Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΠΑΡΊΣΙ ΣΤΟΝ ΚΎΒΟ", ΒΙΚΥ ΜΩΡΑΓΙΑΝΝΗ, εκδόσεις BELL, με την ματιά της Βασω Π.

📘📘Η ΆΠΟΨΗ ΜΟΥ 📙📙
Ένα βιβλίο που αρχικά με τράβηξε το εξώφυλλο και ο τίτλος του και όχι άδικα.Μια υπέροχη πόλη, τρεις ξεχωριστές αν και τόσο διαφορετικές φίλες και ένας αξέχαστος χρόνος.
Η Αλίκη είναι ενθουσιώδης, καλόκαρδη και πολυλογου.Ονειρο της να γίνει διάσημη χωρίς να έχει προσδιορίσει σε τί και να παντρευτεί τον έρωτα της ζωής της.
Η Μαρίνα είναι υπεύθυνη, πανέξυπνη και πνευματώδης.Μεγαλωμενη με"γαλλικά και πιάνο"και άριστη μαθήτρια επιζητά ν'αποκτησει επιτέλους την ανεξαρτησία της ξεφεύγοντας για πρώτη φορά από την επιρροή της..μανουλας!
Η Νατάσσα είναι ντόμπρα και δυναμική και έχει αδυναμία στα βιβλία 📙📘.Δεν φοβάται να πει τα πράγματα με το όνομα τους, είναι αθυροστομη και κυνική αλλά και ευαίσθητη ανάλογα με τις καταστάσεις.Τα τρία κορίτσια θα συναντηθούν στο Παρίσι για μεταπτυχιακές σπουδές,θα γνωριστούν μεταξύ τους και θα ζήσουν μια χρονιά που θ'αλλαξει για πάντα τη ζωή τους!
Έζησα μαζί τους στα σοκάκια του Παρισιού το φοιτητικό όνειρο,την αγάπη,τον έρωτα,τον χορό,τα ξενύχτια και τις ατέλειωτες συζητήσεις μέχρι τις πρωινές ώρες με τις φίλες...
Η συγγραφέας με την φρέσκια, κοφτερή αλλά και χιουμοριστική γραφή της καταφέρνει να μας μεταφέρει την ψυχοσύνθεση των τριών κοριτσιών που αν και τόσο διαφορετικά μεταξύ τους βιώνουν μια πραγματική φιλία... Καθώς το διάβαζα νοσταλγησα τα νεανικά χρόνια και μου προκάλεσε άλλοτε γέλιο και άλλοτε συγκίνηση..
Το "Παρίσι στον κύβο" είναι ένα απολαυστικό ταξίδι στην πόλη του φωτός που εξυμνεί τη φιλία,τον έρωτα αλλά και την ενηλικίωση.
Αξίζει να το διαβάσετε!!!❤️🗼💒

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου