ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, παρουσίασαν το δευτερο μέρος του βιβλίου "Η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΙΙ - ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟΔΕΝΤΡΟ" της MARGARET DALKOUR


Το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Polis Art Cafe στην Αθήνα,
οι Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή, παρουσίασαν το δευτερο μέρος της διλογίας 
"Η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ, ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟΔΕΝΤΡΟ". 



  Για το βιβλίο μίλησαν οι :  

Eva Natsi 

 





 (Διαχειρίστρια της ομάδας ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ και blogger vivliopareas.blogspot.gr)
 
 
 
 
 
Georgia Retetakou 
 
 
 
 (Διαχειρίστρια της ομάδας ΒΙΒΛΙΩΝ ΕΡΓΑ και blogger vivlionerga.blogspot.gr)
 
 
  
 
  
Anastasia Perrou     
 
 
 
 
(Διαχειρίστρια της ομάδας BOOKAHOLIC THOUGHTS και blogger bookaholic-thoughts.blogspot.gr)






  
Neo Ellis - Συγγραφέας του βιβλιου Το στοιxειό


 Στην παρουσίαση εγινε αναφορα στο πρώτο βιβλίο της διλογίας Η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ - ΑΒΑΡΧΑΕΛ, στο δευτερο βιβλιο Η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΙΙ - ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟΔΕΝΤΡΟ καθως και εγινε μια συνοψη για τα μηνυματα που περνα το βιβλίο στους αναγνώστες!

 







 Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας υπόγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.






Η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ Ι - ΑΒΑΡΧΑΕΛ
Eξι άντρες προσπαθούν να σώσουν τον Άνθρωπο απ’ το απόλυτο Κακό.
Ένας συγγραφέας καταγράφει την προσπάθειά τους με τη μορφή μυθιστορήματος.
Κι ένας ερευνητής της κβαντομηχανικής πρεσβεύει πως τα πάντα είναι δυνατά, αλλά ακόμα δεν έχει ανακαλύψει μέσα του αν το πιστεύει.
Ο Frank Winders θα ταξιδέψει σ’ αυτούς τους τρεις κόσμους χωρίς, όμως, να κρατά κατά την επιστροφή του τη χειροπιαστή απόδειξη του εισιτηρίου που αποδεικνύει το ταξίδι.
Άραγε ο Frank Winders έζησε πράγματι σ’ αυτές τις τρεις διαφορετικές παράλληλες πραγματικότητες ή βίωσε ένα lucid dream που οι προδιαγραφές του ξεπερνούν κατά πολύ τον ορισμό του ζωντανού ονείρου; Έκανε πράγματι διαδοχικές βουτιές σε τρεις παράλληλους κόσμους –όντας παρατηρητής και πρωταγωνιστής τους– ή όλο αυτό ήταν αποτέλεσμα μιας λιποθυμίας που διήρκεσε μόλις 38 λεπτά;

Η «Μήτρα του Κακού» αποτελεί ένα δυνατό μυθιστόρημα, όπου η λογική και η πίστη μας αποκαλύπτουν έναν σκοτεινό κόσμο που απλώνει το θανατηφόρο του δίχτυ πέρα απ’ τον χώρο του υπεραισθητού κι απειλεί να καταστρέψει τα πάντα.

Η ΜΗΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΙΙ - ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΟΔΕΝΤΡΟ 

Είχε έρθει πια η μεγάλη στιγμή για τον Frank Winders ν’ αντιμετωπίσει την πραγματικότητα. Όσο κι αν είχε κλειδώσει τα βιώματα και τις εμπειρίες του στο υπόγειο του νου του, με την ταμπέλα Συνειδητό Ονείρεμα, εκείνα τώρα έσπρωχναν με βία να βγουν προς τα έξω! Το απόκοσμο τεχνούργημα που είχε παραλάβει με τόσο μυστηριώδη τρόπο, είχε ταξιδέψει μέσα από πολύπλοκες κι εξωτικές χρονικές σήραγγες, με τους πιο παράδοξους κι ανέλπιστους ταχυδρόμους, για να φτάσει στα χέρια του… Ένα δεύτερο γράμμα, θα αποκάλυπτε πώς το ταξίδι του σ’ αυτές τις τρεις παράλληλες πραγματικότητες, όχι μόνο ήταν αληθινό, αλλά αυτή τη φορά το αποδεικτικό εισιτήριο είχε πάνω την ίδια την υπογραφή του! Μια υπογραφή που είχε τοποθετηθεί εκεί απ’ τον ίδιο σχεδόν εκατό χρόνια πριν από τη γέννησή του! Όσο για τον αποστολέα… μερικές φορές, εκ των πραγμάτων, ο ανθρώπινος νους είναι αναγκασμένος να διευρυνθεί και να αποδεχθεί πως αυτό που αποκαλεί ΑΔΥΝΑΤΟ όντως συμβαίνει!
Είναι δυνατόν το μέλλον να διαμορφώνει το παρελθόν; Μπορεί το παρόν να εξελίσσεται ταυτόχρονα και προς τις δύο κατευθύνσεις του Χρόνου; Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας ξεδιπλώνουν σταδιακά μια υπερκόσμια συνωμοσία που στέκεται πάνω και πέρα απ’ την ανθρώπινη διάνοια, καταλύοντας κάθε συμβατή αντίληψη περί υλικής πραγματικότητας! Το «Συννεφόδεντρο» έρχεται να προσφέρει στον αναγνώστη ένα παράθυρο σε άλλα δεδομένα, μετατρέποντάς τον σε ταξιδευτή του νου που τολμά να ακροβατήσει πάνω σε άγνωστα κοσμικά μοτίβα που μόνο η ανθρώπινη υπέρβαση ή η παράνοια -σύμφωνα με τις ισχύουσες κλασσικές απόψεις- μπορούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.




Το «Συννεφόδεντρο» αποτελεί τη συνέχεια του μυθιστορήματος φαντασίας «Η Μήτρα του Κακού».
Η συγγραφέας του Margaret P. Dalkour αγαπά την καλή μουσική, το διάβασμα και τη συγγραφή.
Από παιδί τη μαγνήτιζε η εκδοχή του «τι βρίσκεται πίσω απ’ την κουρτίνα» κι αυτός ήταν ο λόγος που άρχισε να ψάχνει τα πράγματα σε μεγαλύτερο βάθος. Σήμερα, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πώς το καλύτερο σημείο έναρξης αυτής της αναζήτησης είναι αποκλειστικά και μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός. Κι αυτό επειδή μέσα μας, η έναρξη και η κατάληξη -όση απόσταση κι αν φαίνεται να τις χωρίζει- στο τέλος βρίσκονται πάντα στο ίδιο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου