Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Το ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ διάβασε και σας προτείνει 25 τίτλους βιβλίων συνοδευμένα με τις απόψεις τους!

Το ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ διάβασε και σας προτείνει:
Ενόψει του καλοκαιριού, πολλές οι προτάσεις, δύσκολες οι επιλογές... 
Σκεφτήκαμε να κάνουμε μια μικρή αναδρομή στα αναγνώσματα της παρέας μας και να προτείνουμε κάποια από αυτά... 


Η Φάρμα Τομ Ρομπ Σμιθ, εκδόσεις Πατάκης

Το τέλος ανατρεπτικό, διαφορετικό που ξαφνιάζει αλλά και το πλέον ιδανικό για να τονίσει και να αναδείξει τον σκοπό αυτής της ιστορίας που δεν είναι άλλη απο την εμβάθυνση των ανθρώπινων σχέσεων. Αν θέλετε να διαβάσετε ένα καταπληκτικό ψυχογράφημα το οποίο εξελίσσετε με έναν εξαιρετικά μοναδικό τρόπο κρατάτε στα χέρια σας το κατάλληλο βιβλίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ 

 ↔↔↔↔↔

"ΑΝΤΕΧΕΙΣ;", Χριστίνα Πομόνη, εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ


   Το βιβλίο είναι ρεαλιστικό και σε κάποια σημεία ο ρεαλισμός "κρατιέται" χέρι - χέρι με τον κυνισμό. Δεν είναι "ελαφρύ" από άποψη γεγονότων καθώς είναι γροθιά στο στομάχι. Είναι μυθιστόρημα που δε σ' αφήνει ανεπηρέαστο και σε συγκλονίζει με τα μηνύματα που μεταδίδει η αλήθεια του. Σε δυο σημεία, ειδικά προς το τέλος, συγκινήθηκα. Οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη, με ένα φινάλε που δε σας κρύβω με ξάφνιασε. Αναπάντεχο, δυναμικό και απίστευτα λυτρωτικό. Η κάθαρση ήρθε. Οι ήρωες βρήκαν την ηρεμία που ζητούσαν και ο καθένας πήρε ότι του άξιζε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ

 ↔↔↔↔↔

"ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ", ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΡΟΥΣΣΟΥ, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

    Η πένα της συγγραφέως εξαιρετική. Δωρική, ανεπιτήδευτη και παραστατικότατη. Σκιαγράφησε το ήθος ηρώων με τέτοια συνέπεια που σε έκανε να τους νιώθεις "οικογένεια" σου. Να πονάς, να συμπάσχεις, να εκνευρίζεσαι με τα κατορθώματα και τις επιλογές τους. Στα θετικά σημεία του μυθιστορήματος στο οποίο θέλω να σταθώ συγκαταλέγεται το γεγονός πως η πλοκή είναι σφιχτοδεμένη και αμείωτης έντασης. Δεν υπάρχουν ανούσια πλατιάσματα με περιγραφές για να γεμίζουν απλά οι σελίδες για να παραδοθεί ενα ογκώδες βιβλίο. Ενα βιβλίο εποχής, λοιπόν, με ένα θέμα τη μετανάστευση, τόσο διαχρονικό και πάντα επίκαιρο και με την πολύπαθη Ελλάδα να ζει τις ιστορικές περιπέτειες που χάραξαν ανεξίτηλα τις μνήμες του Έλληνα Βήμα βήμα. Διαβάστε το.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ 

↔↔↔↔↔ 

"Το σπίτι των γλάρων" της ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

 Αν επιθυμείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο με καταιγιστικές εξελιξεις γεμάτο ανατροπές και ταυτόχρονα που θα σας γεννήσει συναισθήματα-γιατί με συγκίνησε βαθιά, ειδικά το τέλος του-μη διστάσετε. "Το σπίτι των γλάρων" θα είναι μια συντροφιά που θα σας καθηλώσει και θα σας συναρπάσει με την αλήθεια του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ

↔↔↔↔↔ 

"Η πόλη που δακρύζει", ΣΟΦΙΑ ΒΟΪΚΟΥ, εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ



     
Με φόντο, την μαγεία που εκπέμπει η μυστηριακή πόλη των δόγηδων και των γονδολιέρηδων, η Σοφία Βόϊκου παραθέτει στον αναγνώστη ένα βιβλίο, βαθιά βιβλιοφιλικό που μιλάει για την αγάπη στις κοινωνικές σχέσεις, που θίγει την φιλία, την οικογενειακή γαλήνη, υμνεί τον έρωτα. Η πένα της αξιόλογη, μας ταξιδεύει στην αρχιτεκτονική της πόλης, στο καταπληκτικό παλάτι των Δόγηδων, στην αναγεννησιακού ρυθμού γέφυρα των Στεναγμών, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Παρασυρόμαστε απο τις μυρωδιές και τ΄αρώματα των βενετσιάνικων γεύσεων, παίρνουμε μέρος στο ξακουστό καρναβάλι της Βενετίας, εκστασιαζόμαστε απο την μαγεία των ιδιαίτερων μασκών! Η έντονη λυρικότητα της γραφής της, η πλούσια πλοκή τόσο σφιχτοδεμένη με τα ρητά μεγάλων ονομάτων -που συναντάμε διάσπαρτα στο κείμενο- δίνουν την αίσθηση ενός μαγικού ρεαλισμού, που κουμπώνει απόλυτα με την ιδιαίτερη και αινιγματική ατμόσφαιρα της Σερενίσιμα! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ 

↔↔↔↔↔   

"ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ", Γιαννης Κυζιρόπουλος, Εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ




Με σταθερή και ακούραστη ροή των γεγονότων, και δίνοντας έμφαση στις στιγμές που διαδραματίζονται τα δύσκολα με τον ήρωα μας να ακροβατεί πάνω σε τεντωμένο σχοινί. Με τον Παύλο να αμφιταλαντεύεται στα θέλω του και στα μη, σαν σε κινηματογραφική πλοκή βλέπουμε ολοζώντανο στα μάτια μας, έναν ώριμο νέο με στόχους και όραμα για ζωή, να διέπεται από τις ευαισθησίες της ηλικίας αλλά και τις ανασφάλειες που του δημιουργούνται από τα μελλούμενα της χώρας. Σε μια Ελλάδα που η ανεργία έχει φτάσει στο κόκκινο τι μέλλον μπορεί να δει ένας νέος που φλέγεται από την δίψα του για ζωή?

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ

 ↔↔↔↔↔   

"ΤΥΦΛΑ ΨΑΡΙΑ", ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΟΣ, εκδόσεις BELL





 Τα "τυφλά ψάρια" έχουν πλοκή αμείωτης έντασης και κινηματογραφική. Πολυεπίπεδη και παράλληλα πολυπρόσωπη και τόσο μα τόσο σφιχτοδεμένη. Στα θετικά του μυθιστορήματος είναι πως όσα επεισόδια διαδραματίζονται στα μάτια μας έχουν τη δική τους αξία και συμβολισμό. Τίποτα υπερβολικό. Τίποτα περιττό. Σε κάποια σημεία είναι πολύ ατμοσφαιρικές οι σκηνές που νομίζεις πως είσαι νοερά στην ομάδα δράσης του Καπετάνου και βοηθάς στην εξιχνίαση των μυστηρίων. Ακόμα, και ο τίτλος είχε την σημειολογία του που θα την ανακαλύψεται μεσούσης της ανάγνωσης.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ 

↔↔↔↔↔ 

"Επικίνδυνη νηνεμία" της ΑΣΠΑΣΙΑ ΒΛΑΧΟΥ, εκδόσεις ΧΑΡΤΙΝΗ ΠΟΛΗ


   Ένα άκρως εθιστικό μυθιστόρημα που ξεκινάς την ανάγνωση του βράδυ και σε βρίσκει το ξημέρωμα. Διαβάζεται χωρίς καμια υπερβολή με μια ανάσα γιατί η πλοκή του είναι καθηλωτικοι και οι ρυθμοί του κινηματογραφικοί. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ  

 ↔↔↔↔↔

"ΦΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΘΥΕΛΛΑ", ΚΩΣΤΑΣ ΚΡΟΜΜΥΔΑΣ, εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ


 Το μυθιστόρημα αυτό δεν είναι αμιγώς αστυνομικό. Είναι παράλληλα κοινωνικό και ερωτικό. Χοροστατεί και ο σαρωτικός έρωτας. Αυτός που σου ταράζει το είναι και την τακτοποιημένη ζωή σου. 
   Ομολογώ πως μου θύμισε βιβλία ξένων συγγραφέων. Άρτια επιμελημένο σε κινηματογραφικούς ρυθμούς με κέρδισε από την αρχή και δε με απογοήτευσε στιγμή. Θα ήθελα να το παρακολουθήσω στη μεγάλη οθόνη. Με συνεπήρε και με ταξίδευσε στην Αθώρα. Είναι τόσο παραστατικές οι σκηνές των καιρικών φαινομένων που αγχωνόμουν πως θα βρεθώ στην ίδια θύελλα να κινδυνεύω παλεύοντας με τη φύση. 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ  
   
↔↔↔↔↔

"... ὀσα δεν μπόρεσα να πω" ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ εκδόσεις ΜΥΣΤΗΣ!

 Ο συγγραφέας κάνει κατάθεση ψυχής επάνω στις λευκές σελίδες αυτού του βιβλίου. Το "...όσα δεν μπόρεσα να πω", μεταφέρει στην ψυχή μας συναισθήματα που κυριεύουν το είναι μας, όπως η καλή ρακή που την απολαμβάνεις στα μικρά ρακοπότηρα, πίνοντας την σε μικρές γουλιές, όπως ταιριάζει στα ακριβά χτυποκάρδια.
Υποκλίνομαι στην δύναμη της μαγικής πένας του, που σαν άρτιος ζωγράφος δημιουργεί ζωντανές εικόνες μέσα από την γραφή του. Θα το χαρακτήριζα ως επάξιο αντιπροσωπευτικό δείγμα όχι μόνο της κρητικής κουλτούρας και παράδοσης, αλλά και σαν μια μορφή αποπλάνησης του απόλυτου αρσενικού.


 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ 

 ↔↔↔↔↔

"ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Η ΡΩΜΙΑ ΣΟΥΛΤΑΝΑ", ΕΛΕΝΗ ΚΕΚΡΟΠΟΥΛΟΥ, εκδόσεις Ωκεανος

 Για μένα είναι από τα καλύτερα ιστορικά μυθιστορήματα που διάβασα απο Ελληνίδα συγγραφέα για την οθωμανική αυτοκρατορία και ειδικά για την εποχή στην οποία αναφέρεται. Η συγγραφέας σέβεται την Αναστασία. Η Κεκροπούλου εκτιμά την σουλτάνα. Δε χρειάζεται να επισημάνω πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα του ιστορικού μυθιστορήματος. Η συγγραφέας το διεκπεραιώνει με απόλυτη επιτυχία, ακριβής στις πηγές της και με σεβασμό στο πρόσωπο που θέλησε να μας συστήσει. Ενώ στα μάτια μας παρελάσουν πολλά πρόσωπα, οι γνώσεις χορεύουν ασταμάτητα και ο παλμός της αγωνίας χτυπά κόκκινο με απύθμενη ακρίβεια η Κεκροπούλου με φυσικότητα εναλλάσει πρόσωπα και σκηνές χωρίς να σε μπερδεύει ή να σε κουράζεί. Η Αναστασία και το έργο της στην οθωμανική ιστορία και η προσφορά της ως μανα στις σελίδες αυτού του μυθιστορήματος βρίσκει την αξία που της αρμόζει.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ

 ↔↔↔↔↔

"Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΣΑΣ ΧΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ", FREDRICK BACKMAN, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ

Το λάτρεψα αυτό το βιβλίο. Είναι ανατρεπτικό, βαθιά ανθρώπινο, ιδιαίτερα τρυφερό και κωμικό. Ένα πνευματώδες αλληγορικό παραμύθι για το δικαίωμα του καθενός να ζει όπως θέλει ο ίδιος. Μια ματιά διαφορετική στη ζοφερή πραγματικότητα που ζούμε. Πολλές φορές αναφώνησα πως θα ήθελα να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη. Για όσους δε διαβάζουν βιβλία, μια τέτοια ταινία θα ήταν πρόταση-όαση. Εσείς που αγαπάτε το διάβασμα να συστηθείτε με την Έλσα και τη γιαγιά της. Αν σας αρέσει η γνωριμία αυτή, στο τέλος θα χαμογελάτε γιατί ξημερώνει μια άλλη μέρα αισιόδοξη έστω και παροδικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ 

 ↔↔↔↔↔ 

"ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ" του LUCAS MARMADUKE, εκδοσεις ΛΟΓΕΙΟΝ

 Σκοτεινό και συνάμα τρομακτικό, έξυπνο και με απόλυτη ψυχολογική σαφήνεια, κάνει βουτιές στα βαθιά εσώψυχα των ηρώων και μεταφέρει με αριστοτεχνικό τρόπο την όλη ένταση και αγωνία που επιβάλλεται ως ψυχολογικό θρίλερ. Πίστευα μέχρι σήμερα πως μόνο οι ξένοι συγγραφείς μπορούν να σε αρπάξουν από τα μούτρα και να σε κάνουν να αγκιστρωθείς σε τέτοιου είδους βιβλία. Πραγματικά χαίρομαι που μέσα από την γραφή ενός έλληνα συγγραφέα του Γιάννη Πλεξίδα, (LUCAS MARMADUKE – ψευδώνυμο για τα βιβλία τρόμου) μπορείς να βρεθείς παρασυρόμενος σ' έναν κόσμο που παίζει με το υποσυνείδητό σου και σε κάνει να αναρωτιέσαι, ν' αμφισβητείς, να προβληματίζεσαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ  

 ↔↔↔↔↔

"Το μερτικό των αγγέλων" της ΜΑΡΘΑΣ ΠΑΤΛΑΚΟΥΤΖΑ, εκδόσεις ΕΞΗ

  Το μυθιστόρημα της Μ.Πατλάκουτζα είναι καλογραμμένο, ολοζώντανο, γεμάτο παραστατικές εικόνες. Με αποφθέγματα και σοφίες μεστές για τη ζωή, τον έρωτα,τον πόνο και τον εγωισμό. Έχοντας ταξιδεύσει με όλα τα βιβλία της Μ.Πατλακουτζα και πάντα με τις καλύτερες εντυπώσεις γεμάτες συναισθήματα και αναγνωστική λύτρωση, πρεπει να σημειώσω πως "Το μερτικό των αγγέλων", ηταν αποκάλυψη για μένα. Ένα βιβλίο έντονο, με συναισθηματα βαθιά, με ήρωες αριστοτεχνικά ηθογραφημένους και με μηνυματα που παραδειγματίζουν για την αλήθεια τους και την ανεξάντλητη αξία τους. Για μένα οι τελευταίες του σελίδες άφησαν ένα χείμμαρο δακρυων να κυλήσει, γιατί η πλοκη έλαβε τέλος με μια εξέλιξη απρόοπτη, δωρική περιγραφή και απίστευτα συγκινητική. Μπράβο στη συγγραφέα, για αυτό το πόνημα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ  

↔↔↔↔↔

"Το Κέντημα του Όρκου" της Σίσσυς Θεοφανοπούλου, εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗΣ

 Ενα βιβλίο που διαβάζοντάς το έχεις αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματα
.Έχω διαβάσει όλα τα βιβλία της συγγραφέως αλλά ομολογώ πως αυτό το μυθιστόρημα με εξέπληξε πολύ ευχάριστα γιατί τα έχει όλα.Η γραφή της μεστή ώριμη,γρήγορη πλοκή με πολλές εικόνες που σε κάνουν να νομίζεις ότι και συ κινήσαι στους χώρους που κινούνται οι πρωταγωνιστές.Οι εξελίξεις γρήγορες χωρίς να σε κουράζουν και η αγωνία αμείωτη μέχρι την τελευταία σελίδα που δίνονται και οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που σε βασανίζουν.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ

↔↔↔↔↔

«Η σκοτεινή πλευρά της ψυχής», ΤΟΝΙΑ ΚΥΡΙΦΙΔΗ, εκδόσεις ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ


Διεισδύοντας σε βάθος στον ψυχικό κόσμο των ηρώων της, σε παίρνει από το χέρι και σε ταξιδεύει στην ψυχολογία τους, δίνοντας απαντήσεις στα ερωτηματικά που προκύπτουν σταδιακά, χωρίς να σου αφήνουν κενά και απορίες. Το πέρασμα από τα βιώματα, τις φοβίες, τις ανασφάλειες και ενοχές τους, με την ανάλογη εναλλαγή ύφους όπως αναζητά η κάθε περίσταση, ανάλογα με τις απαιτήσεις της υπόθεσης του βιβλίου, καταφέρνει να απογειώσει τον αναγνώστη και να τον βάλει στο βάθος των προβληματισμών που προκαλεί. Πρόκειται για την εμπειρία της ρύθμισης των συναισθημάτων, κάτι που για να το μεταφέρει κάποιος στο χαρτι πρέπει να διαθέτει χαρισματικό ταλεντο για να το διαπεράσει στην πορεία στην ψυχολογία του αναγνώστη. Και πιστέψτε με, η Τονια το εχει καταφέρει με το παραπάνω. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ

↔↔↔↔↔

"ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ", ΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, εκδόσεις ΜΑΤΙ

 Η συγγραφέας με δεξιοτεχία διαχειρίστηκε το κεντρικό θέμα του μυθιστορήματος παράλληλα με ένα άλλο μεγάλο κοινωνικό ζήτημα που προκύπτει στην εξέλιξη της ιστορίας. Η σκιαγράφηση των χαρακτήρων είναι ενδελεχής και "έδωσε" πολύ άμεσα και παραστατικά όλα τα στάδια των ανθρωπίνων σχέσεων που παρουσιάζονται στις σελίδες του βιβλίου της. Εντρύφησε στην ψυχολογία όλων των ηρώων της κάνοντας τους να περάσουν δια πυρός και σιδήρου . 

↔↔↔↔↔

"Η ΑΝΤΑΡΙΑΣΜΕΝΗ, ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΤΗΡΙΑ", ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΡΑΚΗ, εκδόσεις ΛΥΚΟΦΩΣ

Η Κωνσταντίνα Κοράκη φτιάχνει στο βιβλίο της έναν, δύο ή και περισσότερους κόσμους, προσπαθώντας ως συγγραφέας να ερμηνεύσει την πραγματικότητα, τον άνθρωπο, τα συναισθήματα, τη λογική, τις σχέσεις, τη μοναξιά. Παράλληλα, η συγγραφέας υμνεί την ελεύθερη βούληση, απελευθερώνει την ανάγκη του ανθρώπου για αναζήτηση και απαντήσεις στα θεμελιώδη ερωτήματα της ύπαρξης. Και με τη συγγραφική τεχνική της καταφέρνει να μας δώσει ένα υπέροχο μυθιστόρημα που διαβάζεται απνευστί, καθώς σε κάθε του σελίδα καραδοκεί ένα μήνυμα, ένας κώδικας ερμηνείας της πραγματικότητας, μία ανατροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ 

↔↔↔↔↔

" Η Υφάντρα της Πόλης " της Βασιλικής Διαμαντή, εκδόσεις ΠΗΓΗ

 Συνδυάζοντας το μεταφυσικό στοιχείο με την ιστορική αφήγηση, αλλά και την σύγχρονη εποχή με το παρελθόν, η Βασιλικη Διαμαντη μας συστήνεται μέσα από αυτό, με μια ιστορία η οποία διαθέτει, εκτός των άλλων και μυστηριακές προεκτάσεις, που όχι μόνο να σε αφήσουν ασυγκίνητο δεν μπορούν, αλλά σε κρατάνε καθηλωμένο καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης, καθιστώντας αδύνατον το να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου, παρά μονάχα όταν θα έχεις γυρίσει την τελευταία σελίδα. Συνεχείς ανατροπές, μυστήριο, δράση, αγωνία και συναίσθημα, μπλέκονται όλα μαζί σε ένα κουβάρι το οποίο ξετυλίγεται αργά και με μαεστρία μπροστά στα μάτια μας, αποκαλύπτοντάς μας την αλήθεια που κρύβεται πίσω από τις λέξεις σταθερά, κάνοντάς μας να αισθανθούμε πως αποτελούμε μέρος των σκοτεινών μυστικών που αυτή κρύβει, σε ένα παιχνίδι της μοίρας που όσα χρόνια κι αν περάσουν, παραμένει ζωντανό και αλησμόνητο. Αναζητήστε το βιβλίο και χαθείτε στη μαγεία του και δεν θα χάσετε.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ

↔↔↔↔↔

"ΠΟΥΛΙ ΘΑ ΚΑΜΩ ΤΗΝ ΧΑΡΑ" της ΜΑΡΙΑ ΠΡΙΝΑΡΗ ΚΑΡΚΑΒΑΤΣΑΚΗ, απο τις εκδόσεις ΠΝΟΗ

Υπάρχουν αρκετά σημεία του βιβλίου, που σε κάνουν να το συγκρίσεις με την δικιά σου ψυχολογία και για να μιλήσω πιο απλά, σε βάζουν στο τρυπακι να προβληματιστείς για το πώς θα αντιμετώπιζες εσύ αυτό το συμβάν. Ουσιαστικά μέσα από τα αναγνώσματα ζούμε μια δεύτερη προσωπική ζωή. Όταν η συγγραφέας καταφέρνει να διεισδύει με τέτοιον τρόπο στην ψυχολογία του αναγνώστη, να κεντρίσει δηλαδή την καρδιά του και το μυαλό του, τότε μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα πως είναι επιτυχημένο το έργο του. 


Και πραγματικά η Μαρία το έχει καταφέρει αυτό, και της αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ ΕΔΩ

↔↔↔↔↔

"ΚΙ ΟΜΩΣ", της ΗΩ ΑΥΓΕΡΗ, MARABEL BOOKS

 Μια όμορφη ιστορία αγάπης αυτό το βιβλίο. Θα σας χαλαρώσει και θα σας καθηλώσει τις ώρες που θα γίνει προέκταση του χεριού σας. Πλοκή που εκτυλίσσεται με κινηματογραφικούς ρυθμούς σελίδα στη σελίδα και γεγονότα αμείωτης έντασης παρελαύνουν στα μάτια του αναγνώστη. Οι ήρωες του τρωτοί, απόκληροι της ζωής γιατί η ζωή είναι σκληρή ανελέητα όταν θέλει να σε δοκιμάσει αλλά συνάμα βαθιά αληθινοί και συναισθηματικοί. Συναισθηματικοί βέβαια χωρίς να το φωνάζουν με λόγια αλλά με πράξεις. Τους λάτρεψα όλους έναν προς έναν. Γίναμε φίλοι και σύντομα μαθαίνω θα συναντηθούμε ξανά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ ΕΔΩ  

↔↔↔↔↔

"ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΚΕΛΛΥ" της ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΕΤΑΞΑ απο τις εκδόσεις Φυλατος

Το βιβλίο φέρνει στην επιφάνεια της ψυχής του αναγνώστη ερωτήματα, πρόκληση για αναζήτηση λύσεων και μηνύματα που είχε θάψει από καιρό και τον στήνει στο τοίχο απέναντι σε όλα αυτά, επιτάσσοντας ότι ήρθε η ευκαιρία να τα λύσει  χωρίς από αδυναμία να τα χώσει στο σεντούκι της λήθης .  

Είναι ένα υπέροχο βιβλίο- ψυχογράφημα που θα αγγίξει πολλούς αναγνώστες. Το κάθε ταξίδι είναι μοναχικό. Διαβάστε το βιβλίο και είμαι σίγουρη ότι θα νιώσετε το ίδιο τράνταγμα ψυχής.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΗ ΕΔΩ

↔↔↔↔↔

"ΑΜΑΡΤΩΛΑ ΝΥΣΤΕΡΙΑ" - TESS GERRITSEN, εκδόσεις ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Σπάνια ένα βιβλίο καταφέρνει να είναι σκληρό αλλά και τρυφερό ταυτόχρονα. Φανταστικό αλλά και ρομαντικό. Κοινωνικό αλλά και ανθρωποκεντρικό. Και ακόμα πιο σπάνια, ένα βιβλίο καταφέρνει να σε φέρει αντιμέτωπο με το μεγάλο δίλημμα “μέχρι πού θα μπορούσες να φτάσεις, προκειμένου να σώσεις το δικό σου άνθρωπο;” Το βιβλίο αυτό είναι ένας ύμνος στην ανθρώπινη απληστία. Αλλά κι ένας ύμνος στην αυταπάρνηση, την ακεραιότητα και την αυτοθυσία. Την ίδια στιγμή που κάποιοι αναγκάζονται να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό για να μη σβήσει τ’ όνειρό τους, η πρωταγωνίστρια γκρεμίζει, στην κυριολεξία, τα όνειρά της, για να φτάσει στην άκρη του νήματος. Μια άκρη που κρύβει ένα πολύ οργανωμένο κύκλωμα αγοραπωλησίας οργάνων και παράνομων μεταμοσχεύσεων καρδιάς. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ

↔↔↔↔↔

"ΕΙΔΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ", Μαρία Παναγοπούλου, εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ

 Πώς νιώθει κανείς όταν τελειώνει ένα μυθιστόρημα, το οποίο από τη μια μεριά δεν το άφηνε από τα χέρια του μένοντας άυπνος  και από την άλλη από την ώρα που έφτασε στην τελευταία του σελίδα νιώθει "μόνος", συγκλονισμένος και προβληματισμένος; Αγαπημένοι μου βιβλιόφιλοι, αυτό που σας προανέφερα το βίωσα στο πετσί μου όταν άφησα το βιβλίο "Είδα τον εαυτό μου στα μάτια σου" στην άκρη και έμεινα αποσβολωμένη να το κοιτάζω. Κατά καιρούς είχα την τύχη να πέσουν στα χέρια μου αρκετά καλά μυθιστορήματα. Αυτό, όμως, συγκαταλέγεται για μένα στα καλύτερα όλων των ετών. Χωρίς καμία υπερβολή...ναι αυτό ήταν.. μυθιστόρημα που με παρέσυρε σα χιονοστιβάδα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ 

↔↔↔↔↔

"ΟΛΕΘΡΙΟ ΠΑΘΟΣ", ΝΙΚΟΛ - ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ, εκδόσεις Ψυχογιός

 Η συγγραφέας πλάθοντας μια σαρωτική ερωτική ιστορία πάθους αποτυπώνει χωρίς ίχνος διδακτισμού πως οι μεγάλες οι αγάπες δε τελειώνουν ποτέ. Πονάνε, υποφέρουν, ματώνουν και πάντα είναι μπροστά σου. Σου θυμίζουν οι σκιές τους τα λάθη που έκανες, τις εξηγήσεις που δεν έδωσες και οδήγησαν σε μοιραίες παρανοήσεις και το κενό που υπάρχει στην ψυχή σου. Το να ζεις και να αναπνέεις χωρίς στα πνευμόνια σου να υπάρχει ο ζωοδόχος αέρας της αγάπης. Αυτής που είναι βάλσαμο στις λαβωμένες ψυχές. Παράλληλα, οι ιστορίες των ηρώων μας δείχνουν πως ο ερωτευμένος νους εύκολα μπερδεύει και δε διαχωρίζει την αλήθεια του έρωτα με την δύναμη του πάθους. Το τελευταίο πολλές φορές "φορά" την απατηλή ενδυμασία της ψευδαίσθησης της αγάπης. Όμως, όπως είναι φυσικό, του είναι στενή. Δεν είναι στα μέτρα του. Τον καταπιέζει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΔΩ 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου