Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΨΗ του "ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ" για "ΤΟ ΡΕΚΒΙΕΜ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ" των NICCI FRENCH, εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ  
Το ρέκβιεμ του Σαββάτου , το έκτο βιβλίο των Nicci French μόλις έφτασε στο τέλος του. 
Η περιπέτεια της αγαπημένης μας Φρίντα ξεκινάει όταν η Ντοχερτι κατηγορείτε για την δολοφονία της οικογένειας της και την αναγκαστική της έγκληση σε μια ψυχιατρική κλινική. Η Φρίντα θα κληθεί να συναντήσει την Ντοχερτι για να μιλήσει μαζί της, όμως θα καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά και θα ξεκινήσει να βρει την άκρη του νήματος πιστεύοντας πως η Ντοχερτι είναι αθώα και το έγκλημα το διέπραξε κάποιος άλλος 13 χρόνια πριν. Είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που σε κρατάει σε εγρήγορση με τις ανατροπές που εξελίσσονται με ένα ξέσπασμα τυφώνα. Η αδρεναλίνη του αναγνώστη ανεβαίνει κατακόρυφα καθώς όσοι το διαβάσετε θα νιώσετε την θηλιά στο λαιμό σας να σφίγγει όλο και πιο πολύ. το συγγραφικό ζευγάρι έχει καταφέρει σε σχέση με το πρώτο τους βιβλίο να ανέβει πολλά επίπεδα πάνω στην γραφή, στην πλοκή και στην δράση. Κάθε τους βιβλίο γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον και πλούσιο από τα προηγούμενα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Πριν από δεκατρία χρόνια, η δεκαοκτάχρονη τότε Χάνα Ντόχερτι συνελήφθη για την άγρια δολοφονία της οικογένειάς της. Η αστυνομία θεώρησε από την πρώτη στιγμή την υπόθεση ξεκάθαρη και η Χάνα εγκλείστηκε έκτοτε σε ένα ψυχιατρείο υψίστης ασφαλείας.
Όταν ζητήθηκε από την ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν να συναντήσει τη Χάνα και να δώσει τη δική της εκτίμηση για την περίπτωσή της, εκείνη βρέθηκε αντιμέτωπη με μια τρομακτική πραγματικότητα. Η Χάνα είναι τώρα πια μια τραγική μορφή, πρόωρα γερασμένη. Και η Φρίντα στοιχειώνεται από την υποψία πως η Χάνα είναι κι αυτή θύμα, όπως ακριβώς η υπόλοιπη οικογένειά της – πως κάτι δεν πήγε καλά στην αστυνομική έρευνα πριν από τόσα χρόνια.
Μην μπορώντας να αποσπάσει τη σκέψη της από την υπόθεση της Χάνα, η Φρίντα πιστεύει πως κάποιος κρύβει καλά την αλήθεια. Κάποιος ο οποίος είναι ικανός να φτάσει ως τα άκρα προκειμένου να προστατέψει τον εαυτό του...
Το Ρέκβιεμ του Σαββάτου είναι το έκτο, καθηλωτικό και εθιστικό μυθιστόρημα της σειράς με πρωταγωνίστρια τη Φρίντα Κλάιν ενώ η υπογραφή Nicci French αποτελεί πια εγγύηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου