Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στην ομάδα "ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ" της ΒΑΣΙΑ ΑΚΑΡΕΠΗ!







 Αγαπητή Βάσια, σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για το χρόνο που μοιράζεσαι με τους φίλους του ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ. Παρουσίασε μας με λίγα λόγια την ΒΑΣΙΑ ΑΚΑΡΕΠΗ! 

1.Απο πόσο χρονών ξεκίνησες να γράφεις  και τι σε εμπνέει να γράφεις;

Γράφω από πολύ μικρή και αντλώ έμπνευση από παντού. Μου αρέσει πολύ να ακούω τους ανθρώπους γύρω μου να μιλούν, και έχω τα μάτια μου ανοιχτά να παρατηρώ τη ζωή.

2. Η μοναξιά του συγγραφέα, είναι μύθος ή πραγματικότητα;  Εννοώ, είναι παράγοντας για την συγγραφή ενός βιβλίου;


Και μύθος, και πραγματικότητα. Ο συγγραφέας δεν είναι αντικοινωνικό ον, έχει παρέες, φίλους, οικογένεια και σίγουρα αφιερώνει χρόνο σε ό,τι αγαπά. Από την άλλη, όταν γράφει χρειάζεται συνγκέντρωση και ησυχία.

3.Πες μας λίγα λόγια για το βιβλιο σου "ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΟΠΙΤΑΣ".

Είναι μια ιστορία για τους οικογενειακούς δεσμούς, για την σημασία της συγχώρεσης και για το πόσο αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι μεταξύ τους. Μια γλυκόπικρη ιστορία για το φως και το σκοτάδι που ο καθένας κρύβει μέσα του.

 4.Ποιο μήνυμα θα ήθελες να περάσεις μέσα από το βιβλίο σου;

Να είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον και να μιλάμε ανοιχτά για ότι μας συμβαίνει.

KiriakiGaniti Θα ήθελα να ρωτήσω την συγγραφέα για το αν ηθέλε να ιντριγκάρει τους αναγνώστες του βιβλίου με τον τίτλο του ή να τον βάλει σε σκέψεις για το περιεχόμενου του.
Ο τίτλος ταιριάζει απόλυτα με το περιεχόμενο του βιβλίου. Αν ‘’ιντριγκάρει’’ και δημιουργεί περιέργεια είμαι διπλά χαρούμενη.

KasianiKosmidou Καλησπέρα,θα ήθελα να ρωτήσω στην αγαπημένη μου Βάσια, είναι ευχαριστημένη με την μέχρι τώρα πορεία του βιβλίου της?
Ναι είμαι πολύ ευχαριστημένη. Ευχαριστώ πολύ τους αναγνώστες που αγκάλιασαν το βιβλίο μου με τόση αγάπη και τον εκδοτικό οίκο Διόπτρα για την θερμή υποστήριξη.

AlexandrosAndreadis Θα ηθελα να τη ρωτήσω αν έχει σκεφτεί το επόμενο
Ναι έχω ήδη ξεκινήσει μια ιστορία αλλά θέλει το χρόνο της...

AriannaPappa Αν ακουει μουσικη την ωρα που γραφει και αν ναι τι μουσικη ακουει?!
Ακούω κυρίως κλασική μουσική ή άλλα είδη μουσικής χωρίς στίχους.

Αναστασία Ελευθεριάδου Καλησπέρα θα ήθελα να μας μιλήσει η συγγραφέας για αυτόν τον συνδυασμό... πρωτότυπος τίτλος με ιδιαίτερο εξώφυλλο που πραγματικά δεν περνάει απαρατήρητος!!
Σίγουρα ένα όμορφο εξώφυλλο και ένας πρωτότυπος τίτλος προκαλούν τον αναγνώστη, αλλά για μένα είναι σημαντικό να ταιριάζουν και με το περιεχόμενο του βιβλίου. Νομίζω ότι το εξώφυλλο και ο τίτλος ταιριάζουν απόλυτα με την ιστορία και είμαι πολύ ικανοποιημένη από το συνολικό αποτέλεσμα.

Κική Κόντου Ποιές οι προσδοκίες της όταν τελείωσε το βιβλίο της? Εκτός του ότι είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο και θα συντροφεύει κάθε αναγνώστη για κάποιες μέρες, προσδοκά κάτι ακόμη από την ανάγνωσή του.....και τί?
Θα ήθελα μέσα από την ιστορία, ο αναγνώστης να ψυχαγωγηθεί και συνάμα να προβληματιστεί σε σχέση με κάποια κοινωνικά ζητήματα που παρουσιάζονται. Δεν ξέρω αν το βιβλίο μου το έχει πετύχει αυτό. Ελπίζω...

Σταυρούλα Κόντου γραφει καποιο βιβλιο αυτη τη στιγμη?
Ναι είμαι ήδη σε δημιουργική φάση αυτή την περίοδο.

ΑΘηνα Ξενικου  Θα ηθελα να ρωτησω την συγγραφεα μας αφου της ευχηθω καλοταξιδο Αν το βιβλιο της περιεχει βιωματα προσωπικα κ εαν οι ηρωες του εχουν κατι απο την δικη της προσωπικοτητα ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις της

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Δεν είναι βιωματική ιστορία όμως έχω αντλήσει έμπνευση από ανθρώπους που έχω γνωρίσει και αληθινές καταστάσεις που συμβαίνουν γύρω. Κομμάτια της προσωπικότητάς μου, σίγουρα θα υπάρχουν μέσα στους ήρωες , απλώς αυτό δεν γίνεται συνειδητά.

Χριστινα-Γιαννης Τζανετος  Καλοταξιδο !!! Θα ηθελα να ρωτησω την συγγραφέα ποιά ανάγκη και συναισθηματα την εσπρωξαν να γράψει αυτο το βιβλιο!!! Ειχε πολύ καιρο στην σκεψη της την γραφή αυτού του βιβλιου; καλη επιτυχία! !
Αυτό είναι ένα μεγάλο θέμα συζήτησης. Ας πούμε ότι κάποια από τα θέματα που πραγματεύεται με προβληματίζουν πολύ ως άνθρωπο και ήθελα να τα θίξω σε ένα βιβλίο. Δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα γιατί θα προδώσω τις ανατροπές που υπάρχουν. Πάντως ναι, είχα πολύ καιρό μέσα μου την ανάγκη να πω αυτή την ιστορία.

Βασω Π. Περιμενε αυτό το βιβλίο της να έχει τόσο μεγάλη απήχηση? Μόνη της επιλέγει τα εξώφυλλα των βιβλίων της?(του νέου της βιβλίου είναι πολύ ωραίο και έξυπνο).
Δεν το περίμενα, όχι. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και ευχαριστώ όλους όσοι βοήθησαν σε αυτό. Το εξώφυλλο ήταν μια επιλογή που κάναμε μαζί με τον εκδοτικό μου οίκο αλλά συμμετείχα ενεργά στην διαδικασία κι έτσι καταλήξαμε σε αυτό που άρεσε πολύ σε όλους μας.

Κατιάννα Κουή Θα της άρεσε, αν κάποια στιγμή, γράψει την βιογραφία της;
Ναι, και θα το κάνω κάποια στιγμή. Σε μερικά χρόνια ίσως...

Nadia Anagn Καλή επιτυχία στο νέο βιβλίο της Κας Ακαρεπη και καλό Καλοκαίρι!!!!Θα ήθελα να τη ρωτήσω..όταν γράφει ένα μυθιστόρημα ποιος είναι ο πρώτος που το διαβάζει ώστε να της πει τη γνώμη του;
Ευχαριστώ για τις ευχές! Ο πρώτος που διαβάζει τις ιστορίες μου είναι ο σύντροφός μου. Είναι δεινός αναγνώστης, αντικειμενικός ... και αρκετά δύσκολος.

MarthaVlachogianni Ποιον έλληνα ή ξένο συγγραφέα έχει ως πρώτυπο?
Ο κάθε συγγραφέας είναι ξεχωριστός. Από τους Έλληνες θαυμάζω, μεταξύ άλλων, τον Γιάννη Ξανθούλη και τη Ζυράννα Ζατέλλη. Από τους ξένους λατρεύω τον Κάφκα και τον Έντγκαρ Άλαν Πόε.

EleniChamilaki Καλημερα το εχω το βιβλιο της, ενοοιτε δεν παιρνω μερος, της ερωτησεις μου της απαντησε στην εκπομπη, το μονο που θελω να πω στην Βασια, ειναι συγχαρτιρια, για το υπεροχο βιβλιο, που εγραψε
Σε ευχαριστώ πολύ Ελένη μου για τα καλά σου λόγια!

ΒΙΛΗ ΚΟΥΝΙΝΙΩΤΗ Θα ηθελα να.ρωτησω με.ποιο μουσικο κομματι θα εντυνε το βιβλιο της !!!!! Και αν τον.τιτλο του βιβλιου της τον.διαλεξε στην αρχη , στο τελος ή κατα τα την διαρκεια που το εγραφε .....
Ο τίτλος είναι ο πιο ταιριαστός για την ιστορία και τον επέλεξα από την αρχή της συγγραφής του βιβλίου. Όσο για την μουσική, είναι πολλά τα μουσικά κομμάτια που θα ταίριαζαν με την ιστορία...
Το εν λευκώ της Μποφίλιου , οι μέλισσες της Φωτεινής Βελεσιώτου, το παράπονο της Ελευθερίας Αρβανιτάκη σε στίχους του Ελύτη και το Ανθρώπων έργα της Πρωτοψάλτη είναι μερικά από αυτά...
Για το τέλος, πες μας ένα ΜΟΤΟ που ακoλουθείς:
«Όλα μπορούν να συμβούν»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου