Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

ΑΠΟΨΗ του ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ για το βιβλιο "Η ΤΖΑΖ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ" του RAY CELESTIN, εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ
Το συναρπαστικό αυτό βιβλίο καταπιάνεται με μια σειρά φόνων που έλαβαν χώρα στη Nεα Ορλεάνη τη χρονική περίοδο 1918-1919. O δράστης αυτοαποκαλούμενος ως πελεκητής εισβάλει σε σπίτια και σκοτώνει ανυποψίαστους ανθρώπους.  Μια σειρά επιστολών στον τύπο προαναγγέλλει τις επόμενες δολοφονίες του. Ασφαλείς είναι μόνο όσοι ακούν τζαζ. Τρεις άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους κάνουν παράλληλες έρευνες να βρουν το δολοφόνο. Ο  συγγραφέας αποτυπώνει γλαφυρά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της Νέας Ορλεάνης. Εικόνες, μυρωδιές , βουντού και κυρίως τζαζ.  Το γεγονός οτι βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα το κάνει ακόμα πιο θελκτικό στον αναγνώστη και εξάπτει τη φαντασία του.

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ 

 Στις 12:15 το βράδυ της επόμενης Τρίτης, σκοπεύω να περάσω πάνω από τη Νέα Ορλεάνη. Όντας απέραντα σπλαχνικός, θα κάνω σε εσάς τους ανθρώπους μία μικρή πρόταση:
Έχω μεγάλη αδυναμία στη μουσική τζαζ.
Ορκίζομαι σε όλους τους διαβόλους του Κάτω Κόσμου πως θα χαρίσω τη ζωή σε όλους εκείνους, στα σπίτια των οποίων θα ξεφαντώνει μία ορχήστρα τζαζ την ώρα που μόλις ανέφερα.
Ένα πράγμα είναι βέβαιο: ορισμένοι από εσάς, που δεν θα ακούνε τζαζ το βράδυ της Τρίτης, θα νιώσουν πάνω τους βαρύ τον πέλεκυ.

Εμπνευσμένο από μία αληθινή ιστορία, το βιβλίο Η τζαζ του δολοφόνου, με φόντο μία μαγευτική Νέα Ορλεάνη που πλημμυρίζει από τζαζ και γίνεται έρμαιο στα χέρια των συμμοριών, είναι ένα φιλόδοξο, συναρπαστικό μυθιστόρημα αγωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου