Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Book-άρουμε, γιατί γουστάρουμε στη ΔΕΘΒ - Τα παραλειπόμενα







Η 15η ΔΕΘΒ έριξε αυλαία χτες βράδυ.Πλήθος βιβλιοφάγων για μια ακόμα φορά τίμησε τους εκδοτικούς οίκους&τους συγγραφείς.Έγιναν πολλες παρουσιάσεις,δρώμενα από διάφορες χώρες έλαβαν χώρα και πικάντικα νέα μοιράστηκαν οι συγγραφείς μαζί μου & θα σας τα φανερώσω.









Αρχικά,μιλώντας με την κ.Κουκουβίνου MariaKukuvinu από τον Ωκεανό ,έμαθα και ενθουσιάστηκα πως από τον εκδοτικό τον Ιούνη θα κυκλοφορήσουν πολλά βιβλία,ειδικά ξένα ποικίλης θεματολογίας .Θα στενάξουν πάλι οι τσέπες μας γιατι δε θα ξέρουμε τι να πρωτοπάρουμε.Έχω αδυναμία στον Ωκεανο γιατί έχει ποιότητα στη δουλειά&στις μεταφράσεις του.Η Κεκροπούλου , EleniKekropoulou η συγγραφέας πολλών μπεστ σέλλερς ειδικά ιστορικών με εξέπληξε με την απλότητα της,το μελίρητο λόγο της,την κατάρτιση της και την αστείρευτη γνώση της.Πρώτη φορά τη γνώρισα&με κέρδισε στο τετ α τετ που είχαμε. Σύντομα θα σας έχω κριτική για την "Αναστασία " της.

Τώρα μια παρένθεση σε μια αγαπημένη μου για πολλούς λόγους.




Τη Γεωργία την Κακαλοπούλου Georgia Kakalopoulou..Είναι απίστευτος άνθρωπος ,με ζέση για όλους,ευγένεια &ήθος.Γεμάτη ευαισθησίες και τρυφερότητα.Λοιπόν,το Νοέμβρη θα κυκλοφορήσει ένα πολυ δυνατό μυθιστόρημα με χώρο δράσης την Απω Ανατολή από τις εκδόσεις Λιβάνη...με κέρδισαν τα όσα μου αποκάλυψε και μετρώ αντίστροφα.Δε μπορώ να πω περισσότερα τώρα γιατί είναι πολύ νωρίς.Η Γεωργία θα εκμυστηρεύτει τα πάντα για τους ήρωες της στη συνέντευξη που θα δώσει στο βιβλιοπαρεάκι μας και θα μας δώσει και δωράκι 😁😁







Επίσης,βρέθηκα στην παρουσίαση της Μ.Κωνσταντούρου ΜΑΙΡΗΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΡΟΥ και του Ασκίμ.Πολυ γλυκιά,άμεση και παραστατική. Την είδα πρώτη φορά από κοντά και είναι κυρία με τα όλα της.




Μια δικιά μας κυρία Σαλονικιά&φίλη η LinaSpentzari θα κυκλοφορήσει τις επόμενες μέρες το δικο της βιβλίο το οποίο πιστευω θα ναι δυναμίτης και θα δωσει live συνέντευξη στην ομαδάρα μας.Ηδη από τώρα της έχω ερώτηση γιατί ξέρω πως έχει και χιούμορ και ταμπεραμέντο.






Επίσης,στο περίπτερο της "Πνοής" γίναμε ενα παρεάκι με όλους τους συγγραφεις που ήταν παρόντες Γιάννης Ζαραμπούκα, Φρόσω Αποστόλου, Μάκης Πάνος, Βασίλης Καραναστάσης, Sissy Sigioultzi Rouka. Η Κάκια Ξύδη πολύ οργανωτική με το team του εκδοτικού, άψογη οικοδέσποινα.






 
Κλείνοντας,θα ήθελα να εστιάσω σε δυο ανερχόμενους συγγραφεις από τις εκδόσεις bell.Η Ειρήνη Βαρδάκη υπέροχη και άψογη στην παρουσίαση .Έχω στα προσεχώς τα βιβλία της .Άκουσα διθυραμβικές κριτικές&για τα δυο και είμαι σχεδόν βέβαιη πως θα με καθηλώσει. Αυτό που με εντυπωσίασε πέρα από το ότι είναι μετρημένη,σοβαρή,ταλαντούχα η γυναίκα είναι μοντελάρα.Και τελευταία ,θα αναφέρω το συγγραφέα που πιστεύω πολύ.Του έχω αδυναμία και το ξέρει.Είναι φοβερό τυπάκι.Δεν ήταν παρών αλλά στη πόλη μας πρωτοκυκλοφόρησε η συνέχεια από τα βατράχια ,και έγινε ανάρπαστο ήδη.Προσέγμενη έκδοση και ένας Καπετάνος που θα σας τρελάνει τους λατρείς της αστυνομικής λογοτεχνίας. Εμένα προσωπικά με κέρδισε για μια ακόμα φορά. Dimitris Simos καλοτάξιδο το βιβλίο .Θα σκίσει.

Αυτά είχα να σας πω...το χάρηκα πολύ και αναμένουμε εμείς εδώ πάνω τους συγγραφείς και τα σπίτια που τους "στεγάζουν"τον Ιούνη...σε όλους σας από την Eva Natsi και μένα ,την Εύα στο τετράγωνο δηλαδή πάντα υπομονή και επιμονή...γιατί τα ταξίδια που μας χαριζετε απλόχερα θέλουν μόχθο!

ΣΥΝΤΑΞΗ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΥΑ ΜΑΡΑΚΗ
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: ΕΥΑ ΝΑΤΣΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου