Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΙΕΣ" της Έλενας Αντωνίου, εκδόσεις SILK, με την ματιά της Roula Karampourniotou


Ελβίρα και Ραφαέλο.
Δύο άνθρωποι εκ διαμέτρου αντίθετοι. Δύο κόσμοι διαφορετικοί.
Τι τους ενώνει λοιπόν; Το παρελθόν των προγόνων τους. Ο παππούς του Ραφαέλο και η γιαγιά της Ελβίρας.
Ένας όρος στη διαθήκη του Άντζελο Μπαλντίνι, αναγκάζει τους δύο νέους να συγκατοικήσουν για τρεις μήνες στο παλάτσο του εγγονού του, Ραφαέλο Μπαλντίνι.
Το ελεύθερο πνεύμα της πανέμορφης, αισθησιακής Ελληνοϊταλίδας θα φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή του "δαιμονισμένα όμορφου" Ιταλού.
Η "ξεροκέφαλη πεισματάρα" Ελβίρα, όπως την αποκαλεί ο Ραφαέλο και ο "εγωπαθής δόγης" συγκρούονται συνέχεια κάτω από την ίδια στέγη, παρόλο τον έκδηλο ερωτισμό που φαίνεται να επηρεάζει και τους δυο.

Ο Ράφα τη θεωρεί τυχοδιώκτρια και δεν διστάζει να της το πετάει κατάμουτρα, καθώς και να την προσβάλλει διαρκώς για την ερωτική της ζωή. Η Ελβίρα, πληγωμένη από την εγκατάλειψη που έχει βιώσει στο παρελθόν, έχει μόνο εραστές με τη διάρκεια της μιας βραδιάς. Η φήμη της φλογερής και ταλαντούχας ζωγράφου και φωτογράφου δημιουργεί συνεχή εκνευρισμό στον Ραφαέλο που πολύ θα ήθελε να είναι εκείνος στο κρεβάτι της.
Η Ελβίρα όμως δεν αφήνει κουβέντα να πέσει κάτω και με τις απαντήσεις της, φέρνει σε δύσκολη θέση και αποστομώνει τον νεαρό άντρα! Συνεχείς καυγάδες αλλά και ο θαυμασμός για την ειλικρίνεια και το πείσμα της, γοητεύουν ανέλπιστα τον σκληρόπετσο, σνομπ δόγη που έχει αποκλείσει τα αισθήματα από τη ζωή του.
Αδύνατοι να αντισταθούν, αφήνονται στο πάθος που τους κυριεύει και τις νύχτες βάζουν φωτιά στα σεντόνια. Όμως εχθροί παραμονεύουν, το αίσθημα ευθύνης του δόγη για τον τίτλο και το όνομά του, η οικογένεια του και μια πρώην αρραβωνιαστικιά θα σταθούν εμπόδια στον έρωτα που ανθίζει ανάμεσά τους.
Μια ερωτική ιστορία που με θύμωσε με τον σνομπισμό του Ραφαέλο αλλά και την ξεροκεφαλιά της Ελβίρας. Με την προσβλητική πρόταση του Ραφαέλο στην Ελβίρα, που δεν του άνοιξε το κεφάλι στα δύο! Με τη στάση της Ελβίρας να μην τον αφήνει να της ομολογήσει ότι την αγαπάει.
Με έκανε να γελάσω από τις απολαυστικές ατάκες στις αλλεπάλληλες προσβολές του ενός στον άλλο. Έκλαψα με τον έρωτα των προγόνων τους που παρέμειναν αφοσιωμένοι μεταξύ τους, μέχρι το θάνατο. (σπόιλερ)
Μία ιστορία που θίγει πάρα πολλά θέματα. Τους ξεπερασμένους τίτλους και τους κανόνες τιμής που κρατούν δέσμιους τους ανθρώπους που τους κατέχουν. Τους δήθεν ανώτερους αριστοκράτες και τη σαπίλα που τους περιβάλλει. Η θέση της γυναίκας από το θεσσαλικό κάμπο, τον περασμένο αιώνα. Την οικογενειακή βία, την κακοποίηση, την εγκατάλειψη, τη συγχώρεση.
Μία ιστορία καθαρά αισθηματική, που αφηγείται όχι έναν, αλλά δύο μεγάλους έρωτες!



Σύνοψη του βιβλίου "Πέρα από τις σκιές"

Μυστικά, ψέματα κι ένας έρωτας καταδικασμένος από το παρελθόν.. Η ιδιότυπη τελευταία επιθυμία ενός Ιταλού μεγιστάνα των γεωργικών επιχειρήσεων εξαναγκάζει την Ελβίρα Ανδριανού να επιστρέψει στη γη και το χωριό της γιαγιάς της στη Θεσσαλία για τρεις μήνες, προκειμένου να έρθει σε επαφή με τις ρίζες της και την οικογένεια που δεν γνώρισε ποτέ. Η νεαρή ζωγράφος και φωτογράφος μόδας, γνωστή στη Ρώμη για τα ερωτικά σκάνδαλα και την ξέφρενη ζωή της, υποτάσσεται στο θέλημα του εκλιπόντα προστάτη της και ξεκινά ένα ταξίδι στο παρελθόν της, γεμάτο προκλήσεις και αποκαλύψεις. Αλλά γι’ αυτό που δεν είναι προετοιμασμένη είναι η σύγκρουση με το δόγη Ραφαέλο Άντζελο Μπαλντίνι, τον μοναδικό εγγονό και κληρονόμο του μεγιστάνα, ο οποίος είναι αποφασισμένος να εκδιώξει την τυχοδιώκτρια από τη γη και την περιουσία του. Ο Ραφαέλο θα πολεμήσει με νύχια και με δόντια να κρατηθεί μακριά της και να νικήσει την απαγορευμένη, από την τιμή και το αίμα, έλξη που αισθάνεται για τη γοητευτική εισβολέα. Κι εκεί που η Ελβίρα έδειχνε ασυγκίνητη σε κάθε ανδρική καρδιά, νιώθει τον κόσμο της να συνθλίβεται από τη σαγήνη του εγωπαθή Ιταλού. Η κατάσταση περιπλέκεται όταν εμφανίζεται η πανέμορφη αρραβωνιαστικιά του, που θέλει να επιβεβαιώσει με κάθε τρόπο ότι ο γοητευτικός δόγης είναι δικός της...
Roula Karampourniotou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου