Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

ΑΠΟΨΗ για το βιβλίο "ΜΙΑ ΜΕΛΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΑ", Βίκυ Στουφή, εκδόσεις ΩΚΕΑΝΟΣ, με την ματιά της ΕΥΑΣ ΜΑΡΑΚΗ!


Το νέο μυθιστόρημα της Β.Στουφή "Μια μελωδία για την Εύα" στον αναγνώστη που θέλει να αγωνιά,να υποθέτει και η αδρεναλίνη του να χτυπά κόκκινο φαντάζει ιδανική επιλογή. Πρόκειται για μια ιστορία που καθηλώνει και κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο από την αρχή ως το τέλος. 

Κορνουάλη... Η Εύα Βάρναλη ,διάσημη τραγουδίστρια της όπερας, για να ξεπεράσει την απογοήτευση της απιστίας του αρραβωνιαστικού της θα καταφύγει εκεί , στο Τρούρο. Ένας φόνος,ένα ερωτικό τρίγωνο και ο Έλληνας επιθεωρητής, ο Θάνος Δαρνέζης, που θα προσπαθεί να διελευκάνει την υπόθεση, θα βρεθούν στο διάβα της και θα της αποκαλύψουν αλήθειες και μυστικά που αγνοούσε. Κάποιοι δεν είναι αυτό που φαίνονται. Άλλοι δεν μπορούν να αποτινάξουν το παρελθόν και τις λαβωματιές του, γιατί τους κυνηγά σαν αδέκαστος τιμωρός. Η Εύα βρίσκεται σε γεγονότα μπροστά θεατής που την αφορούν και την πονάν. Άραγε, θα συγχωρέσει για να πάει μπροστά; Ποιος είναι ένοχος για το φονικό στο αρχοντικό; θα πέσουν οι μάσκες; 

Χωρίς υπερβολή και έχοντας ελεύθερο χρόνο το βιβλίο αυτό των 700 σελίδων το διάβασα σε μία μέρα. Με έζωνε η αγωνία και δε μπορούσα να το αποχωριστώ. Η παρέα της Εύας και του Θάνου άκρως ενδιαφέρουσα και θελκτική. Τα γεγονότα τρέχουν με κινηματογραφικούς ρυθμούς και η συγγραφέας τα σκηνοθετεί στην εντέλεια. Με άκρατη δεξιοτεχνία στήνει ένα σκηνικό δράσης γεμάτο αγωνία,μυστικά και δολοπλοκίες. Η ίντριγκα είναι έντονη και σκεφτόμουν πως η πλοκή θα μπορούσε να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη . Ο λόγος της είναι παραστατικός και διακρίνεται για την αμεσότητά του. 

Με κέρδισε το γεγονός πως το κεντρικό μήνυμα του βιβλίου εξυμνεί τη μετάνοια και τη συγχώρεση . Χωρίς αυτές δε προχωράς. Δεν αποτινάζεις τα βαρίδια του παρελθόντος από πάνω σου . Παράλληλα, παρακολουθούμε έναν μεγάλο έρωτα να γεννιέται στην λαίλαπα του πόνου. Και στις μεγάλες αντιξοότητες οι άνθρωποι δε παύουν να ελπίζουν , να ονειρεύονται, να δημιουργούν . Πάντα ο έρωτας δίνει φτερά για να πετάξεις. Είναι η πιο όμορφη μελωδία για να γαληνέψεις . 

"Ακούστε" την "Μια μελωδία για την Εύα"... θα σας συνεπάρει. Ένα νοερό ταξίδι στην Κορνουάλη, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. 

Βαθμολογία:10/10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου