Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ", Μένιος Σακελλαρόπουλος, εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, με την ματιά της Lena Tsd

Από μικρή θαύμαζα τους πολυμήχανους ανθρώπους, με ετερόκλητα ενδιαφέροντα, οπως έχω πει πρόσφατα και για έναν ηθοποιο-συγγραφεα-ανθρωπο με εξαιρετικά προοδευτική νοοτροπία και πολύ χιουμορ. Κι οχι αυτούς που είναι μεν κορυφή στην επιστήμη τους, αλλά πέραν τούτου tabula rasa. Επίσης λόγω της μεγάλης μου αγάπης για το ποδόσφαιρο, θαυμάζω πολύ και τους αθλητικογράφους, στην Ελλάδα σχεδόν αποκλειστικά αντρες (νιαχ νιαχ που δεν είναι επί του παρόντος).


Το μυθιστορημα ξεκινά με έναν φτωχό πλην τίμιο Ξανθόπουλο, έναν Αϊνστάιν σε συσκευασία Κρητικαρου-Κωστα Σομερ-δεν βγαζωτομαυροπουκαμισοουτεμεκαλεμι. Περιέχει λίγη ντοπιολαλιά, όση χρειάζεται, χωρίς να γίνεται κουραστική. Φοιτητές με συνείδηση, είδος υπό εξαφάνιση, δυστυχώς, στην Ελλάδα. Έναν πατέρα Ορέστη Μακρη-Παντελη Ζερβό. Ήρωες βγαλμένους από την Μέτρηση του Κόσμου με τον Γκάους αλλά και τα βιβλία του Τεύκρου Μιχαηλίδη και του Αποστόλου Δοξιάδη, που ξοδεύουν αμέτρητες ώρες σβήνοντας και γράφοντας για ένα θεώρημα. Τον πρωταγωνιστή, ο οποίος μια και σπουδάζει στο Χάρβαρντ παίζει να γίνει και Πρωθυπουργός (😂😂). Μαντινάδες και Ξυλούρη. 

Πολλή πολλή ατυχία τύπου Άννα Παναγιωτοπούλου στο Κλάμα βγήκε από τον Παράδεισο.
Ένας συγγραφέας του οποίου η φωνή είναι εξαιρετικά γνώριμη στα αυτιά μου, από μικρή (δεν υπονοω κάτι για την ηλικία του..). Από τους καλύτερους αθλητικούς συντακτες-σχολιαστες στη χώρα. Που καταρρίπτει την προκατάληψη ότι όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο είναι γενικότερα Ουγκ (όχι οι μποτες...). Από τους μεγαλύτερους γνωστες του Παγκόσμιου Αθλητισμού. Κι από ότι αποδεικνύεται με ένα απρόσμενο ταλέντο στη συγγραφή. Αξίζει για όσους αγαπούν τα Μαθηματικά, αγαπούν τον Αθλητισμό, αγαπούν τα βιβλία. Μην το χάσετε 😊

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου