Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΑΚΑΤΑΜΑΧΗΤΟΣ", Γ.Δεμίρη, εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ

 Η Αφροδίτη Μπεμπέκη , υπάλληλος σε δισκογραφική, αναλαμβάνει την προώθηση ενός ανερχόμενου αστεριού . Ο Άκης, ο σέξυ Κρητικός , το αρρενωπό ταλέντο με όλα τα φόντα να πετύχει , την ερωτεύεται. Είναι ακαταμάχητος, μετρημένος άνθρωπος και την κερδίζει ολόψυχα. Θα αφεθεί στον έρωτα του ή θα τον θυσιάσει για να μη μπερδέψει τα ερωτικά της με τα επαγγελματικά της ; 


Η συγγραφέας Γ.Δεμίρη στο τελευταίο της μυθιστόρημα με το γνωστό χιουμοριστικό ύφος που διακρίνει τη γραφή της αφηγείται έναν αταίριαστο έρωτα στα μάτια της ηρωίδας και συνάμα τόσο ταιριαστό στα μάτια του αναγνώστη. Η Αφροδίτη δεν είναι ιδιαίτερα εμφανίσιμη. Είναι , όμως , καλλιεργημένη και μαχητής της ζωής. Ο Άκης δεν είναι μορφωμένος. Έχει ωστόσο ομορφιά ψυχής και σώματος. Δυο χαρακτήρες ολότελα αταίριαστοι και παράλληλα που αλληλοσυμπληρώνονται. Τον τρόπο θα τον δείτε καθώς διαβάζετε το βιβλίο. 

 Μου κράτησε το μυθιστόρημα "ακαταμάχητος" ευχάριστη συντροφιά. Ο τρόπος που η συγγραφέας περιέγραφε ευτράπελα γεγονότα από τον κόσμο της σόου μπιζ και σκιαγραφούσε τους ήρωες- πρωταγωνιστές αυτών ήταν άκρως πετυχημένος. Ο λόγος της έρεε και διακρίνονταν για την παραστατικότητα του . Το χάρισμα της Δεμίρη είναι πως ενώ διαπραγματεύεται με χιούμορ και ανάλαφρο τόνο θέματα όπως ο έρωτας και η οικονομική κρίση κατορθώνει να περνά μηνύματα διδακτικά στον αναγνώστη που τον προβληματίζουν. 

 Τα μυθιστορήματα με έντονες πινελιές χιούμορ συνήθως δεν τα επιλέγω καθώς δεν συνάδουν με τις αναγνωστικές μου προτιμήσεις. Ωστόσο , το συγκεκριμένο ήταν μια καλή επιλογή. Το μόνο σημείο που συγκαταλέγεται στα αρνητικά του ήταν πως κρίνω πως σε κάποιες περιγραφές και επεισόδια πλατίασε . Θα το προτιμούσα μικρότερο σε όγκο. 

Βαθμός:7.5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου