Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΑΠΟΨΗ για το βιβλιο "ΟΙ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ" ΤΟΥ ΦΟΛΕΤ ΚΕΝ με την ματιά της ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΝΤΡΕΚΗ


 Αυτό το βιβλίο το συναντούσα πολλά χρόνια πριν μπροστά μου, σε περίπτερα και βιβλιοπωλεία, διάβαζα κάθε φορά το οπισθόφυλλο και το άφηνα, γιατί νόμιζα ότι θα αναφέρεται σε ιστορικά στοιχεία και στο χτίσιμο εκκλησιών μόνο. Και φυσικά ένα άλλο αποτρεπτικό στοιχείο για να το διαβάσω ήταν και ο όγκος του, 1250 σελίδες. Ε νομίζω είχα και τα δίκια μου. Έτσι πέρασαν τα χρόνια και ήρθε η μαγική στιγμή, μετά από παρότρυνση φίλων στις ομάδες των βιβλίων, να το πάρω απόφαση να το ξεκινήσω. Ευτυχώς εκτός από την παρότρυνση των φίλων, ήξερα και τη γραφή του συγγραφέα από άλλα του βιβλία πόσο ωραία είναι, οπότε πήρα βαθυά ανάσα και ξεκίνησα. Το ξεκίνησα λίγο πριν το Πάσχα οπότε και διάβαζα πολύ χαλαρά. Μόλις πέρασαν οι γιορτές χρειάστηκαν μόνο 2 εβδομάδες για να το τελειώσω. Μιλάμε για ένα από τα ωραιότερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ. Κόλλησα άσχημα μαζί του. Και πιστεύω ότι όποιος το ξεκινήσει θα κολλήσει το ίδιο, όποιου είδους φαν βιβλίου είναι. Κάνει για όλους. Θα το λατρέψουν όλοι και βάζω το χέρι μου στην φωτιά. Γιατί τα έχει όλα. Έρωτα, αγάπη, μίσος, προδοσία, περιπέτεια, αγωνία, μάχες, βιασμούς, θανάτους. Θέλετε το βιβλίο σας να έχει ιστορικά στοιχεία; Σε αυτό θα τα βρείτε, Θέλετε έρωτα και αγάπη μέχρι θανάτου; Σε αυτό θα τα βρείτε. Θέλετε μάχες με ιππότες; Σε αυτό θα τις βρείτε. Θέλετε να βασανίζονται οι κοπελιές από βιασμούς, μαστιγώματα κι ότι μπορείτε να φανταστείτε; Σε αυτό το βιβλίο θα το ευχαριστηθεί η ψυχούλα σας!!!! Μην φοβηθείτε τον όγκο του. Θα κυλήσει σαν νεράκι. Θα έχετε πάντα αγωνία για την τύχη των αγαπημένων σας ηρώων στα ταραγμένα χρόνια του Μεσαίωνα!!!!! Η γραφή του συγγραφέα είναι εξαιρετική. Απλή και κατανοητή, σαν να σας διαβάζει ένα παραμύθι. Ένα θα σας πω. Δεν είναι τυχαίο πώς το βιβλίο γυρίστηκε σε σειρά και έγινε και επιτραπέζιο παιχνίδι. Διαβάστε το και θα με ευγνωμονείτε για μια ζωή, όπως εγώ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τους φίλους που με έπεισαν να το διαβάσω. Ξέρουν ποιοί είναι.
"Αγγλία 1123. Σε μια εποχή πολιτικής αναταραχής, πείνας και αβεβαιότητας, ο ηγούμενος του Κίνγκσμπριτζ Φίλιπ αποφασίζει να θεμελιώσει ένα νέο καθεδρικό ναό, τον πιο επιβλητικό που είδε ποτέ ο κόσμος -σύμβολο αγάπης και ειρήνης στους αιώνες.
Στη σκιά των πύργων του που αρχίζουν να υψώνονται σιγά σιγά προς τα ουράνια, η ανθρώπινη ζωή κυλά άλλοτε ταπεινή κι άλλοτε μεγαλειώδης. Ο πρωτομάστορας Τομ παλεύει να δώσει μορφή στο όνειρό του. Ο Τζακ, ο προικισμένος λαξευτής, και η Αλιένα, η όμορφη κόρη του κόμη Μπαρθόλομιου, αγωνίζονται να σώσουν τον έρωτά τους από τις δολοπλοκίες των εχθρών τους. Η Έλεν, η γυναίκα του δάσους, περιμένει τη στιγμή που θα εκδικηθεί το θάνατο του αγαπημένου της. Και οι δυο μνηστήρες του αγγλικού θρόνου παρασύρουν το λαό τους σ' ένα καταστροφικό, αδελφοκτόνο πόλεμο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου