μου επαφή με το βιβλίο έγινε μέσα από μια ομάδα.Θυμάμαι έγινε ένας διαγωνισμός και είχα ψιλοστεναχωρεθεί που δε το κέρδισα. Βέβαια την ίδια κιόλας στιγμή είχα αποφασίσει να το αγοράσω. Μπορώ να πω ότι το εξώφυλλο δε με τράβηξε καθόλου σε αντίθεση με την περίληψη στο οπισθόφυλλο. Στο ζουμί όμως τώρα γιατί αυτά είναι θέμα μάρκετινγκ.
Έμεινα σε γενικές γραμμές πολύ ικανοποιημένη διαβάζοντάς το. Απίστευτη δεξιοτεχνία στον χειρισμό του λόγου, που βάζει τα γυαλιά σε πολλούς συγγραφείς με χρόνια εμπειρία στο χώρο( μιας και είναι άδικο να μην αναφερθεί ότι είναι η πρώτη συγγραφική απόπειρα της). Όμως εδώ ταιριάζει το ρητό που λέει "παν μέτρον άριστον".Νομίζω πως η γραφή ήταν παραπάνω καυστική από όσο θα έπρεπε,τουλάχιστον για τα δικά μου γούστα, και σε μερικά σημεία χρειαζόταν να διαβάσω και να ξαναδιαβάσω την πρόταση για να αποτυπωθεί στο μυαλό μου.Στα συν του βιβλίου οι εξαιρετικές λεπτομερέστατες περιγραφές.
Η πλοκή μου άρεσε πάρα πολύ. Είναι από τα βιβλία που διαβάζεις και λες ότι κάλλιστα θα μπορούσε να συμβεί, μιας και δεν κυμαίνεται στην σφαίρα της φαντασίας αλλά είναι ενσωματωμένο στην πραγματικότητα. Ένα στοιχείο που με έκανε να ταυτιστώ πιο εύκολα με τους χαρακτήρες. Και τώρα τι με απογοήτευσε...Μιας και οι χαρακτήρες με κάλυψαν και όλοι τους έδεσαν όμορφα με την ιστορία, δεν με ικανοποίησε το γεγονός ότι κάποιοι από αυτούς εξαφανίστηκαν χωρίς μια αναφορά την πορεία της μετέπειτα ζωής τους.

SPOILER
  Περίμενα τουλάχιστον μια αναφορά για τον Γιάννο και τι επακολούθησε μετά το τραγικό συμβάν με την κατσαρόλα και το σιρόπι, όπως και για τη Ζωή που ενώ αναφέρεται ως κοπέλα του Άρη που είναι και κεντρικός ήρωας, από ένα σημείο και μετά χάνονται τα ίχνη της. Ααααα και μη ξεχάσω!!Ακόμα περιμένω τον γάτο να "βγει" κάτω από το κρεββάτι και να αραδιαστεί στα σκαλοπάτια!! Επίσης θα ήθελα να δωθεί σημασία στο πως αντιμετώπισε η Εύα την απώλεια της Κλειώς .
Μου άρεσε το τέλος που επέλεξε να δώσει αλλά ήταν κάπως απότομο. Μπράβο για την εξαιρετική προσπάθεια και θα περιμένω το επόμενο!!
3,5/5
 

Stella Kaltsogianni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου