Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

ΆΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΜΈΧΡΙ ΝΑ ΦΎΓΕΙΣ", ΘΕΩΝΗ ΜΠΡΙΛΗ, εκδόσεις ΕΞΗ, με την ματιά της Εύας Μαράκη


  Πέρασαν μέρες για να μπορέσω να σας καταθέσω τις σκέψεις μου γι αυτό το μυθιστόρημα. Πολύ απλά και ξεκάθαρα με άγγιξε τόσο πολύ, που επιδίωξα να πάρω τις αποστάσεις μου , για να καθαρίσει ο νους μου. Φοβήθηκα μήπως φανώ υπερβολική . Ένα μήνα μετά την ολοκλήρωση του και ακόμα και τώρα μόλις μ επισκέπτονται οι ήρωες του νοερά , η καρδιά μου ριγά. Συγκινούμαι βαθιά και κλαίω. Με πόνεσε αυτό το μυθιστόρημα. Ήταν έντονο σαν το κάψιμο ενός εγκαύματος , που ακόμα και φαρμακευτική αγωγή να κάνεις θα έχεις πάνω σου εστω ενα μικρό σημάδι να στο θυμίζει.

    Ερρίκος και Ναταλία ,λοιπόν, οι συνοδοιπόροι μου σ αυτό το ταξίδι. Μεγάλωσαν μαζί και αγαπήθηκαν με πάθος. Ο έρωτας τους κρυφός για χρόνια και όταν αποκαλύφθηκε , τα απαγορευμένα μυστικά που ήρθαν στο φως , τους έκαναν κουρέλια. Σάρωσαν τις ζωές τους ,κατασπάραξαν το είναι τους ,τους έκαναν θεατές της ύπαρξής τους , γιατί ο ένας δίχως τον άλλο ήταν αδειανοί. Άραγε , ποια είναι αυτά τα μυστικά και θα κατορθώσουν να τους χωρίσουν για πάντα;

    Η Μπριλή επέστρεψε μ ένα αισθηματικό μυθιστόρημα με πινελιές κοινωνικού που είναι το καλύτερο της και ίσως ,  από τα καλύτερα στο είδος του. Ναι. Στην παρέα μου το χαρακτήρισα μιλώντας ενθουσιασμένη γι αυτό , βιβλίο " δυναμίτης" . Η γραφή του στρωτή και άμεση. Οι ήρωες του καθημερινοί με τρωτά και δυνατά σημεία. Άλλους τους λατρεύεις , μερικούς τους συμπονείς και κάποιους τους μισείς. Πληθώρα συναισθημάτων σου γεννά καθώς η μυθοπλασία του είναι γεμάτη ένταση και εξελίξεις. Σε κερδίζει από την πρώτη του σελίδα. Στη συνέχεια σ ' απογειώνει στον κόσμο του Ερρίκου και της Ναταλίας και στο τέλος ..κλαις σπαραχτικά. Δε θέλω να αποκαλύψω λεπτομέρειες ούτε για το θέμα του  ούτε για το φινάλε. Διαπραγματεύεται έναν έρωτα  η Μπριλή καθημερινό αλλά ταυτόχρονα τόσο μα τόσο αλλιώτικο . Άλλωστε ,το για πάντα δεν υπάρχει. Υπάρχουν στιγμές και συναισθήματα που διαρκούν παντοτινά...μέχρι οι άνθρωποι να φύγουν ,ακόμα και αν φύγουν.

   Σ αυτό το ταξίδι θα πονέσετε,θα ερωτευτείτε...και ένα κραυγαλέο " γιατί" θα σχηματιστεί στα χείλη σας, όταν το ολοκληρώσετε.

   Βαθμολογία:10/10 με πολλούς τόνους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου