Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΣ", ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ, εκδόσεις ΑΕΝΑΟΝ, με την ματιά της Βασω Π.

Η ΆΠΟΨΗ ΜΟΥ
Η Πέρσα,η ηρωίδα της ιστορίας, ξυπνά μέσα σ'ενα δάσος χτυπημένη και σε λιποθυμη κατάσταση χωρίς να μπορεί να θυμηθεί τί της έχει συμβεί.
Μία οικογένεια,ο Ορέστης με την αδελφή του και την κόρη της Μελίνα την βρίσκουν τυχαία,την παίρνουν σπίτι τους και τη βοηθούν ν'αναρρωσει.
Από κει κι έπειτα αρχίζουν σαν φλας Μπακ να επανέρχονται οι αναμνήσεις από την προηγούμενη ζωή της προκαλώντας της όμως άσχημα συναισθήματα και στεναχώρια.
Η ζωή που ζει στο παρόν μ'αυτη την οικογένεια είναι όμορφη ενώ παράλληλα οι δύο νέοι αρχίζουν να τρέφουν συναισθήματα ο ένας για τον άλλον παρά το παρελθόν που κουβαλούν.Η Πέρσα γίνεται μέλος αυτής της οικογένειας και αναπόσπαστο κομμάτι της.Σιγα σιγά η μνήμη της επανέρχεται μαζί με κάποιες εικόνες άλλοτε χαρούμενες και άλλοτε άσχημες και οδυνηρές που την κάνει ν'αναρωτιεται τί έχει συμβεί πραγματικά και γιατί την κυριεύει ο φόβος.
Η δειλία της μητέρας της θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην προηγούμενη άσχημη ζωή της.
Το πρώτο βιβλίο της Νεκταρίας Μαρκάκη που διαβάζω και με εξέπληξε ευχάριστα.Απλη γλώσσα και καθόλου κουραστική με γρήγορο Ρυθμό, πλοκή, μυστήριο και πολλές ανατροπές.Η αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο εντελώς κατατοπιστική μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα την ψυχοσύνθεση της ηρωίδας.
Η συγγραφέας θίγει ένα σημαντικό και επίκαιρο θέμα, αυτό της ενδοοικογενειακής βίας.
Ένα βιβλίο ρομαντικό και ευαίσθητο που εξυμνεί την αληθινή, απεριόριστη και ανιδιοτελή αγάπη!!!
Ένα βιβλίο που μας διδάσκει ότι η καρδιά δεν ξεχνά ποτέ και δεν κάνει λάθος...
Σας το συστήνω ανεπιφύλακτα!!!❤️❤️

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου