ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλιο "ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ" ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ, Maradel books, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!

Φίλες που αγαπούν το καλό βιβλίο και τις ρομαντικές ιστορίες αγάπης, για μήνες με προέτρεπαν να διαβάσω "Το κορίτσι με το ηλιοτρόπιο". Όλες πλέκοντας το εγκώμιο της συγγραφέως και της δυνατής αισθηματικής υπόθεσης εκστασιασμένες μου φανέρωναν πως ο Ερρίκος και η Λίζα για όσο διαρκέσει η ανάγνωση του μυθιστορήματος θα με κρατήσουν δέσμια της μεγάλης και ουσιαστικής τους αγάπης. Όντως. Δεν είχαν άδικο. Έτσι συνέβη. 

Δυο ολότελα διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται ξαφνικά και μοιραία στις σελίδες του βιβλίου. Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό και το ηλιοτρόπιο σαγήνευσε τον Ερρίκο απευθείας μόλις διασταυρώθηκαν τα βλέμματα τους. Ο μακρυμάλλης, με τα έντονα μούσια και το ψυχρό βλέμμα που γεμίζει τους πάντες ερωτηματικά για την προσωπικότητα και τις σκέψεις του ερωτεύεται. Ο άνθρωπος που είχε απογοητευτεί από τη ζωή παίρνει ξανά ζωή. Ο Ερρίκος είναι αινιγματικός και μυστηριώδης. Η Λίζα είναι το φως και η χαρά. Αυτά συναντούν το γκρίζο και τη θλίψη. Και οι δυο κουβαλούν στις πλάτες τους δαίμονες που πρέπει να ξορκίσουν. Ο ένας για τον άλλον είναι βάλσαμο και επούλωση των πληγών τους. Το παρελθόν τους λύγισε. Τους πόνεσε. Τους μαστίγωσε αλύπητα και τα σημάδια πονάνε. Ο έρωτας τους, όμως, ζωοδόχος και κινητήριος δύναμη ήρθε να γιατρέψει τις λαβωμένες τους ψυχές. Η αγάπη τους θα περάσει από χίλια κύματα και εμπόδια. Άραγε, θα επιβιώσει;

Είναι από τις λίγες φορές που ολοκλήρωσα την ανάγνωση ενός καθαρά αισθηματικού βιβλίου βουρκωμένη και συγκινημένη. Με άγγιξε βαθύτατα για δυο βασικούς λόγους. Πρώτον, γιατί είναι οι κεντρικοί ήρωες εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες που συναντιούνται καρμικά και θα ερωτευτούν βαθιά και απόλυτα και θα κάνουν καλό ο ένας στην πονεμένη καρδούλα του άλλου. Δεύτερον, αυτό το βιβλίο με διαπέρασε σύγκορμη, γιατί τον Ερρίκο τον ξέρω καλά και αυτό το love story είναι κάτι από μένα. Μου άρεσε που η συγγραφέας επέλεξε αυτή την εκδοχή για το τέλος. Ρεαλιστική και αισιόδοξη σαν τον έρωτα που δίνει φτερά. 

Οι χαρακτήρες ηθογραφούνται άψογα και νομίζεις πραγματικά πως παρακολουθείς μια ιστορία αγάπης από γαλλική ταινία. Η γραφή είναι λυρική και αποπνέει μια γλυκιά μελαγχολία. Μου άρεσε που στα κεφάλαια που σχετίζονται με τη Λίζα περιγράφονται τα γεγονότα που συμβαίνουν ανάμεσα τους ενώ ακολουθούν οι μύχιες σκέψεις του Ερρίκου πάνω σε αυτά που διαβάζει αχόρταγα ο αναγνώστης. Κάθε πρόταση με κάθε της λέξη βοά στα αυτιά σου από συναισθήματα που σου γεννά και η καρδιά σου χορεύει στους ρυθμούς της παράφορης αγάπης των δύο νέων. Δε σας κρύβω τι μου συνέβη. Αυτό το μυθιστόρημα το λάτρεψα, γιατί με διαπέρασε. Ανήκει πλέον το βιβλίο αυτό στη "βιβλιοθήκη της καρδιάς μου" που την απαρτίζουν λίγα μεν βιβλία αλλά πασπαλισμένα με ρομαντισμό και μαγεία. Αυτά σε κάνουν ακόμα και απογοητευμένος να είσαι να πιστέψεις στην αγάπη. 

Βαθμολογία:9.5/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου