Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΘΥΜΟΥ", ΜΑΡΙΕΛΕΝ ΘΕΟΧΑΡΗ, εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ, με την ματία της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ

   Ένα μυθιστόρημα που έγινε προέκταση του χεριού μου και μέσα σε λίγες ώρες το ολοκλήρωσα. Το ξεκίνησα διστακτικά μετά από μια έντονη μέρα θυμού και οργής και πέτυχε από τις πρώτες σελίδες να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον και να με συντροφεύσει. Με ηρέμησε τελικά και με καθήλωσε.
   Η συγγραφέας μας μεταφέρει νοερά στη Ν.Υόρκη και συναντούμε τη Μελάνια. Είναι μια νέα γυναίκα που επιδιώκει να εκδώσει το μυθιστόρημα της στον εκδοτικό οίκο του Ντέμιαν Ρεντ, ενος σαγηνευτικού και συγκλονιστικά όμορφου μεγιστάνα. Η ίδια κουβαλά μέσα της ένα καλά καταχωνιασμένο μυστικό για τη ζωή της και όταν κάποιος πάει να ταράξει την τακτοποιημένη καθημερινότητά της τρομάζει. Η συνάντηση της με τον Ντέμιαν θα αποτελέσει την αρχή για εξελίξεις που δε φαντάζεται ούτε αυτή αλλά ούτε και εγώ σαν αναγνώστρια. Η Μελάνια κινδυνεύει. Θα τη βοηθήσει ο Ντέμιαν ή είναι ένοχος; 
   Είναι ένα ανατρεπτικό μυθιστόρημα με αμείωτη ένταση, το οποίο αναδίδει μυρωδιά αστυνομικού αλλά δεν είναι καθαρά αυτού του είδους. Είναι μια δυναμική περιπέτεια διαποτισμένη από έναν σαρωτικό έρωτα. 
   Αυτό το ειδύλλιο με συνάρπασε. Μου θύμισε ο Ντέμιαν λίγο τον Κρ.Γκρέυ. Εδώ ο ήρωας της Θεοχάρη είναι γεμάτος συμπλέγματα και ο χαρακτήρας του είναι κυνικά δαιδαλώδης. Τον λάτρεψα τον Ντέμιαν με τα δυνατά και τα τρωτά του σημεία. Η Μελάνια έγινε φίλη μου. Γλυκιά, κατατρεγμένη και προδομένη αλλά με έναν πρωτόφαντο δυναμισμό και τσαγανό. Αγωνίζεται να σωθεί, παλεύει με τους δαίμονες της, αφήνεται στον έρωτα. Στον έρωτα που δε βιώνεις εύκολα στη ζωή σου. Σ αυτόν που σου ρουφά όλο σου το είναι, που δε ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι. 
   Το βιβλίο είναι κινηματογραφικό. Νομίζεις πως παρακολουθείς μια καλογυρισμένη ταινία, θαρρείς πως διαβάζεις ένα μυθιστόρημα ξένης λογοτεχνίας. Ο λόγος, άμεσος και ζωντανός, ρέει αβίαστα. Δεν υπάρχουν πλατιάσματα και οι εξελίξεις είναι ακατάπαυστες. Με λίγα λόγια αλλά αληθινά το λάτρεψα. Ευχαριστώ Μαριέλεν για αυτό το υπέροχο ταξίδι. Με ξενύχτησες...δε κοιμήθηκα όλη νύχτα για να δω που θα καταλήξουν οι ήρωες σου που τόσο όμορφα φιλοτέχνησες. Περιμένω το επόμενο !!

1 σχόλιο: