Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

15η Οκτωβρίου Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού, και ΑΝΑΜΟΝΗ ... ΓΕΝΟΥΣ ΘΥΛΙΚΟΥ! Συγχαρητηρια ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού.
Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.



Ο Λόγος που επέλεξα σήμερα να μιλήσω γιαυτό το βιβλίο, είναι το γεγονός το ότι η συγγραφέας του ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ με την ευαισθησία που την διακατέχει, έχει προβεί στην κίνηση αυτη  ώστε το βιβλίο της να συνοδεύεται απο ακουστικό CD με την αφήγηση του βιβλίου, σκεπτόμενη και όσους πραγματικά έχουν ανάγκη να απολαύσουν ενα βιβλίο, αλλά πραγματικά δεν μπορούν. Μακάρι τέτοιες ευαισθησίες να τις αποκτήσουν μελλοντικά και πολλοί άλλοι συγγραφείς.
Συγχαρητήρια και  καλοτάξιδο το βιβλίο σου ΓΙΩΡΓΙΑ ΣΙΔΗΟΠΟΥΛΟΥ!

 












Στην ψυχή της Ελπίδας υπήρχε πάντα η θεωρία των άκρων. Ή θα το κάνω σωστά ή δεν θα το κάνω καθόλου…
Κι όλο αυτό το μεγάλο παραμύθι το ονόμαζε ζωή!
Μπλέχτηκαν, βλέπεις, το πάθος, η ανάγκη, ο μύθος, η κατάρα και ο έρωτας κι έγιναν όλα ένα ολόγιομο φεγγάρι να καθρεφτίζεται η ψυχή της κάθε φορά που η ζωή τής τα έφερνε διαφορετικά απ’ ό,τι περίμενε!
Δυνατός κι επίμονος άνθρωπος η Ελπίδα… Μήπως κι εσύ είσαι σαν αυτήν; Μήπως υπάρχεις κι εσύ τελικά στην ατελείωτη «Αναμονή» της ζωής;
«Μα ποιος να με καταλάβει εμένα;»… και οι απαντήσεις δόθηκαν… μ’ έναν μοναδικά μαγικό τρόπο!


Η Γεωργία Σιδηροπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Από παιδί καταπιανόταν με ό,τι της κέντριζε το ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να γίνεται όλο και πιο παρατηρητική με τα πάντα γύρω της. Η συλλογή πληροφοριών στον νου της άρχισε να γίνεται ασφυκτικά πλούσια κι έτσι, σε ηλικία 14 ετών, αποφάσισε να αποτυπώσει δειλά δειλά σε χαρτί μέρος αυτών των πληροφοριών, δίνοντας χώρο για νέες. Οι επόμενες πληροφορίες γίνονται εμπειρίες και οι εμπειρίες ζωή.
Μεγάλες της αγάπες η ομορφιά των ανθρώπων και η αντισυμβατικότητα!
Εργάζεται στον χώρο της ομορφιάς, γράφει, παίζει και σκηνοθετεί Θέατρο. Από τα επτά της χρόνια είναι ενεργό μέλος σε πολιτιστικό φορέα, τιμώντας την ποντιακή καταγωγή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου