Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΡΟΦΗ", ΡΕΝΑ ΜΑΡΑΖΙΩΤΗ, εκδόσεις Ωκεανός, με την ματιά της Chaido Kouroupaki



Μια ιστορία δυνατή, με έντονα συναισθήματα, με γλαφυρές περιγραφές, μια ιστορία που ρέει αβίαστα, με χαρακτήρες δυναμικούς που βρίσκονται αντιμέτωποι με τα παιχνίδια της μοίρας, και όμως δεν φοβούνται να αντιμετωπίσουν την ζωή και με ότι εκείνη τους φέρνει στο δρόμο τους. Η συγγραφέας με γλώσσα που ρέει απλή και κατανοητή, με τους ζωντανούς διαλόγους, και τις λυρικές περιγραφές της, συνθέτει αυτή την πολυπρόσωπη ιστορία και καταφέρνει να αναλύσει άψογα τους χαρακτήρες των ηρώων της σε βάθος δεκαετιών. Το βιβλίο μας ταξιδεύει στην Ελλάδα, στις γειτονιές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, μας αφηγείται μια ιστορία αγάπης, τις ανατροπές που μας φέρνει η μοίρα και τις συνέπειες που έχουν οι επιλογές μας και πως μπορούμε να αλλάξουμε την ζωή μας ακόμα και στην τελευταία στροφή. Συγχαρητήρια στην Ρένα Μαραζιώτη για αυτό το πρώτο της μυθιστόρημα.

 Chaido Kouroupaki

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
 Πλούσια, όμορφη, επιτυχημένη, η Έλενα θα μπορούσε να θεωρηθεί μια γυναίκα ευνοημένη από τη μοίρα. Κι όμως, από πολύ τρυφερή ηλικία έχει γνωρίσει το σκληρό της πρόσωπο, χάνοντας σε αυτοκινητικό δυστύχημα και τους δύο γονείς της.
Μεγαλωμένη από τη γιαγιά της με τις αρχές και τις σπουδές των κοριτσιών της τάξης της, φεύγει για μεταπτυχιακά στο Λονδίνο κι εκεί συναντάει τον έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο του καθηγητή Μάξιμου Ανδρεάδη, που τη σημαδεύει ανεξίτηλα.
Η μοίρα, όμως, έχει ακόμη ανοιχτούς λογαριασμούς μαζί της και η Έλενα βιώνει τον γνώριμο πόνο της απώλειας για δεύτερη φορά.
Το παιδί που κουβαλάει στα σπλάχνα της, της δίνει τη δύναμη για να αντέξει κι αυτό το χτύπημα και να συνεχίσει τη ζωή της, μια ζωή που της επιφυλάσσει, ωστόσο, πολλές εκπλήξεις.
Πόσο δυνατή είναι, όμως, για να αντέξει αυτό που θα αντικρίσει την ημέρα του γάμου της, την ημέρα που αποφάσισε τελικά να υποταχθεί στη μοίρα της στην τελευταία στροφή;
 
Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα για τα παιχνίδια
της μοίρας, που περιπλέκουν την καρδιά ανάμεσα
στον πόνο και στη χαρά, στην προσμονή
και στην αδιαφορία, στο πάθος και στην απόρριψη,
στη συντριβή και στην υπέρτατη ευτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου